114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Három pont döntött Miskolcon és Debrecenben egyaránt

Rangadókkal zárult a férfi keleti csoport küzdelemsorozata a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, több csapat is "duplázott" a héten. Azzal, hogy a Debrecen egy feszült légkörű mérkőzésen legyőzte az Eger csapatát, lényegében "kikaparta a gesztenyét" a TF-nek, amely annak köszöhetőn jutott be 4. helyen a rájátszásba, hogy az egymás elleni összevetésben jobbnak bizonyult az egrieknél. A záró rangadóknak (Debrecen-TF, Nyíregyháza-Miskolc) már nem volt tétjük, s mind a két összecsapás színvonalas, kosarakban gazdag játékot hozott. Mind a két találkozón 3 pont döntött - előbbin a hazai, utóbbin viszont a vendég együttes javára.

ELTE-BEAC - NKE SE 38-68 (8-14, 11-17, 4-20, 15-17)
Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Kruk, Tóth.

ELTE-BEAC: Molnár A. 13/3, Czimer 11/3, Somosi 2, Torda, Mayer. Csere:  Kósy, TÍMÁR 6/6, Kovács 4, Nagy 2. Edző: Varga Zsolt, Tima Gergely

NKE: TASNÁDI 11/3, Polgári 2, Laczó 5/3, ROZS 24/3, BARANYI 10. Csere:  Marton 3/3, KOVÁTS B.  13. Edző: Szekeres Dávid


A keleti csoport két utolsó helyezettje csapott össze a fővárosi mérkőzésen,  az ELTE-sek elégtételt vehettek volna az idegenbeli vereséget, ám  az NKE csapata nagyon motiváltan érkezett a Tüskecsarnokba, hogy újabb  győzelmet szerezzen. Jóval pontosabban, gyorsabban is játszott a hazaiaknál, az ELTE-BEAC nem sok ellenállást tanúsított a mérkőzésen, az NKE pedig a négy dupla-duplát elérő játékosa Rozs Máté (24 pont, 10 lepattanó),  Kováts Bence (13 pont, 14 lepattanó), Tasnádi Bence (11 pont, 10 lepattanó és Baranyi Péter (10-10 pont és lepattanó), vezérletével nagy különbségű győzelmet aratott a hitehagyott ELTE ellen.

Tíma Gergely: Gratulálunk az ellenfélnek a rendezett játékáért, sajnos nekünk még fejlődnünk kell, mint csapat.


Szekeres Dávid: Örülök, hogy idegenben is megtudtuk verni az ELTE  csapatát és így győzelemmel tudtuk zárni az alapszakaszt. Helyenként  egészen jól játszottunk, a gyorsindításaink működtek és ennek nagyon  örültem. A védekezésen még van mit fejleszteni, de jó úton haladunk.

Statisztika

 

Debreceni Egyetem - EKE Eger 92-73 (16-13, 23-13, 32-25, 21-23)
Debrecen, Oláh Gábor utca 5. 30 néző, V.: Nemes, Fülöp.

Debreceni Egyetem: KOZÁK M. 15/6. POLLÁK 11/6, Kozák B. 6, ASSZÚ 14/6, GÁSPÁR 14/3. Csere: Nemes 4, Orosz 4, Szekeres 8, Szűcs B 5, SZŰCS M  11/3, Zsuga. Edző: Kovács Adrián

EKE Eger: Veres 9/3, Mészáros 7/6, Illés 5, CSÁKÁVRI 10,  Varga 3 Csere: Steier 3/3, Megyes 2, SZICSÁK10, UNGI 10/6, Szabó 3/3, CSABÁK  9/3, Horváth 2. Edző: dr. Váczi Péter.

A vendégek kosarával kezdődött a találkozó. Hazai oldalon Kozák betörése volt először sikeres. Mindkét csapat nagy iramot diktált, amely sok pontatlanságot hozott a mérkőzés elején. Az 5. percben 5-4 volt az eredmény. Az utolsó 10 másodpercben két távoli kosár is született. A második játékrész debreceni kosárral indult. Továbbra is hatalmas volt az  iram. Egri oldalon rendre kimaradtak a  ziccerek, míg a debreceni oldalon a hárompontos kísérletek nem jártak sikerrel. A valamivel pontosabb hazaiak apránként elléptek, de 10 pontos debreceni előnynél Kozák technikai hibát kapott, majd a büntetőt követően a vendégek kosárral fejezték be a támadást. A feszültség fokozódott, a debreceniek eladott labdáit nem tudtak kosarakra váltani a vendégek, sőt a félidő hajrájában  Illés Balázst két technikai hibával kiállították. A  szünetre a debreceni egyetemisták 14 pontos előnyre tettek szert. Fordulás után Kozák M. szerzett kosarat először. Az egri csapat védekezést váltott, beállt zónázni. Mindkét oldalon a távoli dobások voltak sikeresek. Asszú 3 pontos dobásainak és a debreceniek agresszív  védekezésének köszönhetően 20 pontos különbség alakult ki a negyed közepén. A záró negyedben az egriek hatalmas rohammal kezdtek, de a befejezések nem sikerültek a vendégeknek. A játékrész közepén a letámadás  hozta meg az egri feltámadást, a ellen a debreceniek eladott labdáiból az egriek könnyű kosarakat szereztek a vendégek. Még mielőtt igazán közel kerülhettek volna a vendegeké, a Debrecen rendezte sorait, s végül biztosan győzött, ez pedig azt jelenti, hogy a remek erőkből álló egri együttes nem jutott be a legjobb 4 közé a bomberős keleti csoportban.


Kovács Adrián: Gratulálok a csapatomnak, mert szépen játszottunk és  mindenki pályára lépett és hozzá tudott tenni valami pozitívat az egészhez. Kicsit nehézkesen kezdtünk és fokozatosan javult a játékunk  mind védekezésben, mind pedig támadásban. A második félidő már inkább  a támadásról szólt. Most már a TF elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk, mert holnap egy nehéz meccs vár ránk.


Dr. Váczi Péter: Gratulálok a Debrecennek.

Statisztika 

 

TFSE - Szegedi RSC 114-66 (36-11, 32-22, 29-15, 17-18)
Budapest, Alkotás u. 30 nétő. V.: Nepp, Molnár.

TF: BOGNÁR 9/3, HORVÁTH G. 12/9, ARMAGHANI 21/9, KIRÁLY Z. 12/6, VILÁGI 13/3. Csere: HOLE 9/3, Horváth B. 4, Kovács B 6/6, FÉLIX 10, Laman 10/6, KOVÁCS M. 8/6. Edző: Boros Zoltán.

Szeged: KUBIK 8, Kamenik 4, KERESZTY 10, Szűcs 15/3, LISZKAI 29/9. Edző: Szablics Péter.

A találkozó a 7. percre eldőlt, ekkor 29-4-re vezetett az ellenfelén gyakorta átrohanó, zónája ellen pedig remekül dobó, ügyesen kombináló TF. A folytatásban nagy iramú, látványos játékot, nagy dobópárbajt láthatott a közönség. A sokat cserélő hazaiak végig lendületesen, a játékot láthatóan élvezve kosaraztak, több igen jó teljesítmény is volt a TF-nél, a mindössze 5 játékossal érkező vendégektől kiemelkedett a 29 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával záró Liszkai Dávid.

Boros Zoltán: Mivel ellenfelünk végig zónázott, gyakorolhattunk ez ellen a védekezési forma  ellen. Örülök, hogy nagy kedvvel, jól játszva ilyen eredményesek voltak a srácok.

Szablics Péter: Gratulálok a jól játszó TF-nek a győzelemhez, de annak is örülök, hogy öt emberrel végigjátszva a mérkőzést, emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Ha csak a negyedik negyedet számolták volna - mi győztünk volna...

Statisztika 

 

Debreceni Egyetem - TFSE 100-97 (24-20, 24-26, 30-23, 22-28)
Debrecen, Oláh Gábor u. 20  néző. V.: Kisházi, Fülöp.

Debreceni Egyetem: KOZÁK M. 33/15, Zsuga 9/9, CSOMOR 8, KOZÁK B. 20/12, FÁBIÁN  9. Csere: Nemes, POLLÁK 13, Orosz 4, Berzi, Szekeres 4. Edző: Kovács  Adrián

Testnevelési Egyetem:  Kovács M. 5/3, Horváth G., KIRÁLY 17, ARMAGHANI 46/18, , VILÁGI 12. Csere: FÉLIX 7, KOVÁCS B. 10/3.. Edző: Boros Zoltán.


A tartalékosan felálló budapestiek ellen az első kosarat Kozák Márton  szerezte. A debreceni egyetemisták ott folytatták, ahol az előző  meccsen abbahagyták. Hatalmas iramban kezdtek, letámadással  védekeztek. A szerzett labdákból könnyű kosarakat szereztek. A palánk  alatti lepattanó csatákat rendre a hazai csapat nyerte. A második  negyedben a TF zónavédekezésre váltott, amely ellen kezdetben a hazai csapat  a két Kozák, Márton és Bertalan vezetésével sikeresen dobta a távoli kosarakat. A folytatásban pontatlanná vált a debreceni együttes játéka, sőt több labdát el is adtak a hazaiak, s a sok eladott labda miatt a budapesti egyetemisták egyenlíteni tudtak. Egy TF-es sportszerűtlen hiba miatt a debreceniek visszavették a vezetést, igy a szünetre 2 pontos hazai előnnyel mentek a csapatok.

A második félidő vendég  triplával kezdődött, amelyre hazai oldalon azonnal jött a válasz. A Debrecen továbbra is próbált nagy iramot diktálni és letámadásából szerzett labdáikból többnyire kosár született. A záró negyedre 9 pontos hazai előnnyel mentek fel a csapatok. A szédületes formában játszó Armaghani Ármin  vezérletével a TF próbált felzárkózni, de a cívisvárosi csapat  kívülről és belülről is sikeres volt. A negyed végén TF még egy utolsó lendületet vett, és sikeres labdaszerzéseinek és kosarainak köszönhetően 3 pontra zárkózott fel.


Kovács Adrián: Szerencsére akkor játszottuk a legrosszabb meccsünket, amikor már biztos volt a 2. hely, a TF-nek pedig a 4.  helye. Igazából nehéz is bármit mondani. Ez nem a mi meccsünk volt, dolgoznunk kell tovább, koncentrálnunk kell a keresztjátékra, valamint  az elkövetkező mérkőzésekre. További sok sikert kívánok a TF-nek.


Boros Zoltán: Jól kezdtük a mérkőzést. Próbáltunk olyan taktikai elemeket, amiket eddig kevésbé játszottunk, többé-kevésbé sikerült is. Gratulálok a Debrecennek.

Statisztika 

 

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi ESE 96-99 (29-24, 25-22, 22-27, 20-26)
Miskolc, Egyetemi körcsarnok 30 néző. V.: Sörlei, Vaszi.

Miskolc: TAKÁCS 14/6, TÓTH B. 18/6, Szanyi 9/9, Kopasz 7/3, LIPPAI 28.  Csere: Gonda 11/9, Orliczki B. 5, Orlcizki Mát. 4, Orlcizki Már. Edző:  Drahos Gábor.

Nyíregyháza: BUS 31/6, CZURA 20, Oláh 10, Kovács 12, GÁSPÁR 24. Csere:  Vaskó 2, Vida, Mokánszki. Mb. edző: Oláh Zoltán.


Bár a rangadó a végső helyezésekre nem volt már hatással, mégis nagy sebesség és látványos játék jellemezte mindkét felet. A Keleti bajnok vendégek és  a harmadik pozícióban záró címvédő miskolciak is végig komoly tűzerővel  dolgoztak. Az első félidő hazai, a második pedig pedig a vendégeké volt.  82-82-nél egyenlített, majd előnyt szerzett a nyíregyházi csapat. Az utolsó perc forgatókönyve pedig így alakult: vendég előny, időkérés,  hazai előny, időkérés, vendég előny, időkérés, hazai kimaradt tripla, sípszó, pacsizás.


Drahos Gábor: Teljesen rendben volt minden. Két motivált és lendületes csapat sok szép dolgot mutatott. Egy dologra nem tudtunk felkészülni, mégpedig Bus utolsó másodperces messzeségből elengedett  triplájára. Az védhetetlen. Gratulálok csapatomnak a rájátszást  jelentő harmadik pozíció megszerzéséhez. Mindent meg fogunk tenni a  döntőbe jutásért vívott párharcban is.


Oláh Zoltán: Gratulálok a csapatomnak, igazi küzdős mérkőzés volt.  Tudtuk, hogy ennek a meccsnek már nincs igazi tétje, a Miskolc már  megszerezte a 3. helyet, mi pedig az első helyet. Igazából egy jóízű mérkőzést játszottunk, ahol végül mi jöttünk ki jobban.

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink