114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Győri és miskolci bronzérem született a Kosárlabda MEFOB elődöntőjében

A nőknél Győrben maradt a bronzérem, a férfiaknál pedig a Miskolci Egyetem csapata vihette haza.

Bronz mérkőzések

Férfiak

Változatos, fordulatos, helyenként látványos csatában a Miskolc legyőzte a Szombathely gárdáját, így a borsodi gárdáé lett a bronz a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

 

Szombathelyi ESE - Miskolci Egyetem 79-89 (24-16, 17-28, 15-14, 23-31)
Győr, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, a 3. helyért, 80 néző. V.: Borgula, Kapusi, Fodor.

SzoESE: Horváth Cs. 2, KISS M. 13, Vicze 9/9, Hódi 9/3, OROSZI 23/9. Cs.:PAPP B. 14/6, Schveighoffer 4, Novák 3/3, Gundinger 2. Edző: Kéri Péter.

Miskolc: TAKÁCS 10/6, KOZÁK M. 18, KOZÁK B. 21/3, SZEKERES 11/9, LIPPAI 26. Cs.: Molnár 3/3, Orliczki M., Ragályi, Orliczki B. Edző: Szollár Gergő.

A csalódott csoportgyőztesek csatáját, a bronzmérkőzést Oroszi Viktor vezérletével jobban, 7-2-vel kezdett a SzoESE, de rendezte sorait, és felzárkózott a  szakasz hajrájában egy 9-0-lal aztán megléptek a szombathelyiek. A vasiak a 2. negyed közepéig tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket, ekkor azonban Lippai Szabolcs vezérletével egy 12-0-s rohammal fordítottak a miskolciak. Bár Oroszi jóvoltából "kapaszkodtak" a szombathelyiek, 3 ponttal a Miskolc állt jobban a szünetben.

Szünet után közel 3 percig nem született kosár, majd Kozák Bertalan találatát követően Szekeres Ferenc és Vicze Kristóf "váltottak" triplát. A küzdelmes játékot hozó szakasz közepén 7 ponttal ellépett a borsodi legénység, de a negyed második felében egységes csapatmunkát bemutatva egy 8-0-lal visszaszerezte a vezetést a SzoESE. A szakasz végén ismét Lippai vette széles vállaira a miskolci gárdát, kosarainak köszönhetően 2 pontos borsodi vezetésről indulhatott a 4. negyed.

Ezt Takács Dániel vezérletével egy 12-3-as 4 perccel indítva 10 pont fölé növelték előnyüket a miskolciak. A hajrá nagy dobópárbajt hozott, amelyben szombathelyi részről Papp Barna és Kiss Mihály volt igen aktív, de a Miskolc a Kozák fivérek vezetéséve rendre visszaverték a SzoESE felzárkózási kísérleteit, s egy látványos mérkőzésen szerezték meg a bronzérmet.

Kéri Péter (SzoESE): A tegnapi mérkőzésünkhöz hasonló módon vesztettük el a mait is. Ahogy tegnap, ma sem volt a végjátékban nem volt elegendő rutin, nem volt olyan játékos, aki a vállára vette volna a társaságot. Nagyon fiatal csapatunk van, amely még jó pár évig együtt lesz és biztos vagyok benne, hogy ennél nagyobb sikereket is el fog tudni érni. Ki kell emelnem, hogy az ellenfelek legjobb játékosai magasabban kvalifikált bajnokságokban edződnek az egész év folyamán, így pláne komoly eredmény a viszonylag rutintalan csapattól a negyedik hely, jövőre újra győzni jövünk.

Szollár Gergő (Miskolc): Kavarogtak még a tegnapi meccs utáni érzelmek, de szerencsére ezen át tudtunk lendülni az első negyed után, örülök a bronznak. Ma a kulcsembereink be tudtak találni a fontos pillanatokban, a védekezésünk is klappolt, kemény ellenfelet győztünk le, akinek ezúton is gratulálok! Ez egy szép eredmény, de ahogy idén, jövőre is a legfényesebb éremért szállunk harcba.

Statisztika

Nők

A 3. negyed hajrájáig a Győr üldözte s DEAC csapatát a roppant élvezetes, látványos játékot hozó bronzmérkőzésen, ám a záró etap végén fordítottak a hazaiak. A 4. negyed eleje ismét a debrecenieké volt, ám a jól játszó, lelkes, két együttes igen színvonalas összecsapásának a végét a győri lányok bírták jobban, így övék lett a bronzérem.

UNI Győr SzSE - DEAC 84-76 (16-18, 22-24, 20-15, 26-19)

Győr, Nemzeti Egyetemi Bajnokság, nők, a 3. helyért. V.: Varga-Záray, Nagy-Pál, Gruber.

Győr: ROZMÁN 13, Baffy 9/3, Horváth D., BÁNSZEGI 19, NAGY R. 17. Cs.: PERL 18/6, Szűts B. 8, Király A., Tóth T. Edző: Barthalos István.

DEAC: MEZEI 20/12, BACZUK 19, Holink-Miklós 4, Ocsenás 7, SHIRIAN 12. Cs.: Szabó Z. 8, Szabó G. 7, Ruzsa-Kiss-Schubert. Edző: Kászoni Boglárka.

Nehezen melegedtek játékba a csapatok, a Győr kezdett valamivel jobban, ám a negyed közepén 5-2 után Mezei Dóra triplája óriási lökést adott a debreceni hölgyeknek, akik egy Mezei, valamint Baczuk Virág vezette 10-0-lal a szakasz közepén alaposan meglepték a hazaiakat. Perl Zsófia és a végül ismét igen "mutatós" dupla-duplát szállító Nagy Rebeka (17 pont, 19 lepattanó) kosaraival próbált zárkózni a Győr, s a szakasz végén 2 pontra föl is jött.

A második etap elején, ha úgy tetszik, lendületben maradt, s gyorsan fordított is a győri csapat. A DEAC azonban nem tört meg, hanem a duplát, majd triplát is szerző Mezei vezérletével egy 9-0-lal újra meglépett. Újra elkezdhette ellenfele üldözését a házigazda, s ezúttal Bánszegi Borbála révén közelített. A Baczuk-Mezei külső kettős azonban rendre visszaverte a győri lányok felzárkózási kísérleteit, a jól játszó DEAC 4 pontos előnnyel térhetett pihenőre.

Szünet után folytatta a debreceni együttes üldözését a vendéglátó győri csapat, ám a szakasz közepéig csak egyenlítésre futotta dr. Barthalos tanítványaitól, hogy a kocka ne forduljon, arról ekkortájt elsősorban a végül 12-12 pontos és lepattanós dupla-duplát elérő Shirian Jázmin gondoskodott. A szakasz második felében Rozmán Lilla vezérletével aztán egy 7-0-lal át tudta venni a vezetést a a győri csapat, s minimális 1 pontos vezetéssel fordult a záró szakaszra. Ezt azonban Mezei révén egy triplával, majd egy duplával indítva visszavették a vezetést  debreceniek. Perl hármasa azonban egy 10-1-s hazai rohamot indított útjára, amely után már nem adta ki kezéből a vezetést a házigazda, és végül ellenfele fölé kerekedett a remek, színvonalas játékot hozó bronzmérkőzésen.

Dr. Barthalos István (Győr): A speciális lebonyolítási rendszer miatt sokszor az  ilyen szoros meccseken az erőnlét dönt. Úgy gondolom, ma is ez történt, a második félidőre és főleg a meccs végére kijött a jó fizikális állapotunk, a letámadásunkkal nem tudott mit kezdeni a DEAC. Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni, és szeretném kiemelni Nagy Rebekát, aki utolsó meccsét játszotta nálunk, rengeteg érmet és sikert hagyva a háta mögött. Hosszú és boldog életet kívánok neki, örülök, hogy az edzője lehettem.

Kászoni Boglárka (DEAC): Természetesen szomorúan utazunk majd haza, nem így képzeltük ezt a két mérkőzést, bár ma jobban játszottunk, mint tegnap. Ültek a támadásaink és az első félidei védekezésünkkel is elégedett voltam. A második félidőre a védekezésünk fellazult, nagyon rosszul reagáltunk az egy-egy elleni szituációkra.

Statisztika

Fotó: Krizsán Csaba

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink