114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Gálázott az Eb-bronzérmes | Nemzeti Egyetemi Kosárlabda MEFOB

Négy mérkőzést rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. 

A keleti csoportban az ELTE-BEAC Nyíregyházán, a nyugatiban a címvédő és Eb-bronzérmes TFSE pedig Pécsett aratott fölényes győzelmet. A másik pécsi együttes, a Petőfi SE fölényes győzelmet aratott a fővárosban, a BME-MAFC vendégeként. A legnagyobb küzdelem Szegeden volt, ahol a hazai együttes végig vezetve győzte le a miskolciakat.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG

 

Női keleti csoport:

 

Nyíregyházi ESE - ELTE BEAC 38-137 (12-34, 8-40, 4-22, 18-15)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok  V: Molnár P., Káré G.
Nyíregyháza: FEKETE 25/6, Szabó 1, Székely 4, Papp 1, Tóth 3
Csere: Molnár 4, Deák , Moldován, Bakó, Beck.  Edző: Hegedűs Ferenc
ELTE-BEAC: VARGA 22/6, HIZSNYIK 23/3, KULCSÁR 24, Lendér 8, Zelenák 13  Csere:  KENYERES 22/9, HÁJER 21/6, Kovács 4. Edző: Dr. Gyarmati István

Az ELTE-BEAC csapata fölényes győzelmet aratott a nyíregyházi alakulattal szemben. Az első három negyedben igen egyoldalú mérkőzés legeredményesebb játékosa végül a vesztes hazai csapat kiemelkedően legjobb játékosa, Fekete Dóra lett a maga 25 pontjával.  Mind a két csapat számára hasznos és tanulságos volt a mérkőzés.

Hegedűs Ferenc: Tudtuk, hogy ez lesz, ez jó gyakorlás volt nekünk. Letámadtak minket a mérkőzés elején, ez nagyon meglepte a csapatot. Ettől függetlenül nagyon ügyesek voltak a lányok.

Dr. Gyarmati István: Nagyon szépen köszönjük a szimpatikusan küzdő nyíregyházi csapatnak a játékot. Nekünk ez a mérkőzés nagyon hasznos felkészülés volt a további meccseinkre.

 

 

Szegedi RSC - Miskolci Egyetem 86-69 (23-11, 21-18, 26-22, 16-18)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok  V.: Kátay Cs., Márkus G.
Szeged: Kőházi 11/3,  Vári 19/9, Kecskés 8, Radócz 19, Zsíros 2. Csere: Boros 22/6, Burján 3, Fodor: 2, Gutai, Kajtár, Lugosi, Molnár. Edző: Földi Alexandra
Miskolc: Kostyó 1, Papp 8, Chvatal 3, VASAS 24/9, ARAD 30, Csere: Kovács K. 3. Edző: Lőrinc István

A mérkőzés első negyed második felében az előző kiírás ezüstérmese, a szegedi együttes dominált, amely 11-8 után egy 12-3-as rohammal megnyugtató előnyt szerzett. A folytatásban a vendégek Arad Zsófia és Vasas Orsolya ponterős játéka révén próbálták tartani a lépést a hazai csapattal, de a remek dobóformát kifogó Boros Eszter és Vári Zita találatainak köszönhetően a miskolciak nem tudtak igazán közel kerülni a vendéglátókhoz. Egy szép megoldásokkal teli, színvonalas, de izgalommentes mérkőzést láthattak a nézők.

Földi Alexandra: Jól rajtoltunk és az elején kialakított különbséget a mérkőzés végéig meg tudtuk tartani. Örültem, hogy mindenki kapott játéklehetőséget és tisztesen helytállt. Gratulálok a lányoknak az első győzelemhez!

Lőrinc István: Sajnos a rossz szokásunkhoz híven kis létszámmal tudtunk Szegedre látogatni, ennek ellenére tisztességgel helytálltak a lányok. A játékunkon sajnos kiütközött az összeszokottság hiánya.

Statisztika 

 

 

Női nyugati csoport:

 

BME-MAFC - PTE-EMES Petőfi SE 36-83 (9-20, 3-27, 12-17, 12-19)

Tüskecsarnok  V.: Oláh, Pohánka F.  csoport

BME-MAFC: RÓZSAVÖLGYI 6, Horváth A. 4, Bacsárdi 2, Kardos 4, Müller 2. Csere: Éder, Reizmüller 3, Gerner 3/3, Vágvölgyi 4, Monus 6/6, Kanik. Edző: Gorácz Árpád.

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 4, MOLITOR 15/15, CZIRJÁK 12, PAP R. 10, DOMOKOS 12. Csere: SZABÓ L. 16/6, Horváth Zs.. 6, Hajnáczky 8. Edző: Petőfi Áron.

Az első percektől érezhető volt a jelentős tudásbeli különbség, a vendégek, korábbi korosztályos válogatottjai, Czirják Noémi és Pap Regina vezérletével hamar megnyugtató előnyt szereztek. A hazaiak több, mint 7 perc elteltével 12-0-s Petőfi-vezetés után szerezték első pontjaikat. Ettől felbátorodtak, s a negyed végén Rózsavölgyi Szabina vezérletével szereztek pár szép kosarat.

A második negyedben még nyomasztóbb volt a vendég fölény. Amíg a műszakis lányoknak semmi nem sikerült, zónájukat elsősorban Molitor Dorottya jóvoltából triplákkal dobták át a vendégek, akik félidőben 47-12-re vezettek. Szünet után a vendégeknél már több meghatározó játékos is pihent, a fővárosiak pedig vezettek pár ügyes akciót és kiegyenlítette tudták tenni a játékot, de a nagyobb tudású vendég együttes fölényes győzelmet aratott.

Gorácz Árpád: Gratulálok a pécsi csapatnak, volt két felkészülési meccsünk, s ebben az összetételben ez az első tétmérkőzésünk. Adott egy bő huszonnégyes keret, most ők tizenketten játszottak, össze kell még szokniuk a lányoknak.

Petőfi Áron: Rövid időn belül másodszor jöttünk föl Budapestre egyetemi bajnokit játszani. Először nagyon kikaptunk, most magabiztosan győztünk, kell még pár forduló, hogy lássuk az erőviszonyokat. Szeretnénk a legjobb négy között végezni a csoportban, ebbe az irányba tettünk most egy lépést. 

Statisztika 


PTE-PEAC - TFSE 34-125 (14-41, 10-25, 4-28, 6-31)

Pécs, Egyetemi Csarnok 30 néző. V: Dr. Danka P., Szalóki B.
PTE-PEAC: Asztalos, Varga, Besenyei 2, Balázs 3/3, Rick 12/3. Csere:  Krikler 2, Bátai, Kovács, SIPOS,15/9 Propszt. Edző: Gyenge Gábor
TFSE: MIHÁCZI 4, GEREBEN D. 20/12,   Kováts 19,  Németh 19/3, VARGA B. 32. Csere: HERMAN 16/3, SZELI 15. Edző: Boros Zoltán

A papírformának megfelelően a jóval esélyesebb vendég csapat végig koncentrált, magabiztos játékkal fölényesen nyert. A hazaiaknak az első félidőben még Rick Mónika és Sipos Zsófia révén akadt egy-két jó időszakuk, de szünet után már nagyon nyomasztó lett a címvédő, egyetemi Eb-bronzérmes TFSE fölénye. Varga Barbara 32 pontos, 12 lepattanós, Szeli Dorina pedig 15 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát ért el.

Gyenge Gábor: A játék minden elemében erősebb ellenfelünk  ilyen különbséggel is megérdemelten nyert!

Boros Zoltán: Végig komolyan vettük a mérkőzést és ennek meg is lett az eredménye.

Statisztika 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink