114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Határozott elképzelésekkel várja a digitális FISU Világfórumot a FISU Oktatási Bizottságának elnöke

Verena Burk, a FISU Oktatási Bizottságának elnöke magasabb hallgatói részvételi arányt remél a digitális FISU Világfórumtól, melyet 2020. augusztus 12-14. között rendeznek.

Olvasási idő: 3 perc

MEFS: A rendhagyó rendezési forma és a nagyobb részvételi arány milyen pozitív többletet jelent a személyes munkájában?

V.B.: A FISU Világfórum programjában számos olyan téma van, amelyek rendkívül fontosak a helyi, regionális és országos egyetemi sport, valamint a FISU jövőbeni fejlődése szempontjából. Ezért remélem, hogy a bemutatott megbeszélések és projektek fontos lendületet adnak a helyi szintű munkának, valamint a munkámnak és a végrehajtó bizottságban dolgozó kollégáim munkájának egyaránt. Fontos számunkra, hogy ne felejtsük el a bázist, azaz a Nemzeti Egyetemi Sportszövetségek tisztviselői, hallgatói és sportolói tapasztalatainak, érdekeiknek és kívánságaiknak figyelembe vételét a FISU-nál végzett munkánk során.

 

 

MEFS: Mely kerekasztal beszélgetésekben tervezi aktív részvételét a 3 nap során?

V.B.: Augusztus 12-én részt veszek a „FISU 70 éves” témájú kerekasztal beszélgetésben, és bízom benne, hogy a nemzetközi egyetemi sportban és a FISU-ban szerzett sokéves tapasztalatom révén hozzá tudok tenni majd a megbeszéléshez! Azóta, hogy 1993-ban először kapcsolatba léptem a FISU-val a zakopanei téli- és a buffalói nyári Univerisadén, a nemzetközi egyetemi sport és a FISU megváltozott, és minden bizonnyal áttekintjük az elmúlt éveket, de megbeszéljük a különböző területek jelenlegi és jövőbeni fejleményeit is. És remélhetőleg itt is hasznosnak bizonyulnak a FISU-n belüli különböző sportszakmai területekkel kapcsolatos tapasztalataim!

 

 

MEFS: Mely projekteknél tartja előnyösnek az idei Fórum jelentős részvételi arányát?

V.B.: Úgy gondolom, hogy az idei FISU Világfórum a témák színes skáláját kínálja a projektek széleskörű megvitatására. Gondoljunk csak az egyetemi sport nemzetközi napjára (IDUS), amelyet minden év szeptember 20-án ünnepelnek világszerte és amely az egyik workshopunk témája lesz. Ugyanakkor a FISU „Healthy Campus” projekttel kapcsolatos információk és előadások is remélhetőleg még több egyetemet sarkallnak csatlakozásra. A FISU Világfóruma alapvetően a bevált gyakorlatok megismeréséről és a széles spektrumon mozgó témákban felmerülő ötlet-gyűjtésről szól, mint például a befogadás, az egyetemi rangsorolás, az egészségügy és még sorolhatnám.

 

 

MEFS: Mely országok képviselőinek bekapcsolódására számít feltétlen azok közül, akik eddig a költségvonzat miatt kevésbé vagy egyáltalán nem tudtak részt venni az eddig megrendezett FISU Fórumokon?

V.B.: A FISU Világfórum korábbi eseményein már sok ország tette tiszteletét. Néhány ország azonban anyagi okokból nem tudta felhasználni az országonként mind a négy rendelkezésre álló helyet - azaz 2 tisztviselő és 2 hallgató delegálását. Ezért azt várom, hogy az idei digitális FISU Világfórumon minden országból nagyobb számú résztvevő legyen jelen és különösen a hallgatók nagyobb részvételi arányában bízom. A regisztrációs számok eddig ezt támasztják alá.

 

MEFS: Mely témákat priorizálja a Fórum során?

V.B.: Természetesen követni fogom a FISU Világfórumát, annak különböző formátumaiban mindhárom napon. A budapesti Szervező Bizottság és a FISU Oktatási Bizottság minden napra érdekes témákat szervezett, amelyek relevánsak a helyi, regionális és országos egyetemi sport szempontjából. A FISU számára előnyös lesz a témák többoldali megvitatása. Ezért nem tudnék kiemelni egyet sem, mindegyiket egyformán fontosnak tartom.

 

MEFS: Felmerült Önben bármiféle hiányérzet az esemény kapcsán?

V.B.: Nincs olyan szempont, amely félelmet vagy aggodalmat okozna számomra. Néhány új kihívással szembesülünk, ez vitathatatlan. A FISU kevés tapasztalattal rendelkezik a digitális események szervezésében. Ezért egy ilyen esemény technikai feltételei kihívást jelentenek. A budapesti helyszínen tartott előadók és beszélgetők interakcióját, valamint a konferencia-platformon keresztül a további előadók felvételét szintén gondosan meg kell tervezni. Az interakció és az információ csere a FISU Világfórumának kiemelkedő szempontjai. A budapesti Szervező Bizottsággal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a FISU Világfóruma a lehető leginkább interaktív legyen és reméljük a résztvevők aktív részvételét is!

 

Forrás és Fotó: FISU

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink