114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Fölényes kaposvári győzelem született az I. Terepakadályfutó MEFOB-on

Kaposváron immáron második alkalommal rendeztek terepakadályfutó versenyt, amely ezúttal az első magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) is volt. A MEFOB győzelmet a Kaposvári Egyetem hallgatói Szerb Bence és Mehring Bogi szerezték meg. 

Több mint 415 versenyző nevezett a 2018-as II. KE Cross Run Terep Akadályfutó verseny és Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra. A mezőny tagjai között 10 egyetem 70 versenyzője állt rajthoz. A hazai Kaposvári Egyetemen kívül jelen voltak a Pécsi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Szent István Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Eötvös József Főiskola, Testnevelési Egyetem hallgatói.

A Kaposvári Egyetem tőszomszédságában egy nagyon szép lovas akadálypályán és a környező erdőkben, nádasokban megrendezett versenyen 4 km hosszú körpályán mérték össze a tudásukat a sportolók, a hosszabb távon indulók két kört teljesítve. A gyerekeknek egy rövidített pályát biztosítottak a szervezők, ahol a legkisebbek is elszántan és állhatatosan teljesítettek a rájuk szabott nem könnyű feladatokat.

Az első futamban a férfiak indultak majd utánuk 10 perccel később a hölgyek, mind a 4 mind a 8 km távot teljesítők. Horváth Arnold, aki gimnazistaként atléta és triatlonista versenyző, hamar az élre állt, az első kör felétől biztosan és taktikusan vezette a mezőnyt, az akadályokat szinte lassítás nélkül teljesítve. Mögötte végig feszült és izgalmas csata bontakozott ki Szerb Bence (KE) és Szilágyi Ádám között. A MEFOB kategóriában Szerb Bence (KE) lett az első, Szerecz Donát (BCE) ezüstérmes,  Oszoli Mihály (KE) pedig a bronzérmet szerezte meg.

hölgyeknél Mehring Bogi (KE) okos kezdéssel hamar az élre állt, onnan minden kilométeren növelte az előnyét végül magabiztos 4,5 perces előnnyel elsőként ért célba. A MEFOB kategóriában az ezüstérmet Halas Eszter (SE), a bronzérmet Nagy Dóra (PTE) szerezték meg. 

A nap legizgalmasabb eseménye a csapatverseny volt, ahol 4 fős csapatok párosával teljesítettek 1-1 kört, a végén a két befutó ideje adódott össze, így egészen a célbaérésig izgalmasan nyitva hagyva a sorrendet. A Nyíregyházi Egyetem „Nyerőteam” csapata bizonyult a leggyorsabbnak, őket a Kaposvári Egyetem „Hegyi kecskék” követte, a bronzérmet pedig szintén a Kaposvári Egyetem „Gyalogkakukk” csapata szerezte meg.

Az akadályok és a pálya alapvetően gyors és teljesíthető volt, a szervezők a Terepakadályfutó Szövetség alapelveivel összhangban tervezték a pályát. A magyar és a nemzetközi szövetségek elsősorban olyan versenyeket, pályákat írnak elő, ahol az akadályok leküzdhetőek, de az eredmény szempontjából nem mindegy, hogy ki milyen gyorsan teljesíti azokat. A nehéz és ezért büntetőfeladatokkal ellátott akadályok száma kevesebb, mint néhány ismertebb versenyen, ugyanakkor a futótudás, a mozgáskoordináció és a robbanékonyság nagyobb szerepet kap. 

A rendezvényen a Magyar Honvédség több bemutatóval, technikával és tájékoztatóval várta a közönséget, de volt amerikai football bemutató és kipróbálási lehetőség, valamint különböző gyerekprogramok biztosították a családi kikapcsolódást.

Forrás: terepakadalyfutas.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink