114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Három sima halasztott a Férfi Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

Három halasztott mérkőzést rendeztek január második felében a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Mindhárom találkozó elég egyoldalú volt, a legszorosabb a SMAFC-SzoESE összecsapás volt, amely 26 pontos vendégsikerrel zárult. Ennél is jóval simábban győztek a nyugati csoport másik mérkőzésén pécsiek a NKE otthonában. A keleti csoport egyetlen találkozóján a miskolciak simán verték az ELTE-BEAC együttesét.

 

Keleti csoport, a 9. fordulóból halasztott mérkőzés:

 

Miskolci Egyetem - ELTE-BEAC 110-54 (21-10, 37-18, 29-8, 23-18)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sörlei, Lónáth

 

Miskolci Egyetem: KOZÁK M. 21/6, GADUS 17/6, Kozák B. 3/3, SZEKERES 13/3, LIPPAI  22. Csere: SÁNDOR 22/9, Orliczki 5/3, Ragályi 4, Szőke 3. Edző: Szollár Gergő

ELTE-BEAC: Molnár 7/3, Somosi 1, Prokai, TÍMÁR 18/6, JÓNÁS  10/3. Csere: Gombos 6/3, Baroch 5, Szabó 5/3, Debreceni 2. Edző: Csányi Zoltán

 

Minden negyedet megnyerve, az első három negyedben nagy fölényben játszva aratott magabiztos győzelmet a miskolci együttes. A mérkőzés az első perctől kezdve hazai fölényben folyt. A lelkes fővárosiak csupán a záró szakaszban ugyan kiegyenlítetté tették a játékot, de a nagy különbségű hazai sikert nem tudták megakadályozni. A miskolci együttesből Lippai Szabolcs (22 pont, 10 lepattanó) és Szekeres Ferenc (13 pont, 10 lepattanó is dupla-duplával zárta a találkozót.

Szollár Gergő: - Örülök, hogy a csapat fel tudott pörögni a mérkőzésre. Remek lehetőségünk és ellenfelünk volt bizonyos játékelemek gyakorlására. Köszönjük az ELTE csapatának a mérkőzést és további sok sikert kívánok a bajnokságban.

Csányi Zoltán: - Papírforma győzelem született. Gratulálok a Miskolcnak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_746

 

 

 

Nyugati csoport, a 2. fordulóból halasztott mérkőzés: 

 

NKE SE - PTE PEAC 51-123 (10-29, 17-28, 13-36, 11-30)

Budapest, Ludovika aréna, zárt kapuk mögött. V.: Dr. Oláh, Nyíri

 

NKE-SE: Obermann 13/6, Pilinszki 8/3, Pálvölgyi 8, Hajdú 7, Póczos S. 4, PÓCZOS M. 8,. Csere: Németh 3/3, Bolyki, Mitiner. Edző: Ifj.Paulik Tamás

PTE PEAC: NAGY K. 22/12, SCHUJ 22/9, GERGELY 14, Griszháber 9/3. Kis M. 22/3. Csere: MAJOR 9/3, Varga 7/3, SZIRÁKI 7, Huszka 7/3, Lajos 4. Edző: Földi Sándor

 

A 2. fordulóból halasztott mérkőzésen az első perctől a vendég pécsi együttes akarata érvényesült. Indításaiknak és távoli kosaraiknak köszönhetően hamar tetemes előnyre tettek szert, míg a hazaiak az "öltözőben ragadtak". Már az első negyed végére jelentős különbség alakult ki. A második negyed egyes időszakaiban kiegyenlített lett a játék, de így is tovább nőtt a különbség, kerek 30 pontos előnnyel fordulhatott a PEAC. Fordulás után zónáról emberfogásra váltott az NKE csapata, de ez sem hozott változást. A vendégek továbbra is lendületesebben, és pontosabban játszottak, így Földi mester kedvére cserélhetett. A vendégek a végéig komolyan vették a mérkőzést, egy pillanatra sem engedtek ki, ennek köszönhetően látványos befejezések, és kőkemény faultok is tarkították az elég egyoldalú meccset. A fölényes győzelmet arató PEAC elégedetten utazhatott haza, játékosai közül Kis Milán (22 pont, 12 lepattanó) és Sziráki Lőrinc (12 lepattanó, 10 gólpassz) is dupla-duplát ért el.

 

Ifj.Paulik Tamás: - A Pécs jobb csapat, ennek ellenére nehéz megemészteni egy ekkora vereséget. Négy szerzett, és harmincegy eladott labdával nincs keresnivalónk senki ellen, ez világos. Támadásban ötlettelenek voltunk, fásultan enerváltan játszott szinte mindenki. Az egyetlen pozitívum, hogy a sérültjeink felépültek. Gratulálok a Pécsnek.

Földi Sándor: - Majdnem teljes csapattal érkeztünk, ami örömteli. A fiúk betartották a megbeszélteket, de azért néhány könnyelműséget vétettünk támadásban és védekezésben is, amikre jobban oda kell figyelnünk. A remek hozzáállásunknak köszönhetjük a mai nagykülönbségű győzelmet.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_705

 

 

Az 5. fordulóból halasztott mérkőzés

 

SMAFC - SZOESE 60-86 (14-25, 21-22, 9-22, 16-17)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Rokob, Tóth

 

SMAFC: Hipságh 16/9, Janzsó 4, SZEGEDI 18/6, RÉTI 14, Barcza 8. Csere: Nichter. Edző: Farkas Dávid


SZOESE: HORVÁTH CS. 17/3, KISS M. 5/3, VICZE 14/6, SCHVEIGHOFFER 9/3, Oroszi 5/3. Csere: Németh 5/3, Monek 7/3, Papp, Gombkötő 7/3, GUNDINGER 6, Novák 2, Bojkovszky 9/3. Edző: Kéri Péter

 

Jó iramban kezdte a vendégcsapat a mérkőzést, a negyed közepére pár perc alatt 10 pont fölötti előnyhöz jutottak, amelyet a negyed második felében tartani tudtak. A tartalékos hazai csapat ekkor kezdett magára találni és 10 pont környékén tartotta a különbséget. A második félidő szinte másolata volt az elsőnek, mindkét csapatnak voltak kisebb-nagyobb hullámzó szakaszai, de a 10 hárompontost elsüllyesztő, rutinos játékosokból álló vendégcsapat a harmadik negyedben eldöntötte a mérkőzést. A negyedik negyedben ismét voltak fellángolásai a soproni csapatnak és a második negyedhez hasonlóan itt is sikerült a lépést tartani Kéri Péter legénységével, akik magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak egy rendkívül sportszerű mérkőzésen. Érdekesség, hogy a találkozó egyetlen dupla-dupláját a hazaiak játékosa, Réti Boldizsár (14 pont, 12 lepattanó) érte el.

Farkas Dávid: - Gratulálok a vendégcsapatnak, az elmúlt évekhez hasonlóan ismét magabiztos, de sportszerű győzelmet arattak, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Mivel november óta mi sem játszottunk mérkőzést, még nehezebb helyzetben voltunk, mint kollégám csapata - ők az NB II-ben tudnak ebben a felállásban játszani. Egyetemistáinkat e nehéz helyzetben is próbálunk itt tartani, de nem egyszerű a helyzet, hisz az oktatás csak online formában működik, így Nyugat-Magyarország különböző pontjairól kell őket hétről hétre aktiválni. Reméljük ez az egész tavaszi szezon folyamán sikerülni fog! Büszke vagyok a mai teljesítményre, hiszen ekkora kihagyás után úgy gondolom nem vallottunk szégyent. A mai mérkőzés hasznos felkészülés volt a jövő hétfőn rendezendő NKE elleni alsóházi rangadóra. 


Kéri Péter: - Két hónapja nem játszottunk egyetemi mérkőzést, úgyhogy egy kicsit nehéz volt a fiúknak felpörögni. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni, van, aki élt vele, van, aki kevésbé. Igyekeztünk készülni a következő mérkőzésünkre a BME ellen, gratulálok mindkét csapatnak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_703

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink