114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hétvégén dől el a 2015-ös vízilabda egyetemi bajnoki cím

Az idén új formában zajlik a Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A korábbi egyfordulós verseny helyett 2015-ben két hétvégés mérkőzések után hirdetnek végső sorrendet. Az első fordulót február 14-15-én szervezte meg – akárcsak 2013-ban és 2014-ben – a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve, a második forduló pedig április 11-12-én következik, a jól megszokott helyszínen a Császár-Komjádi Uszodában.

Szombaton befejeződnek a csoportküzdelmek, ez összesen 9 mérkőzést jelent, a döntőt és a további helyosztókat pedig vasárnap bonyolítják le. Az első fordulóban a két csoportra osztott 11 csapat közül a legjobban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem csapatai szerepeltek, ők vezetik a csoportjukat, egyformán 3 győzelemmel. A vasárnapi elődöntőket a csoportok első két helyén végzett együttesek vívják, hogy azután a győztesek eldöntsék a bajnoki cím sorsát. Emlékeztetőül: tavaly a Budapesti Gazdasági Főiskola, tavalyelőtt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem csapata nyert.

A korábbi két MEFOB-hoz hasonlóan az esemény szakmai fővédnökeként ezúttal is az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás, valamint az általa felkért olimpikonok fújják a sípot az egyetemi póló szabályai szerint. Ezek közül a legfontosabbak: kisebb pályán kisebb labdával való játék, nincs támadóidő, a kiállított azonnal visszaúszhat, nincsen kontrafault és a 7 méternél távolabbról szerzett találat duplán számít. Az egyes mérkőzések 4x8 perc futóórával zajlanak, azaz a negyedek közötti szünetekkel együtt egy mérkőzés nagyjából 40 percig tart, ezzel is élvezhetőbbé és pörgősebbé válik a játék.

A bajnoki programot színesíti a magyar női póló számos kiválóságának jelenléte: Kelet és Nyugat fantázianéven csapnak össze a két korábbi női szövetségi kapitány, Petrovics Mátyás és Faragó Tamás által kijelölt és irányított alakulatok, szintén az egyetemi szabályokkal.

A kétnapos rendezvény látogatása díjmentes, a program szombaton 11:00 órakor kezdődik.

 

MEFOB eseményoldal: http://www.mefs.hu/esemenyek/versenysport/vizilabda-mefob-2015

Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/820221784699576

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink