114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Fővárosi sikerek a női egyetemi bajnokságban

Korábbi fordulókból elhalasztott mérkőzéseket játszottak le a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél a Keleti csoportban. Az ELTE nagy küzdelemben, két pontot megőrizve több mint 10 pontos előnyéből küzdelmes mérkőzést nyert Szegeden, a címvédő TF pedig a vártnál jóval könnyebben győzte le a Miskolcot. A Nyugati csoportban a hét rangadóján a Közgáz végig kézben tartva az irányítást nyert a Győr vendégeként, az NKE Csata pedig hátrányból fordítva múlta felül a Petőfi SE együttesét.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK.

Keleti csoport

 

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Szegedi RSC – ELTE BEAC 52–54 (12–12, 12–18, 8–13, 20–11)

Szeged, Topolya sor, 30 néző. V.: Vadász, Czékmán.

Szegedi RSC: Boros 12, Kőházi 5, KORNMANN 11/3, Burján 5/3, VÁRADI13. Csere: Fodor, Pásztor, Liska, Molnár, Kajtár 2, Ódry 4. Edző: Földi Alexandra.

ELTE BEAC: Varga 9/3, KISS 6, LENDÉR 16/6, Szakolczi4, Stekler. Csere: Némedi 4, Simoncsik 4, Nagyi 4, Szeitl 7/3. Edző: dr. Gyarmati István.

 

A mérkőzés elejétől mindkét csapat arra törekedett, hogy lassítsa ellenfele támadásait, és már a labda felhozatalánál zavarta az ellenfelét. Emiatt mindkét együttes fizikális védekezést mutatott be, a támadásban pedig sokat hibáztak, így szinte végig fej-fej mellett haladtak. A második játékrészt támadásban is hatékonyan kezdte az ELTE csapata, amely 10–0-s rohammal elhúzott. A félidő hajrájában reagált a Szeged, amely hat pontra faragta hátrányát a félidőre. A második etap ismét a kemény védekezésről szólt, végig fault határon dolgoztak a csapatok, a hazaiak felzárkózási kísérleteire mindig érkezett fővárosi válasz, így az ELTE – a mérkőzést kézben tartva – tíz pont fölötti előnnyel várhatta a záró szakaszt. A Szeged agresszív, egész pályás letámadásra váltott, amivel alaposan megzavarta a fővárosi együttest. 10–0-s szakasznak köszönhetően négy pontra jöttek fel a hazaiak, s hátrányukat a végjátékban két pontra csökkentették, ám végül a dupla-duplától egyetlen pattanóval elmaradó Lendér Lilla (16 pont, 9 lepattanó) vezette vendég ELTE örülhetett, annak ellenére, hogy a mezőny egyetlen dupla-duplát elérő játékosa, Váradi Nóra (13 pont, 10 lepattanó) a hazai együttest erősítette.

Földi Alexandra: - Sajnos megint későn ébredtünk, kevés, ha csak a negyedik negyedben nyújtunk kiemelkedőt. Főleg a támadásainkkal vannak gondjaink, amin sürgősen javítanunk kell. Ezek fájó vereségek, de ez az idényünk az új csapat építéséről szól. Gratulálok az ellenfélnek.

Dr. Gyarmati István: - Köszönjük a Szeged csapatának a játékot. Küzdelmes, sok hibával tarkított mérkőzést sikerült végül megnyernünk. Gratulálok a lányoknak.

Statisztika

 

A 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

TFSE – Miskolci Egyetem 93–34 (22–7, 20–7, 22–9, 29–11)

Budapest, Testnevelési Egyetem, 30 néző. V.: Hartal, Káré.

TFSE: Nagy 13/3, Vörösházi 21/12, Herjeczki 10, Kenyeres 14/6, Kováts 12, Csere: Kozma 6/6, Zágoni 8, Hegyi 9/3. Edző: Hegedűs Péter.

Miskolci Egyetem: Kecskés 5/3, Balázs 8/3, Bányai 5/3, Sikora 6, Móri 6. Csere: Jámbor 2, Bándi 2. Edző: Lippai Szabolcs.

Az eddigi eredmények alapján igazi rangadónak ígérkezett a mérkőzés, amelyen mindkét csapat némileg tartalékosan érkezett. A "hiányzások" egyértelműen a vendég miskolci csapatot viselték meg jobban. Bár játékosai nagyon keményen harcoltak, a TF végig kézben tartva az irányítást, minden negyedet megnyerve a vártnál jóval nagyobb különbségű, sima győzelmet aratott a lelkesen küzdő, de igen gyenge dobóformát kifogó miskolciak ellen. A hazaiak fölényes győzelmében jelentős szerepet játszott a 66–32-re megnyert lepattanócsata, három TF játékos is – Nagy Zsófia (13 pont, 11 lepattanó), Kováts Gabriella (12 pont, 10 lepattan) és Herjeczki Patrcia (10-10 pont és lepattanó) – dupla-duplával zárta az összecsapást.

Hegedűs Péter: - Két meghatározó játékosunk nélkül kellett pályára lépnünk, ennek ellenére a lányok igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból. Sajnos nagyon kevés lehetőségünk volt idén közösen edzeni, amin a közeljövőben sokat kell dolgoznunk, hiszen egyelőre sok hibával játszunk. Ezúton is mihamarabbi felépülést kívánunk Szabó Evelinnek, akit nagyon várjuk vissza. Köszönjük a mérkőzést a Miskolci Egyetemnek. és sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz.

Lippai Szabolcs: Sok hiányzóval érkeztünk Budapestre. Egyelőre még a szezon elején tartunk, sok munka vár még a csapatra. A mérkőzésen mindenki lehetőséget kapott, bízunk benne, hogy a visszavágó során, a hiányzóinkkal kiegészülve, hazai pályán egy szoros mérkőzést játszunk majd a Testnevelési Egyetemmel.

Statisztika 

 

Nyugati csoport, 6. forduló:

NKE-CSATA – PTE-Petőfi SE 75–66 (14–18, 12–18, 19–14, 30–16)

Budapest, Ludovika Aréna, 40 néző. V.: Tóth,Nagy-Pál.

NKE-CSATA: TAKÁCS 32/3, Kovács 2, Gaál 2, KUNDRÁTH 20/18, Székely. Csere: POLGÁRI 16, Csarankó 3, Szarka, Juhász. Edző: Mányoky Fanni.

PTE-Petőfi SE: Tóth 11, MILTBER 10/6, Horváth 7/3, BISZAK 15/3, SÉREA 16. Csere: Gulyás 2, Kállai 3. Edző: Sipos Ádám.

Az első félidőben a Petőfi csapata jobban, pontosabban játszott, ezért a szünetben a dupla-dupláig jutó Biszak Boglárka (15 pont, 12 lepattanó 20 VAL), valamint Séra Nikolett (16 pont, 6 lepattanó, 22 VAL) és Miltner Szandra (10/6 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 14 VAL) vezérletével a félidőben tíz ponttal is vezetett. Térfélcsere után a Csata "turbó üzemmódba" kapcsolt, és egy jól sikerült védekezésváltással, valamint több kiemelkedő egyéni teljesítménnyel – Takács Emese (32 pont, 11 lepettanó, 41 VAL), Kundráth Kiara 20/18 pont és Polgári Melinda (16 pont, 9 lepattanó és 20 VAL) – az utolsó negyedben kiemelkedő támadójátékkal 30 pontot dobva a maga javára fordította a mérkőzést.

Mányoky Fanni: - Nagyon büszke vagyok a lányokra.  A második félidőben minden utasítást betartva, szép játékkal sikerült felülkerekednünk az ellenfél csapatán.

Sipos Ádám: - Jó mérkőzés volt, köszönjük a lehetőséget.

Statisztika 

Széchenyi Kosárlabda Akadémia – Közgáz  72–63 (12–16, 19–21, 17–20, 15–15)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 25 néző. V.: Varga, Földesi.

SZKA: BAFFY 12, PERL 11/9, Horváth 5, NAGY R. 12/3, Bánszegi 15/3. Csere: Szűts 2, Horváth 5/3, Tóth, Gosztola 1, Rabi. Edző: Barthalos István.

Közgáz SC és DSK: ZANA 12, KATONA 10, Galba, SZAMMER 12, Pfandler 10. Csere: Hidas 4, IMRE NÓRA 8, Farkas 8, Imre Noémi 3, Kapornai 2, Herendi 3/3. Edző: Németh Kata.

Már a mérkőzés elején látszott, hogy mindkét, az előző kiírásban a négyes döntőbe jutott csapat nagyon fontosnak tartja a győzelmet. A győriek a mezőnyben meglehetősen keményen védekeztek, viszont a Közgáz – a jó bejátszásoknak köszönhetően – rendre betalált közelről, így apránként fokozatosan ellépett. A távolról operáló, ám nem túl jó hatékonysággal célzó hazai együttes a lepattanó csatát ugyan megnyerte, de hogy ledolgozza hátrányát, időnként kapkodott, ami eladott labdákhoz vezetett. A labdára és előnyére egyaránt "vigyázó" Közgáz egységes csapatjátékot bemutatva, gyakorlatilag végig vezetve megérdemelten nyerte a nyugati rangadót. 

 

Barthalos István: - Nehéz mérkőzésre számítottam, és az is lett. A vereség elsősorban a gyenge dobószázalékunknak köszönhető, a lányok mentálisan valami okból kifolyólag nem voltak a helyzet magaslatán. Rengeteg büntetőt hagytunk ki, és a Közgáz ezt rutinosan kihasználta, így tartva előnyét. Nem vagyok elkeseredve, gratulálok az ellenfélnek.

Németh Kata: - Örülök, hogy sikerült nyernünk, mert ez a mérkőzés nagyon fontos volt nekünk. Úgy gondolom, a csapat minden tagja hozzátett valamit ehhez a mérkőzéshez. Gratulálok mindkét csapatnak.

Statisztika

 

Fotó: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink