114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hétvégén lehet szurkolni a Tájfutó MEFOB résztvevőinek

Október 17-18-án rendezik az idei tájfutó MEFOB-ot Várpalotán, ami a tavaszi félévből csúszott át a koronavírus miatt őszre. A versenyre 13 intézményből 70 induló nevezett.

Szombaton egyéni verseny zajlik majd, míg vasárnap két fős csapatok küzdenek a helyezésekért. Az eseményt a Veszprémi Honvéd Sportegyesület rendezi, amelynek tájfutó szakosztálya eredményességben és létszámban az ország vezető műhelyei közé tartozik.

Az egyéni versenyben a nőknél a legnagyobb esélyes a korábbi junior világbajnok: Gárdonyi Csilla (Óbudai Egyetem), aki idén mindhárom távon begyűjtötte a felnőtt bajnoki címet. De ő sem mehet biztosra, a mezőnyben számos fiatal válogatott versenyző pályázik a dobogós helyekre.

A férfiaknál az előző hétvégén rendezett normáltávú országos bajnokság első két helyezettje: Liszka Krisztián (ELTE) és Divin Péter (BME) között várható csata, de a sprint bajnok: Tugyi Levente (Miskolci Egyetem) és - a lányokhoz hasonlóan - számos további fiatal versenyző sem esélytelen.

A vasárnapi csapatverseny a versenyzők számára is újdonságot tartogat, mivel a lebonyolítási formához a sportág egyik vezető országa, Svájc csapatbajnoksága adta a mintát, amely eddig itthon nem volt bevett forma. A kétfős csapatok alapvetően szabadon oszthatják fel egymás között az érintendő ellenőrzőpontokat, de bizonyos pontokon együtt és egyidőben kell jelen lenniük.

Mindkét verseny eredményei élőben követhetők lesznek a http://live.mtfsz.hu oldalon.

 

 

Nevezett intézmények:

 

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Metropolitan Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Károli Gáspár Református Egyetem

Miskolci Egyetem

Óbudai Egyetem

Pannon Egyetem

Semmelweis Egyetem

Soproni Egyetem

Szent István Egyetem

Testnevelési Egyetem

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Szöveg: Magyar Tájfutó Szövetség

Fotó: Máthé István

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink