114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Férfi egyetemi kosárlabda bajnokság: Kétpontos pécsi sikerével a Közgázé a 3. hely nyugaton

Négy halasztott mérkőzést játszottak le a múlt héten a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a DEAC a debreceni derbin visszavágott múlt heti vereségéért a DMSE együttesének. A nyugati csoportban 3. hely volt a tét a PTE-PEAC - Közgáz összecsapáson, s a fordulatos, hullámzó találkozót izgalmas végjátékban a fővárosiak nyerték. A Szombathely az NKE, a SMAFC pedig a Veszprém együttesét verte simán.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak

 

 

Keleti csoport, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

DEAC - DMSE 106-69 (23-18, 18-13, 34-22, 31-16)
Debrecen, OEC tornaterem, zárt kapuk mögött. V.: Fülöp, Kisházi.

 

DEAC: SÓLYOM 2, POLLÁK 12, SIPOS 21/12, BERZI 18/9, FÁBIÁN 26. Csere: Molnár 12, Vas 5/3, FÜLÖP 8, Mászlé 2. Edző: Varga Katalin.

DMSE: HEGYI 23/6, Cseh 5/3, NÁDASI 12/9, NYÍRI 27/9, Szilágyi. Csere: Győri 2. Edző: Kovács István.

 

Míg a hazai csapat a két debreceni gárda múlt heti összecsapásához képest jóval komolyabb játékoskerettel tudott kiállni, a vendég medikusok több  meghatározó játékosuk nélkül voltak kénytelenek kiállni a debreceni derbi visszavágójára. Ennek ellenére Hegyi Ákos, valamint a két dupla-duplát elérő játékosuk, Nádasi Norman (12-12 pont és lepattanó) és Nyíri Péter (27 pont, 10 lepattanó) jóvoltából  az első félidőben még jól tartották magukat, Szünet után már fokozatosan nyílt az olló a két csapat között, a hosszabb paddal rendelkező DEAC egyre magabiztosabbá vált, a 6 játékossal kiálló DMSE pedig fáradni kezdett. A DEAC csapatából Pollák Balázs tripla-duplát (12-12 pont és lepattanó, 11 gólpassz) ért el,  SiposTimót (21 pont, 14 lepattanó) és Berzi András (18 pont, 15 lepattanó) pedig dupla-duplával zárta a derbit, Fábián Szbolcs pedig ettől egyetlen lepattanóval maradt el,

 

Varga Katalin: Egy hosszú és fárasztó sorozat zárult le ezzel a mérkőzéssel. Sok nehézségünk akadt év közben, azonban ezeket jelentős részben sikerült megoldanunk. Köszönöm a srácok éves munkáját és hozzáállását, az ellenfélnek pedig sok sikert a továbbiakban.

Kovács István: Először is kitartást kívánok Velkey Lőrinc és Malkócs Zsolt játékosaimnak, akik ma a mérkőzés helyett igyekeztek életeket menteni. Nagyon tartalékosak voltunk, de mindent kihoztunk a mérkőzésből. Külön köszönöm a DEAC csapatának hozzáállását a mérkőzéshez. Természetesen köszönöm a játékosaim egész éves munkáját is.

Statisztika 

 

 

 

Nyugati csoport, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

 

NKE SE - Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület 49-111 (17-29, 9-29, 10-26, 13-27)
Budapest, Ludovika aréna, zárt kapuk mögött. V.: Gaál, Lázár.

 

NKE-SE: Pilinszki 14, Obermann 14/3, BOLYKI 11/3, Póczos S. 4, Józsa 4. Csere: Hajdú 2, Mitiner. Edző: ifj. Paulik Tamás.

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület: HORVÁTH CS. 13/3, KISS M. 12,  Bojkovszky 13, OROSZI 30/6, WERNER 12. Csere: NÉMETH M. 12/3, NOVÁK 9/3, Gombkötő 8/3, Frisnyák 2. Edző: Kéri Péter

 

 

Az alapszakasz utolsó mérkőzését játszotta le hétfőn kora délután az NKE és a Szombathely gárdája  a Ludovika Arénában. Bár az erőviszonyok egyértelműek voltak, a hazaiak nem feltett kézzel mentek ki a pályára. A találkozó elején felváltva estek a kosarak, a vendégek a szokásos agresszív védekezésükre, és gyors ellenakcióikra építettek, míg az NKE inkább jó egy-egy elleni megoldásokkal tartotta magát. A tudásbéli különbség inkább a 2. negyedben jött ki, ekkor még egy fokozattal feljebb kapcsolt - és már a szünetre jelentős előny szerzett - Kéri Péter csapata. A játék képe fordulás után sem változott, az NKE hibáit könyörtelenül kihasználta a Szombathely, és könnyű ziccerekkel növelte a különbséget. A hazaiak támadásban is sokat hibáztak, a két középső negyedben összesen 19 pontot tudtak összeszorgoskodni. A záró negyedben is tudta még növelni előnyét a vendégcsapat, amely a 30 pontig jutó Oroszi Viktor vezérletével könnyedén győzött.

 

ifj. Paulik Tamás: Kettő-nullra még mi vezettünk, talán ha akkor lefújják… Viccet félretéve gratulálok a szombathelyieknek, akik ma is bebizonyították, hogy miért nyerték meg a nyugati csoportot. Tavalyhoz képest fejlődtünk hiszen akkor még ennél is többel kaptunk ki tőlük, viszont pár mozzanaton kívül nem sok pozitívum volt a meccsben. Védekezésünk átjáróház volt, fájdalmasan könnyű kosarakat kaptunk, és a kettő per huszonkettes triplamutatóhoz sem kell kommentár. A szezon számunkra véget ért, a jövővel kapcsolatban pedig még egyeztetnünk kell, remélem, hogy a következő szezonban egy ütőképesebb csapatot tudunk kiállítani.

Kéri Péter: A szezon utolsó mérkőzését már tét nélkül játszottuk, igyekeztünk élvezni a játékot, illetve védekezésben néhány új dolgot próbáltunk gyakorolni.

Statisztika

 

 

A 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

PTE PEAC - Közgáz SC és DSK 72–74 (20-20, 10-22, 22-10-30, 20-22)
Pécs, Ifjúság út 6., zárt kapuk mögött. V.: Téczely, Dr. Danka.

 

PTE PEAC: Schuj 13/3, NAGY K. 12/6, Sziráki 4/3, MEZEI 19, KIS M.  10. Csere: Gergely, MAJOR 12/12, Griszháber, Lajos 2. Edző: Földi Sándor.

Közgáz SC és DSK: Kiss 5/3, FÓTI 4, NÉMETH 20/6, ÚR 7, KOMMA  14. Csere: Hajdú 2, Gőczi 1, Korompai 8, Bartha 6, Kereszty 7/3. Edző: Vladár Csaba.

 

A csoport 3. helyének a megszerzése volt a tét a roppant hullámzó találkozón. Az első félidőben a Németh Bence és Komma László kosaraira alapozó vendégek 10-12 pontos előnyre tettek szert, de a remek 3. negyedével feljött, a negyedik elején pedig fordított, sőt 7 ponttal el is lépett az elsősorban Major Martin távoli találatai mellett Mezei Máté (19 pont, 11 lepattanó) és Kis Milán (10-10 pont és lepattanó) dupla-duplájára, valamint Nagy Kevin mezőnymunkájára  támaszkodó PTE PEAC. A hajrára magára talált a Közgáz, s az izgalmas végjátékban a hazaiak hibáit kihasználva végül 2 ponttal nyert a Közgáz.

 

Földi Sándor: Az első félidőben nagyon gyengén védekeztünk az ellenfélnek sok támadó lepattanót hagytunk. A második félidőben beálltunk egy szűkebb védekezésre, csak a labdásra mentünk ki. Ez bejött, átvettük a vezetést mínusz 12-ről. A végén sajnos az eladott labdák és a kihagyott büntetők megbosszulták magukat. Sajnos ezzel a vereséggel a harmadik hely helyett a negyedikre csúsztunk vissza.

Vladár Csaba: Hullámzó volt a játék is meg a teljesítmény is. Ez az eredményből is látszik. Amikor jól védekeztünk akkor vezetni is tudtunk. A vége szoros lett és a szerencsén is múlott a mérkőzés. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika

 

 

A 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

SMAFC - Veszprémi Egyetemi SC 103-51 (27-9, 26-14, 23-14, 27-14)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kapusi, Tóth B.

 

SMAFC: Hipságh 11/3, HEISZENBERGER 27/12, SZEGEDI 30/21, RÉTI 17, BARCZA 6. Csere: JANZSÓ 6, Gáspár 4, Erdős 2. Edző: Farkas Dávid.


Veszprémi Egyetemi SC: Veingartner 22/3, Birkás 11/3, Majkó 4, Kovács, BRUDER  9. Csere: Lukenics 2, Rehák 3/3. Edző: Monus Péter.

 

Az első percekben érződött, hogy a SMAFC akarata érvényesül, hiszen a hazaiak percek alatt előbb 10, aztán a negyed végére közel 20 pontos különbséget alakítottak ki. A veszprémi zóna ellen könnyed, pontos támadásokat hajtottak végre, megtalálták a megfelelő helyzeteket és jó dobószázalék is párosult mellé. Szünetig tovább nőtt a különbség, a végül "izmos", ha úgy tetszik "teniszes" dupla-duplát elérő Szegedi Márton (30 pont, 15 lepattanó) saját térfélről eleresztett dudaszós triplájával 53-23 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed első felében kiegyenlített volt a játék,  "beragadt" a hazai alakulat, ám egy időkérés után kimásztak a gödörből és sikerült még tovább növelni az előnyt. A vendég Veszprém csapata Veingartner András valamint a dupla-duplától egyetlen ponttal elmarad Bruder Flórián jóvoltából próbálta tartani a hazaiak sebességét, többször látványos támadások jellemezték játékukat, de nem tudtak közelebb férkőzni  a nagy kedvvel játszó SMAFC-hoz. A záró szakasznak egyetlen kérdése maradt, hogy a hazaiaknak sikerül-e megdobni a 100 pontot, ez 22 másodperccel a vége előtt Hipságh Barna ziccerével sikerült is, de dicséret illeti mindkét együttest, akik az évek során sokadik alsóházi rangadójukat játszották, hol soproni, hol veszprémi győzelemmel. A hazaiaktól Szegedi mellett Heiszenberger Norbert (27 pont, 15 gólpassz) és Réti Boldizsár (17 pont, 12 lepattanó) is dupla-dupláig jutott.

Farkas Dávid: Nagyon boldogok vagyunk, hogy győzelemmel sikerült zárni az alapszakaszt, megérdemelték a fiúk, amiért az egész szezonban alázatosan tették a dolgukat és bár, ha létszámkorlát nem volt a vírushelyzet miatt, mi így is minden mérkőzésen legalább 8 emberrel ki tudtunk állni. Köszönöm fiaimnak ezt a szezont, továbbra is nagyon nagy dolog ennek a csapatnak az edzőjének lenni.  Győzelmünket a korábbi legendás SMAFC-edző, Vetési Imre bácsi emlékének ajánljuk, aki mérkőzés napján ünnepelte volna hetvenhatodik születésnapját.

Monus Péter: Gratulálok ellenfelünknek, saját csapatomnak pedig köszönöm a munkát ebben a nehéz évadban is.

Statisztika

 

Fotó: Práczki Péter, PTE-PEAC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink