114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

FISU-együttműködésről is tárgyalt Kamuti Jenő Almatiban

Az Almatiban zajló 28. téli Universiade-n dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke megbeszélést folytatott Oleg Matytsinnal, a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a FISU elnökével, valamint a következő nyári Universiade igazgatójával - melynek Tajpej lesz a házigazdája -, illetve az UNESCO regionális programvezetőjével is.

„Oleg Matytsin elnök úrral rendkívül fontos és eredményes megbeszélést folytattunk a jövőbeli együttműködésünkről. A két szervezet már évek óta együtt dolgozik, ennek köszönhetően lehetünk jelen Almatiban is, de a jövőben még szorosabbra fonjuk az együttműködésünket. A megbeszélésen tisztáztuk a közös feladatokat, lehetőségeket, aminek eredményeképpen a közeljövőben együttműködési megállapodást fogunk kötni, hiszen mind a FISU-nak, mind a bizottságunknak kiemelt célja a fiatalok megismertetése a fair play szellemiségével. A tervezet szerint a Nemzetközi Fair Play Bizottság többek között további lehetőségeket fog kapni a fair play promótálására, így az egyetemi világbajnokságokon is megjelenési lehetőséget biztosít majd számunkra a FISU. Szándékaink szerint az aláírásra még a nyári Universiade előtt sor kerül” – számolt be tárgyalásáról Kamuti Jenő.

A 29. nyári Universiadénak idén augusztus 19-30. között Tajpej ad otthont. Az egyéniben négyszeres universiade-győztes fair play-elnök Kazahsztánban találkozott a tajpeji szervező bizottság igazgatójával, Cheng Hsin-Yi-vel, főtitkárával, Li-Chiung Su-val, valamint több tagjával is. A megbeszélésen a felek áttekintették a lehetőségeket, melynek eredményeképpen az igazgató asszony megerősítette, hogy nagy örömmel látja és várja a Nemzetközi Fair Play Bizottságot a nyári egyetemi-főiskolai játékokon. A tárgyaláson szóba került egy fair play konferencia szervezése is az ázsiai országban az Universiade idején.

A szélesebb kőrű nemzetközi jelenlét szempontjából volt fontos az UNESCO regionális programvezetőjével, Arina Plokhik-kal folytatott tárgyalás is. A Nemzetközi Fair Play Bizottság egyik alapító szervezetének kazah irodájához négy ország tartozik, Kazahsztán mellett Tádzsikisztán, Üzbegisztán és Kirgizisztán. „Ezekben az országokban eddig nem volt fair play bizottság. A mostani megbeszélés alapján ezen a közeljövőben változni fogunk, köszönhetően az UNESCO helyi irodájának. Ennek én személy szerint is nagyon örülök, hiszen ezekben az országokban, melyek sajnos érintettek a nem megengedett szerek használatában, különösen fontos megismertetni a fair play-t a sportolókkal” – emelte ki Kamuti Jenő.

Az Universiade faluban a játékok végéig várja a látogatókat a fair play stand, mely továbbra is nagy népszerűségnek örvend a lakók, illetve a látogatók között. Mint arról korábban beszámoltunk, a dr. Kamuti Jenő vezette bizottság standját már első nap megrohanták a versenyzők, a szervezők, az önkéntesek. 

(MFPB/DG)

Forrás: mob.hu

A címkép forrása: fisu.net

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink