114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Fővárosi fölény a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokságban

Számos izgalmas összecsapással folytatódtak a férfi és női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokság küzdelmei. A férfiaknál több csapat – többek között a címvédő TFSE – továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, míg a nőknél a tavalyi bajnok TF megszenvedett a győzelemért a Debrecen ellen.

Olvasási idő: 1,5 perc

A férfiaknál a Keleti csoportban már a 6. fordulót rendezték, s az előző kiírás fináléjának visszavágóján a TF egy rövid hullámvölgyet leszámítva kézben tartotta a mérkőzést a Debreceni Egyetem együttese ellen, aminek köszönhetően végül magabiztosan nyert hazai környezetben (94–75). Magabiztos győzelmet aratott a csoportmásodik Miskolci Egyetem is, amely ezúttal a Szegedet múlta felül (135–63). Az Eger idegenbeli sikerével javított csoportbeli helyezésén, míg a középmezőny rangadóján a Nyíregyházi Egyetem–Debreceni Medikus SE találkozó hazai sikerrel zárult. Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit és a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati ágon is a 6. fordulónál járnak a csapatok. Jól szerepeltek a favoritok, hiszen a Szombathelyi Egyetem és a Közgáz is tükörsimán hozta a kötelezőt, míg a BME-MAFC valamivel szorosabb küzdelemben gyűrte maga alá riválisát, a PTE-PEAC-ot (93–79). Az alsóházi rangadón a SMAFC átgázolt a Petőfi SE-n (104–36). Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit és  a bajnoki tabellát ITT találod.

A férfiakhoz képest a nők jóval hátrébb tartanak a küzdelmekben. A Keleti csoportban három meccset játszottak – egyet-egyet a 2., a 4. és az 5. fordulóból. Óriási csatában nyert a címvédő TFSE a Debreceni Egyetem ellen (54–53), a Miskolc a BEAC-ot gyűrte le (79–68). A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a TFSE idegenben múlta felül a BEAC együttesét.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit és a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban már a 4. fordulónál tartanak a csapatok. Hengerelt a Széchenyi Kosárlabda Akadémia, az áldozat ezúttal a PTE-PEAC volt (103–35), a csoportelsőségre is esélyes BME-MAFC pedig a Petőfi SE-t verte meg (79–58).

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit és a bajnoki tabellát ITT találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink