114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Használd jól a sportos applikációkat!

Nem helyettesíti a személyi edzőt és mozogni sem fog helyetted, de nagy segítséget nyújtanak az egészség támogató, fitnesz appok. Mutatjuk, melyek a legjobbak!

Olvasási idő: 2 perc

Okos eszközeink az élet számos területén segítőink, az ingyen letölthető appok tengerében dúskálunk. Bárhol, bármikor elérhetők a különféle fitnesz applikációk is, amelyek a testedzés különféle változataiban nyújtanak segítséget, legyen szó a futás nyomon követéséről, személyi edzőként funkcionáló programokról, vagy olyanokról, amelyek a táplálkozásunkat követik nyomon. Nézzük, hogy melyek most a legjobbak!

A Sworkit egy nagyon egyszerű személyi edző-alkalmazás: be lehet állítani, hogy mennyi időnk van egy-egy edzésre, és azt is, hogy azzal mit szeretnénk elérni, akár fogyni szeretnénk, akár izomtömeget növelni. A program pedig videókon keresztül mutatja az elvégzendő gyakorlatokat, amely akár tévére is kivetíthető, hogy könnyebb legyen a gyakorlatot követni. 

Míg a Sworkit a videós tartalomban utazik, az Aaptiv meghallgatható “leckéket” kínál: felkészült személyi trénerek adják az utasításokat zenére. Ezek folyamatosan frissülnek és 2500+ leckét tartalmazó adatbázisuk hetente 30 új edzéssel bővül. Ingyen kipróbálható, de ha huzamosabb ideig használnánk, akkor 15 dolláros havidíjért lehet előfizetni rá.

A futóedzéseink nyomonkövetéséhez több alkalmazás is kínálkozik, ám a jelenlegi legjobb a Nike+ Run Club, amellyel nem csak a megtett útvonalat mérheted, de kaphatsz közben tanácsokat is, a futásodat illetően (mikor gyorsíts, mikor lassíts stb.).

Ha nem akarsz sem futni, sem izzasztó kardio-edzést, akkor a jógát neked találták ki! Ehhez az Asana Rebel nyújt kitűnő segítséget, amely jóga- és jóga-alapú edzést kínál, választhatsz a gyakorlatokhoz zenét és hangulatot, ráadásul a meditációban és az elalvásban is segítséget nyújt.

A mesterséges intelligenciát használja a Fitbod, amely korábbi edzéseid alapján készíti el az edzéstervedet, hogy az edzőteremben milyen gépen, milyen ismétlésszámmal kell a gyakorlatokat végezned. A magas intenzitású edzésekhez (HIIT) a legjobb app a piacon a Keelo, amely előre gyártott edzéseket tartalmaz, de szintén képes tanulni az edzéselőzményeidből, és az alapján ajánl fel újabb és újabb edzésterveket.

Ha pedig olyan applikációra vágysz, ami egyszerre segít az edzésben és a helyes étkezésben egyaránt, akkor a 8Fit-et neked találták ki. Az edzéstervedhez igazodóan kínál táplálkozási tanácsokat, sőt recepteket is, nagyon jól kombinálja az edzéseket a helyes étkezéssel.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink