114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Gyurta Gergely megszerezte a magyar Universiade csapat negyedik érmét 1500 m gyorsúszásban

GYURTA Gergely fantasztikus idővel bronzérmet szerzett a tajpeji 29. Nyári Universiade 3. versenynapján.

ÚSZÁS

Gyurta Gergely, a Metropolitan Egyetem kereskedelem és marketing szakának frissen végzett hallgatójának legnagyobb versenytársai az 1500 méteres gyorsúszás számban az olasz PALTINIERI, a budapesti vizes VB aranyérmese és az ukrán ROMANCHUK, a VB ezüstérmese voltak. A mezőny iszonyatosan erős voltát mutatta, hogy GYURTA a táv első felén a 4.-5. helyen úszott, D. Acerenza (ITA) és a J. Lelliot (GBR) is előtte fordultak, de szerencsére tudta tartani magát az élbolyban. A két világklasszis a táv felénél már 2, illetve 4 testhosszal is vezetett, Gergő, miután többen leszakadtak róla, végül a japán NAKAYA-val vívott kiélezett küzdelmet, de a táv felétől már stabilan tartva a 3. helyét. A japánnak nem sikerült a felzárkózás, Gergő folyamatosan visszaverte próbálkozásait, így végül 15:01,11-es idővel, alaposan megjavítva tegnapi eredményét megszerezte az úszócsapat első érmét, a magyar csapat 4. érmét, egy bronzérmet. Az eredményhirdetésen láthatóan boldogan állt fel a dobogó harmadik fokára, ahol barátságosan fogott kezet a világbajnok és most már új Universiade csúccsal Unviersiade bajnok Paltinierivel (ITA).

 

Eredmény:

1. PALTRINIERI Gregorio (ITA) 14:47,75 (Universiade csúcs)

2. ROMANCHUK Mykhailo (UKR) 14:57,51

3. GYURTA Gergely (HUN) 15:01,11

 

Gyurta Gergely a bronz után 2. helyen, remek úszással 7:57.88 idővel bejutott a férfi 800 m gyorsúszás döntőjébe a tajpeji Universiade 4. versenynapján. Gyurta, úgy néz ki, hogy semmit nem bíz a véletlenre, és minden számban remekelni akar. Őt csak az ukrán ROMANCHUK tudta megelőzni, 1,37 másodperccel. A döntőre magyar idő szerint ma 13:02-kor kerül sor, melyet várhatóan a Eurosport is közvetít.

 

Női 100 m pillangó selejtező

Galamb Szimonetta (TE) a női 100m pillangó versenyszámban angol, koreai, német, ausztrál, török és finn ellenfeleket kapott. A futamban a 4. helyen végzett, összesítésben pedig a 14. lett, így kvalifikálta magát a délutáni elődöntőbe, ahol 1:00.97-es idővel a 16. helyen végzett, így nem jutott be a holnapi döntőbe. A versenyszám Universiade rekordját 2013-ban, Kazanban érte el SAVARD Katerine 57.63-as idővel.

200 m pillangó 

A tegnapi fantasztikus úszás után a ma névnapját ünneplő Biczó Bence (EDUTUS) számára minden remény megvolt arra, hogy a kazanyi Universiade aranyérme után most is éremmel térjen haza a férfi 200 m pillangó döntője után. Bence beváltotta reményeinket. Az Edutus Főiskola kereskedelem és marketing szakos hallgatója 150 m-nél még az 5. helyen állt, az utolsó 50 méteren azonban tudott gyorsítani, így végül 1:56.16-tal harmadik helyen csapott a célba. Az első helyet HOROMURA Nao (JAP), a szám junior világbajnoka új Universiade csúccsal szerezte meg (1:53.90), a második az ugyancsak japán SETO Dalya lett (1:55.09.) A versenyen megjelent a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) kincstárnoka, a mongol Bayasgalan Danzandorj és Eric Saintrond, a FISU főtitkára is.

A mai napon még egy döntőben voltunk érdekeltek, Verrasztó Evelin (TE) a női 200 m vegyes úszásban 2:13.30-e eredménnyel pontszerzőként a 6. helyen végzett. Az elsőséget a japán OHASHI Yui szerezte meg új Universiade csúccsal (2:10.03).

ATLÉTIKA

Jól kezdődtek számunkra az atlétika versenyek a tajpeji 29. Nyári Universiadén, mivel Halász Bence, az ELTE PPK rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgatója odatette magát, és első dobásra 71.29 m-rel, 2. helyen bejutott a holnap helyi idő szerint 16:45-kor kezdődő döntőbe, nála csak a moldovai Marghiev dobott nagyobbat (72.59m). A férfi kalapácsvetésben a szint 60 m volt, amely azért érdekes, mert a kvalifikációban az indulók közül lényegében mindenki tudja ezt a szintet, ennek ellenére csak 9 indulónak sikerült ez.

 

VÍZILABDA

Férfi vízilabdázóink simán bejutottak a negyeddöntőbe. A Magyarország – Dél Korea férfi vízilabda mérkőzésen 18:2-re leléptük a koreaiakat a nyolcad-döntőben, ezzel März Tamás csapata a negyeddöntőbe jutott, ahol két nap pihenő után, 25-én várhatóan a szerbekkel kerülünk szembe, akik még jelenleg játszanak a helyi tajpei válogatott ellen.

 

Eredmény:

Férfi vízilabda nyolcaddöntő
Dél-Korea - Magyarország 18-2 (6-1, 4-1, 4-1, 4-0)

Gólszerzők: Illés, Lőrincz, Angyal 5, Német 4, Járfás, Jansik, Bundschuh, Kovács P. 2

 

 

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA

női 500m sprint

A helyi idő szerint 9:35-kor kezdődött gyorsasági görkorcsolya női 500m sprint selejtezőben Sántha Blanka, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója 47.367 idővel a 4. helyen, klubtársa, Kopilovic Eleonóra, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója 45.927 idővel a 3. helyen zárt. A döntőben összesítésben Kopilovic a 12. helyen, Sántha a 15. helyen fejezte be a versenyszámot.

A lányok most két pihenőnapot kaptak, mert az egész csapattal együtt készülnek a szombati maratonra.

 

 

JUDO

A férfi -60 kg selejtezőben Mihalovits Botondnak (SE) szurkoltunk, aki a macaui LIO Chon Hou-val (MAC) küzdött. A mérkőzés 4. percében LIO 2 wazarival és 1 shidoval legyőzte a magyar fiút, aki befejezte a versenyzést. Mihalovits Botond, a Semmelweis Egyetem hallgatója, orvos dinasztiában nőtt fel, és már gyerekkora óta sebésznek készül. A sport mellett a tanulást tartja a legfontosabbnak.

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink