114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Harmadik helyen végzett a TF női csapata az idei Sakk Egyetemi Európa Bajnokságon Spanyolországban

Idén szeptember 20-24 között a spanyolországi Fuengirola adott otthont a Sakk Egyetemi Európa Bajnokságnak, ahol Magyarországot a Testnevelési Egyetem és az ELTE hallgatói képviselték.

Tizenöt ország huszonöt egyeteméről összesen százhúsz versenyző ült asztalhoz.

A 13 fős női mezőnyben Varga Klára (TE) és Terbe Zsuzsanna (TE) képviselte hazánkat, akik egyéniben a 7., és a 11. helyen végeztek, csapatban pedig bronzérmesek lettek. Emelett Terbe tábladíjas lett, amiért külön díjat kapott.

 

A férfiak mezőnyében az Eötvös Loránd Tudományegyetem képviseletében Kaczúr Flórián és Grimm Dániel szállt harcba a bajnoki címért. 23 egyetem közül csapatban a 9. helyen végeztek a fiúk, egyéniben a 46 indulóból Kaczúr a 7., Grimm pedig a 8. helyen zárta a versenyt.

 

A résztvevők számához mérten nagyon színvonalas volt a verseny, mert a legtöbb játékos címviselő volt (WCM, WFM, WIM, WGM). Az eseményen az erősebb csapatok tábláit élőben közvetítették a szervezők.

Az Európai Egyetemi Bridzs- és Sakkbajnokságnak két év múlva Budapest ad otthont, melynek házigazdája a Testnevelési Egyetem lesz. A rendezvény záróakkordjaként Dr. Sterbenz Tamás a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese, mint a következő helyszín rendezőjének képviselője átvette az az EUSA zászlaját.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink