114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Harcosok, előre! - Már lehet nevezni a Hun Harcos Mikulás Sprint akadályfutó versenyre

Három az egyben szórakozást kínál a Hun Harcos Mikulás Sprint: akadályfutást, egy kis játékos történelmi leckét és jótékonykodást is. December 7-én mindenkit vár a Hun Harcos!

Olvasási idő: 2 perc

Az akadály- és terepfutás új élményét kínálja a Hun Harcos Egyesület, akik nem csak a felnőtteket szólítják meg programjaikkal - nekik számos terepfutó és akadályverseny áll rendelkezésükre - hanem sokkal inkább a gyerekeket, már első osztályos kortól, egészen az egyetemistákig bezárólag. Az egyesület elsődleges célja, hogy a Hun Harcos versenyeken keresztül az ifjúságot a sport irányába terelje és megszerettesse velük az akadályfutást, valamint  - ahogy a nevéből is következik -, fontosnak tartja a hagyományok ápolását, a nemzeti öntudat erősítését. Céljuk a több generáció megmozgatása, hogy minél több embert vonzzanak be a sokrétűen fejlesztő akadályfutásba.

A Hun Harcos versenyeken különféle épített és természetes akadályokat kell legyőzni a résztvevőknek, kiahsználva a természetes mozgásformákat, mint a futás, mászás vagy kúszás. Emellett három ősi harceszköz használatára tanít a Hun Harcos: dárda, csatacsillag, és a visszacsapó íj. Mindegyik versenyen más-más fegyvert mutatnak be a szervezők. Történelmi vidékekre is kalauzolják a résztvevőket, következő versenyükön a Kárpátok hegyei között kell legyűrni a nehéz akadályokat.

A fiatalok számára azonban eltérő programot hirdettek. A Hun Harcos Mikulás Sprint - Jótékonysági Egyetemi és Középiskolás Akadályfutó Versenyt december 7-én rendezik az Angyalföldi Sportközpontban, a műfüves focipályán. A megmérettetésen négyfős csapatok indulhatnak, férfi, női és vegyes formációban. A program 9 órakor kezdődik, nevezni előre kell, ezen a linken. A részvétel ingyenes, de kétezer forintos adományokból facsemeték vásárlását tervezi az alapítvány, melyeket majd diákokkal együtt ültetnek el a Pilisben.

Az eseményt a Facebook-on is követheted!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Csukás Rolf, Hun Harcos hivatalos fotó

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink