114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Gólyatáborok kicsit másként - célkeresztben az egészségfejlesztés

Augusztus hónapja a felsőoktatás világában a gólyatáborokról szólt. Az újonnan felvett hallgatók táborainak szervezői örömmel fogadták azt a kezdeményezést, amely arra irányult, hogy már a felvételt nyert diákokkal való első találkozásnál kiemelten kezeljék a felsőoktatási intézmények leendő hallgatóik egészséges és sportos életmódját és hozzájáruljanak annak fejlesztéséhez. E törekvés jegyében idén első alkalommal a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség az egészséges és sportos életmód népszerűsítésére, elterjesztésére SportPont Programjával (SPP) több helyszínen is kitelepült a gólyatáborokba. A Debreceni Egyetem gólyatáborába ma ellátogattak az Országos Egészségfejlesztési Intézet szakemberei is.

2014 augusztus második felében a SportPont Program (SPP) többállomásos Road Show-ra indult. A szabadidős sporttevékenységekről és az SPP által kínált sportolási lehetőségekről elhangzó beszámolókat követően, számos gólya kedvet kapott az SPP-be való regisztrálásra.

A turné alatt az ország különböző pontjain 6 gólyatáborba látogatott el a HÖOK és MEFS által indított, a szabadidős sporttevékenységet népszerűsítő SPP-s csapat. Megfordult Budapesten a Széchenyi István Egyetem gólyatáborában, Debrecenben a Debreceni Egyetem táborában, Gödöllőn a Szent István Egyetem leendő első évfolyamos hallgatóinál és a Miskolci Egyetem gólyatáborában is. Zárásként az SPP szakemberei és hostessei a Szegedi Tudományegyetem újonnan felvett hallgatóival találkozik majd.

A Road Show-k alkalmával a friss egyetemisták igen lelkesnek bizonyultak a SportPont Programot illetően, hiszen már több mint 800 gólya regisztrált be a programba, a turné végére pedig több, mint 1000 fős friss regisztrációra számít a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség.

Ma a Debreceni Egyetem gólyatáborába az SPP csapatát elkísérték az országos Egészségfejlesztési Intézet szakaemberei is. Ennek köszönhetően a gólyák nem csupán az SPP-ről kaptak tájékoztatást, hanem az egészség jegyében különféle szűréseken is részt vehettek. A hallgatók szervezetének CO szintjének mérése a dohányzásról való leszoktatás kapcsolatos személyes beszélgetésekről, információnyújtásról, tanácsadásról szólt. Az energia-egyensúly tanácsadás az egészséges életmóddal, az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteket osztotta meg a testzsír összetételi adatok (BMI) mérésével összekötve. A gólyák stressz-szintjének vizsgálatában az önbevalláson és észlelt-stressz kérdőívek kitöltése alapján személyes beszélgetéssel, egyedi terápiás javaslatokkal, tanácsokkal tudták segíteni a diákságot a szakemberek, akikhez párkapcsolati és különféle nemi úton terjedő betegségeket érintő prevenciós kérdésekben is fordulhattak a hallgatók.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink