114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hideg fej, meleg izom

Példaképe Michael Jordan és Roger Federer. Szepesi Bertivel az EU Business School és a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatójával készítettünk interjút, aki a 28. Téli Universiádén Almatiban alpesi sí versenyszámaiban képviseli hazánkat. 

NÉVJEGY

Név: Szepesi Bertold

Becenév: Berti

Sportág: Alpesi Sí

Születésnap: 1990.03.20.

Egyetem: EU Business School, Károli Gáspár Református Egyetem

Szak: Sports Management, jogász szak

Legjobb elért eredmény: Világbajnoki 44., többszörös Magyar Bajnok

Rituálé verseny előtt: Nincs

Mottó: Hideg fej, meleg izom.

__________________________________________________________________________________________________________________

Mit tudsz Kazahsztánról?

BORAT!!! Nem, csak viccelek. Egy gyönyörű ország, hatalmas múlttal, és persze sok természeti kinccsel. Régen Almati volt a főváros, azt mondják, hogy szebb, és persze sokkal érdekesebb történelmileg is, mint az új főváros Asztana. Kíváncsian várom az utazást, még nem jártam ott soha.

 

Hogy készültél fel a Téli Universiadéra?

Mint mindig, sok edzéssel, sízéssel, és lemondással. Az idei év nekem a visszatérésről szól, a tavalyi szezont sajnos ki kellett hagyjam sérülés miatt. Ez lesz az első nagyobb megmérettetésem azóta, és a főpróba a világbajnokságra és az olimpiára.

 

Mik a céljaid versenyzőként? Milyen eredményt vársz magadtól, mivel lennél elégedett?

Mindig a legjobbamat akarom nyújtani, és méltón képviselni a hazámat. A legjobb 30-ba kerülés alapvető célom, szlalomban a legjobb 20.

 

Ismered a versenytársaidat? Ki a legnagyobb vetélytársad?

Természetesen sokukat ismerem, hiszen sokszor látjuk egymást, nem csak a versenyszezon alatt, de a felkészülésnél is. Ez egy olyan sportág, amit sajnos az alpesi országokat leszámítva, otthon az év nagyobb részében nincs lehetőség gyakorolni, ezért az Osztrák gleccsereken rendszeresen látjuk egymást, és sokszor edzünk is együtt. Mivel ez egy olyan speciális egyéni sport, ahol az ember saját magával és a pályával küzd, ezért általában én vagyok saját magam legnagyobb vetélytársa.

 

Küldj egy jókívánságot a többi egyetemista Universiade résztvevőnek!:

Élvezzétek, hozzátok ki magatokból a maximumot, legyetek büszkék magatokra, hogy idáig eljutottatok, és akkor a hazátok is büszke lehet rátok.

 

Miért ezt a sportágat választottad?

Jó kérdés! Kicsit a véletlen műve volt. A bátyámra mondták, egy családi síelés alkalmával, hogy nagyon tehetségesnek tűnik, ezért a szüleim elvitték egy csapathoz. Mivel csak négy évvel idősebb, úgy voltak vele, hogy egyszerűbb a két gyereket egy helyre vinni, ezért mentem vele én is. Én ott ragadtam, ő már egy ideje abba hagyta.

 

Milyen versenyszám(ok)ban indulsz?

Most az összes számba rajthoz állok, de az óriás műlesiklás, és a szlalom állnak közelebb hozzám, azon belül is inkább a szlalom a specialitásom.

 

Hogyan egyezteted össze a versenyszezont a téli vizsgaidőszakkal?

Hűha, igencsak nehezen! Általában a téli vizsgaidőszakra kérek, és kapok is egyéni tanrendet az egyetemtől, az egy picit segít.

 

Mit csinálsz nyáron? 

Nyáron az alapozó időszak van, rengeteget biciklizünk, futunk, kondizunk. Van sok súlyemelős edzésünk is, és persze akkor is szoktunk síelni. Sok időt töltünk gleccseren.

 

Melyik sportot nem próbálnád ki semmiképp?

Szerintem nincsen nagyon olyan, amire nemet mondanék. Már eddig is eléggé sok mindent kipróbáltam, de nyitott vagyok az új dolgokra is.

 

Van-e példaképed, ha igen ki és miért?

Van persze! A legnagyobb természetesen Michael Jordan, gyerekkoromban ő volt az egyetlen. Szerintem a mai napig az egyik valaha élt legnagyobb sportoló, sportágaktól függetlenül. Nemcsak az eredményei, hanem a stílusa és az elszántsága miatt volt kivételes, és persze hatalmas sztár volt. Még Roger Federert említeném, aki szintén egy mágus, gyönyörűen és nagyon könnyedén játszik, és persze egy igazi úriember a pályán és azon kívül is.

 

Mi a kedvenc...

...zenéd? Mindenevő vagyok! Hip-Hop, R&B, Rock,… minden jöhet, ha jó! Néha, ha olyan hangulatban vagyok, a komoly zenét is nagyon szeretem.

...bulihelyed? Inkább házibulik.

...búvóhelyed? A hegyekben valahol, vagy csak elmegyek sétálni egyet.

...állatod? Kutya, delfin, panda,… általánosságban nagy állatbarát vagyok.

_________________________________________________________________________________________________________________

Almati 2017. február 1.  - friss hírek az Universiádéról:

Berti  Super G-ben az 57. helyen végzett (1:14:62-es időeredménnyel).

Alpesi összetett Super G  számában a második ugratóból a kapuhoz nagyon közel érkezett, korrigálnia kellett, ezzel a következő kaput már nem tudta bevenni, így nem fejezte be a futamot. Slalomot igy már nem is futhat, mivel kombinációban mindkét futamnak érvényesnek kell lennie.

Bertiért  legközlebb február 4-én és 7-én szurkolhatunk  a műlesiklás és óriás műlesiklás versenyeken.

Kísérjük együtt figyelemmel a magyar egyetemisták versenyeit a 28. Téli Universiádén és szurkoljon nekik!:

Kövessétek az egyetemisport Facebook oldalát, ahol naponta többször frissülő információkkal, videóközvetítésekkel jelentkezünk!

Folyamatos élő közvetítést láthatttok a EUROSPORT-on és a FISUTV-n is. 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink