114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Fővárosi férfi finalisták a fővárosi fináléban

A héten a Debrecen női együttese, valamint két fővárosi férfi gárda, a TFSE és a BME-MAFC kvalifikálta magát a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntőjébe. A hazai pályán a szombathelyieket fölényesen legyőző Közgáz női, valamint a Nyíregyháza Sopronban diadalmaskodó férfi alakulata is nagy lépést tett ennek elérése érdekében. 

Nők, rájátszás az 1-8. helyért

Debreceni Egyetem - PTE EMES Petőfi SE 56-18 (17-6, 16-4, 12-3, 11-5)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium  V.: Kisházi., Kokas.
Debreceni Egyetem:
Kernács 8/6, MUZSNAY 8, GÁL 12, GÖTTLINGER 12/6, Foltin 4 Csere: Szabó R., ÚJ 10, Tóth 2, Radványi. Edző: Kovács Imre
PTE-EMES Petőfi SE:
Szabó L. 6/6, Herendi 6, Molitor, Horváth, Domokos 2. Csere: Gyuricza 4, Petró. Edző: Sipos Ádám

A párharc első, pécsi mérkőzésén elért fölényes debreceni siker előre vetítette a két együttes közti különbséget. Ennek megfelelően a debreceni csapat pontot alig engedve ellenfelének, kezdte a mérkőzést. A mérkőzés képe a későbbiekben sem változott. A pécsiek a mérkőzés utolsó pillanatáig tisztességesen hajtottak és küzdöttek. A Debreceni Egyetem csapata végig irányítva a játékot a visszavágót is magabiztosan nyerte meg, s ezzel kvalifikálta magát a négyes döntőjébe.

Kovács Imre: Örülünk a döntőbe jutásának. A mérkőzés lényege az volt, hogy mindenkinek megfelelő játékidőt tudjunk biztosítani. Akik pedig a múlt heti bajnoki fordulóban sokat játszottak, pihenési lehetőséget kapjanak.

Sipos Ádám: Gúnyosan fogalmazva, csakis "gratulálni" tudok azoknak, akik még a mai napig engedik, hogy linóleumon kosárlabda mérkőzést lehessen játszani. Nem első alkalommal fordult elő idén is emiatt sérülés csapatunkban.Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

Statisztika 

Továbbjutott: Debrecen - kettős győzelemmel

 

Közgáz - Szombathelyi ESE 77-40 (12-8, 26-14, 25-8, 14-10)

Kinizsi u. V.: Horváth Cs., Nagy-Pál

Közgáz: Szalay 4, Farkas 7/3, DOKTOR 16, Shirian 4, ABAHÁZY 8. Csere: KATONA 9, Lantos 4, Imre 5, Szammer 2, KAPORNAI 10/6, Baliga 6, Galba 2. Edző: Németh Kata.

Szombathely: Simon 16/6, JAKUBOVICS 13/3, Fekete 2, Uszkai 2, Feigl. Csere:  Kovács K. 2, Horváth L. 2, Balogh V. 3/3. Edző: Szabó László.

A keleti csoportot megnyerő Közgáz számított esélyesnek a rájátszásba a nyugaton 4. helyen végző szombathelyiekkel szemben. Doktor Anna vezérletével 6-0-lal indítottak a hazaiak a kissé megilletődött SzOESE ellen, ám ekkor megtört a lendületük. Görcsösekké váltak, kapkodni kezdtek, talán ekkor kezdte "nyomni a hazai vállakat az esélyesség terhe". Jakubovics Dóra és Simon Cintia jóvoltából egyenlítettek a vendégek. A szakasz hajrájában 4 pontos előnyt szerzett a Közgáz.

A második etap elején feljött 2 pontra a Szombathely, ám 14-12 után "robbantott" a Közgáz, amely Baliga Barbara és Farkas Fanni révén egy 9-0-s rohamot bemutatva ellépett. A félidő hajrájában Kapornai Dóra villogott, miközben a túloldalon jelentősen csökkent a Simon -Jakubovics duó hatékonysága. Kaplornai két triplájával szünetben 16 ponttal vezetett a "keleti bajnok".

Szünet után érződött, hogy a Közgáz nem csak a mérkőzést, az egész párharcot szeretné eldönteni. Doktor Anna és Katona Bianka ponterőssége révén egy 14-3-es 5 perces rohammal közel 30 pontosra növelték előnyüket a hazaiak az egyre pontatlanabbá váló vasi alakulattal szemben. Abaházy Anna uralta a palánkok alatti területet, 19 lepattanót szerzett. A záró etapban kicsit csökkent a koncentráció hazai részről, de a Közgáz fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

Németh Kata: Nehezen indult be számunkra a mérkőzés, de örülök, hogy a második félidőben magunkra találtunk. Gratulálok a lányoknak.

Szabó László:  Gratulálok a Közgáznak. Gyakorlatilag az első meccsen eldöntötték a továbbjutást. Rosszul támadtunk es meg rosszabbul védekeztünk.

Statisztika 

Rájátszás a 11. helyért

BME-MAFC - EKE EVSI 63-40 (16-10, 8-10, 27-8, 13-12)
Tüskecsarnok  V.:Gaál I., Nagy I.,
BME-MAFC: Benkő 4, HORVÁTH A. 10,  KÉKESI 12,Rózsavölgyi, SZABÓ V.9/3. Csere:   KARDOS 15/3, Vágvölgyi 3,  Éder,  Müller 2, Gerner,  Monus 8   Edző: Gorácz Árpád.
EKE EVSI: Druzsba 8, Szöllősi 6, KÍRI 6, Zsoldos 6, HRICZÓ 12, Csere.:Vígh 2, Szabó, Zay. Edző: Jáger Péter.

A csapatok, csoportbeli helyezésükhöz híven, elég sok hibával tarkított, viszonylag alacsony színvonalú mérkőzést játszottak. Az egriek nagy odaadással küzdöttek, de a BME a szünet utáni jó negyedének  köszönhetően biztosan nyerte a mérkőzést.

Gorácz Árpád: A harmadik tíz perc kivételével, nyeretlen kétévesek módjára, kapkodva játszottunk, az egriek viszont végig nagyot küzdöttek. Gratulálok a csapatoknak!

Jáger Péter: Jól kezdtük a mérkőzést, bár jobb dobóformát is kifoghattunk volna, ennek ellenére félidőig kedvező képet mutatott számunkra a meccs. Szerencsétlenségünkre három játékosunk is kisebb sérülést szedett össze. Onnantól szétesett a védekezésünk és csak futottunk az eredmény után, viszont minden erőt mozgósítva nagyot küzdöttek a lányok, ami dicséretes. Gratulálunk az ellenfélnek!

Statisztika 

 

 

Férfiak, az 1-8 helyért

SMAFC-Nyíregyházi Egyetem 81-98 (19-27, 12-24, 19-30, 31-17)

Sopron, Krasznai Ferenc sportcsarnok V.: Rokob, Rudasits. 

SMAFC: Horváth Cs. 3, BERNECZEI  29/9, Tukovits 8, Szegedi 3/3, RÁTVAY 30. Csere: Nagy 8.Edző: Rátvay Tamás
Nyíregyháza:CZURA 25/15, BUS 21/6, Vida 3/3, OLÁH 19/9, GÁSPÁR 11. Csere: Kovács 9/3,Földesi 7/3, Szondi 3/3, Horváth, Jánkfalvi, Horányi, Virág . Mb. edző: Oláh Zoltán


Jól kezdte a hazai csapat a mérkőzést, az első 7 percben ők diktálták az iramot. Ezt követően azonban felébredt a keleti bajnok,  a nyíregyháziak kezükbe vették az irányítást. A szabolcsi gárda sokkal több rotációs lehetéségét kihasználva  szép lassan felőrölte a SMAFC-ot, és jelentps előnyt szerzett, a záró etapban a soproniak a Berneczei-Rátvay kettős révén csökkentették hátrányukat, de a Nyíregyháza így is magabiztos megnyugtató előnyt szerzett a párharc első mérkőzésén.


Rátvay Tamás: Az egyetemi bajnokság egyik legerősebb csapatát fogadtuk. Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen a két középiskolásunk nagyon fáradtan érkezett az előző hét végi három napos U20-as döntőről, Nagy G. pedig csak a második negyedre tudott beszállni. Sok mindent próbáltunk védekezésben és támadásban is, erre volt elég. Egy percre sem adtuk fel, és bár sok hibával játszva egy nagyon is elfogadható eredményt hoztunk le a keleti bajnok ellen.

Oláh Zoltán: Gratulálok a csapatomnak, igazi csapatmunka volt a mai. Az elején egy picit "beragadtunk", ez betudható annak, hogy az utazásunk egy kicsit hosszabbra sikeredett mint terveztük. Annak nagyon örülök, hogy mindenkit tudtam játszatni és mindenki kivette a részét a győzelemből.

Statisztika 

 


EKE Eger - BME-MAFC 49-71 (6-12, 17-15, 14-24, 12-20)

Eger, Eszterházy Sportcsarnok V: Sörlei Attila, Bene Szilárd
EKE Eger : Mészáros 4, Csákvári 11, SZICSÁK 10, Illés 4, Ungi.
Csere: Pomázi 6, Szabó 9/9, Horváth 2 Edző: Váczi Péter
BME MAFC : SZÁLAS 22/9, . Dobos 6, FEHÉR 10, KISS L. 21, Andrássy 8. Csere: Tóth 4 Edző: Dr. Bagi Melinda

A mérkőzést az egriek kezdték jobban, és egészen a 6. percig vezettek. Ezt  követően a BME csapata felvette a ritmust, a vendégek feljavuló védekezésükkel át is vették a vezetést a kis szünetig. A második negyedben felváltva estek a kosarak, sok hibával játszottak a csapatok, főleg a hazaiaknál volt tapasztalható kapkodás, feszültség, ennek ellenére két pontot faragtak a hátrányukból. Szünet után az egriek továbbra sem találtak meg a jó dobóformájukat, így az okosabban, taktikusabban játszó vendégek Szálas Gábor és Kiss Lajos vezérletével fokozatosan elhúztak és magabiztosan nyerték a mérkőzést.

Váczi Péter: A lehető legrosszabbkor játszottunk támadásban gyakorlatilag jó teljesítmény nélkül. Azonban van még egy meccs és nem adjuk fel. Nincs minden veszve még.

Dr. Bagi Melinda: Nagyon örülök a győzelemnek, azonban nem volt könnyű mérkőzés. Az elején nem találtuk a ritmust. Készülünk a csütörtöki mérkőzésre.

Statisztika 

 

TFSE - Közgáz 87-81 (21-22, 19-20, 26-19, 21-20)
Alkotás u.,  V: Hervay, dr. Szakáll, Makrai.
TFSE: Sinkovits 1, PETRUCSIK 13, HORVÁTH K. 16/6, Boinitzer 9/3, PINTÉR 16/9 Csere: Novák 2, Fülöp 4, Haris 6/6, HORVÁTH B. 10/6, JÓKAI 10, Világi. Edző: Juhász Tamás
Közgáz:  JAKAB 15/9, VÖRÖS 14/9, VÁGVÖLGYI 10/6, Bea 3, NAGY SZ.  18/6.  Csere:PÁLHÁZI 12/3, Tóth 5/3, Debreceni 2, Balta 2, Szatmári, Horváth M., Losonci. Edző: Vladár Csaba.

A döntőbejutás tétje teljes mértékben a csapatok vállára nehezedett, mivel az első mérkőzés után mindössze 1 pontos differencia alakult ki a TFSE javára. Feszült hangulatban indult a mérkőzés, a TFSE oldaláról sok hiba csúszott a befejezésekbe, és a Közgáz több támadó lepattanót is vissza tudott szedni, melynek köszönhetően sikerült is tíz pont körüli előnyre szert tennie. A TFSE időkérését követően felélénkült a hazai csapat támadójátéka, és sikerült felzárkóznia. A Közgáz fordulhatott 2 pontos előnnyel a második félidőre. A játékrész elejét a TFSE kapta el jobban, és sikerült átvennie a vezetést. Itt már érezhető volt a feszültség a pályán, s több technikai hibát és sportszerűtlen faultot is ítéltek a játékvezetők. A negyed végén a TFSE állt jobban öt ponttal. A negyedik negyedben nem sikerült azonban megnyugtató előnyre szert tenniük a hazaiaknak, a Közgáz végig tapadt riválsára, s 3 perccel a mérkőzés vége előtt ki is egyenlített. A hajrában azonban mindig volt valaki a hazaiaknál, akinek sikerült utolsó erőtartalékait mozgósítva fontos pillanatban kosarat szerezni. Végül a faultokat követő büntetőkkel alakult ki a 87-81- es végeredmény, mely azt jelentette, hogy mindkét mérkőzést megnyerve, összesítésben 7 pontos különbséggel a TFSE jutott be a budapesti négyes döntőbe. 


Juhász Tamás: Heroikus küzdelem volt két jól felkészült, jó kosárlabdát játszó csapat között. Sokat hibáztunk, de a döntő pillanatokban mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton, így sikerült megnyernünk a mai mérkőzést. Gratulálok a Közgáznak is, nagyon jól játszottak. Örülök, hogy idén is a döntő résztvevői leszünk, igyekszünk tudásunk legjavát nyújtani és minél jobb helyezést elérni.

Vladár Csaba: Gratulálok a TFSE-nek. Sok sikert kívánok nekik a döntőben. Akárcsak tavaly, idén is nagyon kevésen múlott a sikerünk.

Statisztika 

Továbbjutott: TFSE kettős győzelemmel

 

BME-MAFC - EKE Eger 74-65 (18-16, 19-15, 17-17, 20-17)

Tüskecsarnok V.: Sentényi, Kruk.

BME-MAFC: FEHÉR 13, DOBOS 15, SZÁLAS 19/6, ANDRÁSSY 15/3, Kiss L. 2. Csere: Tóth L. 4, Tálos 2, Szavai 4, Lukács, Bedőcs, Szentes, Velenyák. Edző: Bagi Melinda.

Eger:  MÉSZÁROS 17/12, Szabó G. 8/6, ILLÉS 14, UNGI 17, Csákvári. Csere: Veres, 2, Szicsák 6, Pomázi, Horváth R., Bürgés. Edző: Váczi Péter.

A műszaki alakulat 22 pontos sikerével végződő egri összecsapás után a visszavágót jól kezdték az egriek, ám 7-4-es vezetésük után egy 8-2-vel fordított, s a továbbjutás kérdését el is döntötte a BME-MAFC csapata. Mindkét együttesből hiányzott egy-egy kulcsember hazai részről Mihalics Gábor, az egriektől pedig Varga Imre. Az egriek küzdöttek. hajtottak becsülettel, de a hazai csapat fokozatosan ellépve ellenfelétől, csapatként jobban teljesítve, hatékonyabban védekezve ellenfelénél a visszavágót is magabiztosan nyerte.

Bagi Melinda: Elmondhatatlanul büszke vagyok a srácokra, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, szívből gratulálok nekik! Nagy megtiszteltetés, hogy az edzőjük lehetek. Öröm a számomra olyan srácokkal dolgozni, akik amellett, hogy magas színvonalú oktatásban részesülnek, amellett magas szinten is kosárlabdáznak és több helyen próbálnak helytállni az életben.

Váczi Péter: Nem volt szerencsénk a párharcban, hiszen egy kulcsjátékosunk sérülés miatt hiányzott, egy másik pedig sérülten vállalta a játékot, két fiút pedig, akikkel jóval erősebbek lehettünk volna, klubcsapatuk nem engedte el az egész évadban. A párharc már az első meccsen eldőlt, amelyen támadásban nem volt senki, aki vezéregyéniség lett volna. Egy jó hazai teljesítmény után a kilenc pontos idegenbeli vereség "belefért" volna, így azonban a BME-MAFC teljesen megérdemelten jutott a döntőbe!  Jövőre újra megpróbáljuk!

Statisztika 

Továbbjutott: BME-MAFC kettős győzelemmel

 

 

Férfiak, rájátszás a 15. helyért:

DMSE - PTE-EMES Petőfi SE 82-70 (29-16, 24-15, 17-12, 12-27)

 

A 11. helyért


Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem -  ELTE BEAC 77-71 (22-18, 13-24, 26-18, 16-11)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok  V: Kulcsár, Rokob.
Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem:
TÓTH R,10, KÁMÁN 32/18, Geiger 9/6, HORVÁTH 18, Nagy 2. Csere: Iváncsics 6, Tompa, Mándity. Edző:Laky Tibor
ELTE BEAC: GYURCSÁNYI 30/21, SZEKERES 20/6, Somosi 6, Mokos 5/3, Mayer 10  Edző: Varga Zsolt

Mindkét gárda szerény létszámban, ám annál nagyobb lelkesedéssel állt egymással szemben a helyosztó első mérkőzésén. A Széchenyi csapata nem tudta előnyre váltani mélyebb rotációját, így egy igazán szoros első mérkőzés kerekedett a Lajta parti találkozóból, ezáltal abszolút nyitott maradt a párharc győztesének kiléte a budapesti visszavágó előtt.

Laky Tibor: Nem játszottunk jól, de nyertünk és most ez a legfontosabb. Biztos, hogy a visszavágó ennél nehezebb mérkőzés lesz.

Varga Zsolt: Eléggé kevesen voltunk. Öten tudtunk eljönni, ez látszott a játékon, lassan pörögtünk fel, de a harmadik negyed végéig sikerült tartani az iramot végén elfáradtunk. Hétfőn szeretnénk visszavágni az óvári csapatnak.

Statisztika


ELTE-BEAC - Mosonmagyaróvár, Széchenyi Egyetem 70-77 (14-18, 16-27, 19-14, 21-18)

Tüskecsarnok   V: Gyurka T., Goda L.
ELTE-BEAC: Gyurcsányi 10/6, Mokos 2, Somosi 2, SZEKERES 15/6, Mayer 2. Csere: JAKUCS 11/9, Molnár 6, Berberovics, KONCZ 14/6, Debreceni 8. Edző: Varga Zsolt
Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: NAGY 11, TÓTH 12/6, KÁMÁN 19/6, Geiger 9, HORVÁTH 19/3. Csere: Iváncsics, Mándity 1. Edző: Laky Tibor

Az első mérkőzéshez képest az ELTE csapata látszólag erősebb felállásban kezdte a mérkőzést, viszont ez az első pár percben nem mutatkozott meg. A vendég mosonmagyaróváriak pontos, jó játékkal indították a találkozót a meglepő módon kissé megilletődöttnek tűnő hazaiak nem tudtak mit kezdeni a vendégek védekezésével. A folytatásban sem volt ez másképp, a Mosonmagyaróvár állandósította  10-15 pont közötti előnyét. A néha-néha "feltámadó" hazaiak a végén ugyan 10 ponton belülre kerültek, de  a vendégek végig vezetve szerezték meg a 11. helyet az idei kiírásban.

Varga Zsolt: Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak! Nagyon sajnálom, hogy a csapat nem nőtt fel a feladathoz és a gyenge első félidőt még egy valamivel jobb másodikkal sem tudtuk javítani! Ettől függetlenül köszönöm az idei munkát a csapatomnak, ősszel újult erővel vágunk neki a bajnokságnak!

Laky Tibor:  A múlt héten nem játszottunk jól, de nyertünk. Most egy erősebb BEAC ellen kellett jól és fegyelmezetten játszanunk a győzelemért, sikerült. Mindkét csapatnak gratulálok a szezonhoz, és a mérkőzésen nyújtott teljesítményéhez.

Statisztika

A párharc győztese: Mosonmagyaróvár kettős győzelemmel

 

A 13. helyért:

Szegedi RSC – Veszprémi Egyetem SC: 63 - 76 (14-30, 21-16, 17-13, 11-17)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok  V.: Nyilas, Tóth C.
Szegedi RSC:
LISZKAI 14, MAYER 20/6, EPERJESI 7/3, Korcsmáros 6, Kubuk 2. Csere: JEGESI 12/12, Masa 2, Kamenik, Szűcs, Balog, Kálmán. Edző: Szablics Péter.
Veszprémi Egyetem SC:
GRIFATONG 10, KACSKÓ 16/9, NOVÁK 16/6, Penksza 7, TAKÁCS 27/6. Csere: Frond, Répási, Rozgonyi, Szeifent, Yin. Edző: Mónus Péter

Az első negyedben a Veszprém hatalmas rohammal kezdett. Grifatong Miklós és Takács András vezetésével sikerült nagy különbséggel ellépniük a vendégekek a mérkőzés elején. A hazaiaknak Mayer Ákos, és Korcsmáros Péter pontjaival próbálták a vendégekkel lépést tartani. A második negyedben feljavult a Szeged játéka, és sikerült csökkenteni a hátrányt Liszkai Dávid pontjaival. A palánk alatt viszont sok problémát okozott a szegedieknek Takács András "féken tartása", aki ekkor rendre a hazai palánk alatt megszerzett  lepattanókból szerezte pontjait.  A fordulást követően folytatódott a Szeged zárkózása. Jegesi Norman hárompontosai, és Eperjesi Dániel betörései révén 7 pontra csökkentették hátrányukat a hazaiak. A vendégeknél ekkor Novák Patrik lépett elő vezérré. A záró részben hiába lépett csapata élére Mayer, Takács vezetésével sikerült bebiztosítania a győzelmet a Veszprémnek.

Szablics Péter: Büszke vagyok a csapatra, bár nem hiba nélkül, de fegyelmezetten és okosan tudtunk játszani. Sikerült a Veszprém közelében maradni. Dolgozunk még egy hetet és megpróbáljuk legyőzni őket a hazai pályájukon. Gratulálok az ellenfélnek!


Mónus Péter:
Korrekt mérkőzést játszottunk. Örülünk nagyon a győzelemnek, reméljük jövő héten ezt a szintet tudjuk hozni, és a párharcot meg tudjuk nyerni. Gratulálok az ellenfélnek is, mert jól küzdöttek.

Statisztika 

 

Veszprémi ESC - Szegedi RSC 70-75 (16-10, 9-18, 21-25, 24-22)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok  V.: Sebesi, Fülöp A.
Veszprémi Egyetemi SC: Penksza7, NOVÁK P. 18, KACSKÓ 13, Grifatong 2, TAKÁCS A.27/3.  Csere: Jin Juteng , Répási 3 Edző: Mónus Péter
Szegedi RSC: Eperjesi 9/3, Kubik 4, MASA 12/6, MAYER 14, LISZKAI 20/3 Csere: Balog G. 2, JEGESI 10/6, Kamenik, Szűcs 3, Korcsmáros 1, Edző: Szablics Péter

A jó iramú mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, gyorsan elhúztak 8 ponttal. A negyed hajrájában a Szeged kiegyenlítetté tette a játékot, a szakasz végén 16-10-es hazai vezetést mutatott a tábla. A 2 negyed  első felében, felváltva estek a kosarak, a félidő hajrájában pontosabbakká váltak támadásban a szegediek, akik még a szünet előtt fordítottak. A 3. negyedben a Szeged újra azt a hatékony támadójátékát mutatta, mint a félidő hajrájában, így növelni tudta előnyét. A 4. negyedben a hazai csapat felzárkózott, de a hajrában játékosai többet hibáztak, így megérdemelt vendég győzelem született. A Szeged részéről a Mayer - Liszkai tengely emelhető ki. Előbbi 14 pontot, 9 lepattanót, utóbbi 20 pontot ls 6 pattanót szerzett Masa és Jegesi is hasznosan játszott. Hazai oldalon ismét a Takács 27 pont 15 pattanó (3 támadó) - Novák ( 18 pont, 5 lepattanó 7 gólpassz), és Kacskó is 10 pont fölé jutott. 

Mónus Péter: Gratulálok a csapatomnak, és persze az ellenfélnek is. Egy sportszerű, pörgős mérkőzést játszottunk. Sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel lezárni a szezont, fásultan, egyénieskedve játszottunk. Örülök viszont, hogy tavalyhoz képest előbbre léptünk. Köszönöm a srácoknak az éves munkájukat és közönségünknek, hogy itthon általában telt ház előtt játszhattunk.

Szablics Péter: Gratulálok ellenfelünknek és saját csapatomnak is. Örülök, hogy sikerül nyernünk Veszprémben egy sportszerű, nagy iramú, pörgős mérkőzésen.

Statisztika 

A párharc győztese: Veszprém 146-138-as különbséggelA 15. helyért:
Debreceni Medikus SE - PTE- EMES Petőfi 82-70 (29-16- 24-15- 17-12, 12-27)
Debrecen, DOTE Csarnok  V: Kisházi, Kokas
DMSE: Nemes 15/3, Bujdosó 9/3, Prokaj 22, Veszprémy 13/12, Papp 7 Csere: Mászlé 9, Rácz, Nagy, Urbán7/3.  Edző: Kovács István, Dóra Márton
PTE-EMES Petőfi: Mészáros 16, Szavai 13/9, Kárpáti 12/3, Kovács 4, Fülöp 25/9 Csere: Sütő,Kövecs, Marton Győr. Edző: Petőfi Áron


A 15. helyért lejátszott első mérkőzésen hamar kiderült, hogy egyik csapat sem a védekezésére építve szeretné megnyerni a mérkőzést. A tartalékosan érkező, ám az egész meeccsen roppant lelkesen játszó vendégek hamar hátrányba kerültek, és az első negyedben kialakult 13 pontos különbség a második negyedben tovább nőtt. Mindkét csapat gyors támadásokkal operált, illetve bátran próbálkoztak távoli dobásokkal is. A teljes kerettel küzdő hazaiak a félidőre 24, a harmadik negyed végére  29 pontos előnyt építettek ki, és talán ennek is köszönhetően túlságosan megnyugodtak. A negyedik negyedben a lelkes vendégek több szép akcióval jelentősen csökkentették a hátrányukat, így végül tizenkét pontos vereséget szenvedtek, s a remek hajrájuknak köszönhetően nyílttá tették a visszavágó mérkőzést. A hazaiaknál Prokaj ismét lenyűgöző számokat hozott (22 pont, 17 lepattanó), míg Veszprémy távolról volt pontos (13 pont, 4/6 a hárompontos vonalról, 7 lepattanó, 4 gólpassz). A pécsi csapatban Fülöp C. dominált (25/9, 5 lepattanó, 7 gólpassz), de  Mészáros is (16 pont, 8 lepattanó) haszonosan,  eredményesen játszott

Kovács István:  Sokáig kiválóan játszottunk, aztán a negyedik negyedben kicsit hamar engedtünk ki. Gratulálok a lelkesen játszó vendégcsapatnak.

Petőfi Áron: Jelentős pontkülönbség is volt a két csapat között a mérkőzésen, amit a végén sikeresen lecsökkentettünk, így nem lehetek elégedetlen. Gratulálok mindkét csapatnak.

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink