114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Férfi egyetemi kosárlabda bajnokság: Veretlen maradt a Miskolc, már nem nyeretlen az NKE

Halasztott mérkőzéseket pótoltak a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál. A keleti csoportban a Miskolc három negyeden át kézben tartva az irányítást, a DEAC egyetemistái ellen is megőrizte veretlenségét, így makulátlan mérleggel zárta az alapszakaszt. Az Eger simán nyert a másik debreceni együttes, a tartalékos DMSE otthonában. A nyugati csoportban az NKE az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Veszprém ellen megszerezte első sikerét, az alapszakasz végére belelendülő BME pedig a Közgáz után a PTE-PEAC ellen is 99 pontot szerezve aratott újabb magabiztos győzelmet. 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak

 

Keleti csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Miskolci Egyetem - Debreceni Egyetem 83-77 (25-19, 23-17, 21-16, 14-25)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Takács, Lónáth.

 

Miskolci Egyetem:  Orliczki M. 6/6, KOZÁK M. 18/18, KOZÁK B. 16/3, SZEKERES 8/3, LIPPAI 31. Csere: Szőke 2, Ragályi 1, Orliczki B., Molnár B.  Edző: Szollár Gergő.

Debreceni Egyetem: POLLÁK 12/6, Sólyom 20/12, Asszú 11/3, FÜLÖP 17/3, SIPOS 12. Csere: Mászlé 4, Berzi 1, Papp. Edző: Varga Katalin, Léránt Gábor.

 

A mérkőzésnek a Miskolci Egyetem csapata számára volt tét, mégpedig a veretlenség megtartása az alapszakaszban. A makulátlan mérleggel álló keleti éllovas jól küzdő ellenfelénél jobban, pontosabban kosárlabdázva  az "izmos" dupla-duplával jelentkező Lippai Szabolcs (31 pont, 19 lepattanó) és a Kozák testvérek  vezérletével a 3. negyed végére közel 20 pontos előnyre tett szert. Az utolsó negyedben a DEAC a szintén dupla-duplákig jutó Sipos Timót (12 pont, 16 lepattanó), valamint az ettől egyetlen lepattanóval elmaradó Fülöp Patrik révén óriási hajrát indított, de végül a győzelmet a Miskolc ünnepelhette. A 2015-16-os szezon óta (DEAC, SZOESE) előszőr a MEAFC ünnepelhet hibátlan alapszakasz szereplést.

 

Szollár Gergő: Köszönjük a mérkőzést a DEAC-nak. A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket a továbbiakra. Várjuk a nyugati ellenfelünket és készülünk a keresztjátékra.

Varga Katalin: Örülök, hogy sikerült egy élvezetes és jó iramú mérkőzést játszanunk a nálunk jóval nagyobb játékerőt képviselő miskolciakkal. Úgy gondolom mindenkinek hasznos volt a mai találkozó. Gratulálok mindkét csapatnak, a hazaiaknak pedig sok sikert kívánok a keresztjátékhoz.

 Statisztika

 

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

DMSE - EKE Eger 53-105 (21-20, 6-29, 15-27, 11-29)
Debrecen, OEC tornaterem, zárt kapuk mögött. V.: Fülöp, Kisházi.

 

DMSE: HEGYI 16, VESZPRÉMY 15/15, Cseh 8, Nyíri 5/3, Csirpák 5. Csere: Szilágyi, Győri 4. Edző: Kovács István.

EKE Eger: SZABÓ M. 29/12, Sárosi 9/3, STEIER 14/12, ILLÉS 9/3, Bíró 4. Csere: SZICSÁK 8, Ungi 9/3, Kátai 3/3, Kenéz, Pomázi 9/9, PAPP 12/6. Edző: Váczi Péter.

A hazaiak tartalékosan, több kulcsjátékosukat nélkülözve léptek pályára az esélyesebb egri csapat ellen. Az első negyedben azonban nem látszott a két csapat közötti különbség, sőt, a DMSE egy ponttal megnyerte azt. Ez valószínűleg "felébresztette" a vendégeket, akik a mérkőzés hátralévő részében könnyedén lépték le a hamar elfáradó hazaiakat. Az egriek, ha kellett, gyors indításokból, ha pedig úgy hozta a helyzet, távoli dobásokkal szereztek könnyedén kosarat. A DMSE csapatának csak elvétve voltak villanásai, sima vereséget szenvedtek. Hegyi Ákos és Veszprémy Zoltán húzták maguk után a debreceniek szekerét, szinte ugyanannyi terhet vállalva a pontokból és az előkészítésből (15, illetve 16 pont, valamint 3-3 gólpassz). Az EKE Eger csapatában Szabó Martin fenomenálisan játszott (29 pont, 9 gólpassz, 8 lepattanó, 5 szerzett labda), az 50-es VAL-teljesítményindex önmagáért beszél. Mellette Steier Krisztián, valamint Szicsák Bence és Papp Bendegúz emelhető ki 18, illetve 13-13 VAL-lal.

 

Kovács István: A szezon végére elvéreztünk. Ketten a haza védelmében teljesítenek szolgálatot, amihez erőt és kitartást kívánok  nekik, ketten pedig betegek a meghatározó játékosok közül. Így nehéz, de nem adjuk fel.

Váczi Péter: Egy barátságos meccsen, sportszerű ellenfél ellen volt lehetőség olyanokat is játszatni, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Gyakorlásnak jó volt ez a mai meccs, köszönöm az ellenfél hozzáállását, és sok sikert kívánok nekik.

Statisztika

 

 

 

Nyugati csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

NKE SE – Veszprémi ESC 100-86 (27-20, 19-22, 22-25, 32-19)
Budapest, Ludovika aréna, zárt kapuk mögött. V.: Németh, Jankovics.

 

NKE-SE: OBERMANN 11/9, PILINSZKI 26/3, SZENTIRMAI 37/9, Póczos S 8, , PÓCZOS M. 11. Csere: Pálvölgyi 7/6. Edző: ifj. Paulik Tamás.

Veszprémi ESC: VEINGARTNER 46/12, Naményi 13/9, KOVÁCS B. 12/3, Majkó, BRUDER 15. Csere: Lukenics. Edző: Mónus Péter.

 

Az első fordulóból halasztott mérkőzés, mint utólag kiderült: alsóházi rangadónak bizonyult. Lendületesen kezdett a hazai gárda és a végül szédületes dupla-dupláig jutó Szentirmai Ákos (37 pont, 22 lepattanó)  vezérletével könnyű kosarakat szereztek. A folytatásban viszont többet hibáztak a hazaiak, Veingartner vezérletével hatékonyan támadott a Veszprém, így nagy dobópárbaj közepette a záró szakasz előtt egyetlen pont volt az NKE előnye. Az utolsó 10 percben a hazaiak még egy fokozattal feljebb kapcsoltak, és legjobb negyedüket produkálva megnyerték a mérkőzést végén már kipontozódó centere, a dupla-duplát elérő Bruder Flórián (15 pont, 11 lepattanó) nélkül játszó VESC ellen. Hazai oldalon a már említett Szentirmai mellett Póczos Mátyás (11 pont, 12 lepattanó) és Obermann Norbert (11 pont, 10 gólpassz) is dupla-duplával zárta a kosarakban gazdag alsóházi rangadót.

 

ifj. Paulik Tamás: Boldog vagyok, hogy végre sikerült győznünk ebben az ezer sebből vérző szezonban. A győzelmet megérdemelték a srácok, jól küzdöttek. Persze ma is rengeteg hibánk volt, ami javításra szorul, de most végre mi hagytuk el győztesen a pályát!

Mónus Péter: Gratulálok az ellenfelünknek, egy fair, jó iramú mérkőzést játszottunk. Az NKE jobban bírta a végét ennek köszönhető a győzelmük. Köszönjük a mérkőzést.

Statisztika 

 

 

A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

BME-MAFC - PTE-PEAC 99-44 (24-7, 20-15, 26-12, 29-10)
Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Hervay, Tóth.

BME-MAFC: Koflanovics 6/3, FARKAS 18/6 Baranyi 9/3, Csepregi 9/3 BEA 21. Csere: BÓR 13/3, GRILLI 11/3, Mohamed 2, Horváth, Sebők 2, Svéda 6/6, Hegedűs.  Edző: Weisz-Tiba Klára, Bagi Melinda.

PTE-PEAC: Schuj 3/3, Varga 6/6, Nagy K. 2, Mezei 6/3, KIS M. 9. Csere: Gerőházi 3, Major 3/3, Lajos 2, Sziráki 1, Gergely 2, Griszháber 7/3. Edző: Földi Sándor.

A mérkőzés előtt a 2. helyen álló pécsi együttest az 5. helyről fogadó BME ugyanott folytatta, ahol a múlt héten a Közgáz csapata ellen abbahagyta. A "műszaki alakukat" agresszív, kemény védekezésével hamar jó ritmust fogott a támadójátékban is, és gyakorlatilag ellentmondást nem tűrően emelkedett a játék minden elemében a PTE csapata fölé. A sebességére, keménységére és harcosságára egyik oldalon sem lehet panasz, csak a hazaiak a játék ilyen intenzitása mellett jóval pontosabban játszottak. Ahogy egyre nyílt az olló a két csapat között, a vendégek egyre frusztráltabbak lettek, több sportszerűtlen hibát vétetettek. A hazai gárdában minden pályára lépő hozzá tudott tenni a csapat kiváló teljesítményéhez, amely összességében megérdemelt, nagyarányú győzelmet hozott és igazi csapatjátékot mutatott be a mérkőzés egészén. Ahogy bő hete a Közgáz ellen idegenben, úgy most a PTE ellen is 99 pontig jutott a BME, amelyből Bea Bence dupla-duplával (21 pont, 12 lepattanó) járult hozzá a sikerhez.

Weisz-Tiba Klára: Jól védekeztünk és sok indítást tudtunk vezetni belőle. Lepattanózásban is erősek voltunk. Ráadásul egész jól dobtunk. Gratulálok a csapatomnak a jó teljesítményhez!

Földi Sándor: Gratulálok az ellenfélnek, sokkal jobban játszottak. Mi gyengék voltunk. Sajnos a játékvezetők is egy kicsit főszerepet játszottak ebben a mérkőzésben.

Statisztika 

 

 

A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Veszprémi Egyetemi SC - Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 55-132 (15-41, 17-23, 12-40, 11-28)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Pécsi, Sebesi.

 

Veszprémi Egyetemi SC: NAMÉNYI 19/3, Lukenics 5/3, Majkó, Kovács 9, BRUDER 20. Csere: Nagy 2. Edző: Mónus Péter.

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN 17/9, BAKON 25/15, HÁGEN 22, Friedl 7/3, DOMSITZ  20. Csere: JAKAB 8/6, Pálinger 2, VARGA Z. 15/3, Iváncsics 5, KARSAI 15. Edző: Laky Tibor.

 

Néhány perc után már közel 20 pont (4-22) volt a vendégek előnye, már ekkor látszott, hogy a mosonmagyaróváriak szeretnék minél hamarabb lezárni a mérkőzést. A negyed végén magabiztos előnnyel vezettek (15-41) a látogatók. A második negyedben hellyel-közzel felnőtt a feladathoz és szoros 10 percet játszott a Veszprém, de szünetre a különbség így is 30 pont fölé nőtt (32-64), köszönhetően a vendég tripláknak.

Fordulás után ismét nagy különbség alakult ki a csapatok között, magabiztos Mosonmagyaróvár siker született. A vendégek részéről a hosszú kihagyás után visszatérő Domsitz Márton  20 pontos, 21 lepattanós dupla-duplával jelezte, hogy a bajnokság hátralévő részében újfent csapata erőssége lehet.

 

Mónus Péter: Gratulálok ellenfelünknek, jobb erőkből állnak és átrohantak rajtunk. Sajnos nagyon érződött a csapaton az előző napi, budapesti meccs okozta fáradtság. Sok sikert kívánok szimpatikus ellenfelünknek,  és, hogy érjék el  céljaikat.

Laky Tibor: Amikor utoljára itt jártunk, kikaptunk, ilyen előzmény után indultunk neki a mérkőzésnek. Nekünk nagyon fontos az, hogy ne veszítsünk már el több mérkőzést, a fiúk partnerek voltak. Gratulálok mindkét csapatnak.

Statisztika

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink