114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Férfi Egyetemi Kosárlabda Bajnokság: dupla diadalokkal a férfi Final Four-ba

Elmaradtak a várt nagy izgalmak a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság negyeddöntőiben, a keresztjátékokban. Mind a négy párharc az egyik fél kettős győzelmével ért véget, talán a legmeglepőbb, hogy Közgáz csapata is ily módon jutott túl a TFSE együttesén.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi negyeddöntő, visszavágók

 

TFSE - Közgáz SC és DSK 69-74 (21-14, 11-24, 18-16, 19-20)
Budapest, Alkotás utca 44., zárt kapuk mögött. V.: Bagi, Jankovics.

 

TFSE:  KOVÁCS M. 9/9, Armaghani 11/3 Horváth G., PINTÉR 15/9, KIRÁLY 9/3. Csere: KÁRMÁN 13, Laman 12/12, Pataki. Edző: Bros Zoltán.

Közgáz SC és DSK: TICHOV 15/3, Polgárdy 9/3, SZATMÁRI 13/6, BEA 8, Bartha 3/3. Csere: KOMMA 9, Németh 7, Úr 5, Laczó 3, Fóti 2. Edző: Vladár Csaba.

 

A mérkőzést közel 20 pontos hátrányból kezdő, 2 meghatározó játékosát nélkülöző TFSE mindent egy lapra feltéve "nekiesett" a Közgáznak, agresszív támadással és védekezéssel, jó külső dobásokkal a nyitó etap közepén 12-4-re vezetett. Ezt követően "kapcsolt" a vendég gárda, s előbb kiegyenlítetté tette a játékot, majd a második negyedben fokozva a nyomást védekezésben a hazaiakon fordított. Ezt a Közgáz a jó védekezés mellett a végül dupla-dupláig jutó Szatmári Zsombor (15/6 pont, 11 lepattanó) vezetésével, pontos támadásokkal, sikeres belső pozíciós játékkal és külső dobásokkal érte el, és szünetben  6 ponttal - összesítésben pedig 25 - ponttal vezetett. A párharc ezzel gyakorlatilag eldőlt, a második félidőben a  TFSE mindent megtett annak érdekében, hogy a visszavágót megnyerje. A hajrában Kármán Domonkoa (13 pont) kosarainak köszönhetően le is dolgozts hátrányát,  de a végjátékban ismét a Közgáz volt a pontosabb, s a visszavágón is jobbnak bizonyult riváliánál.

 

Boros Zoltán: Gratulálok a Közgáznak, a két meccs alapján megérdemelten jutottak a négyes döntőbe, további sok sikert kívánok nekik.

Vladár Csaba: Nagyon örülünk a továbbjutásnak, pláne így, hogy kettős győzelemmel sikerült régi riválisunkat legyőzni. A TFSE csapatának is gratulálok.

Statisztika

Továbbjutott: Közgáz kettős győzelemmel

 

 

 

Miskolci Egyetem - PTE-PEAC 105-86 (33-29, 23-13, 23-17, 26-27)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sörlei, Domán.

 

Miskolci Egyetem:  TAKÁCS 5/3, KOZÁK M. 22/12, KOZÁK B. 12, SZEKERES 12/6, LIPPAI 23. Csere: SÁNDOR 15/12, Orliczki B. 8, Ragályi 4, Orliczki M. 4, Molnár, Szőke. Edző: Szollár Gergő.

PTE-PEAC: Sziráki 5/3 NAGY K.  22/9, SCHUJ 13/6, MEZEI 24, Kis M. 7. Csere: Major 8/6, Gergely 5/3, Griszháber 2. Edző: Földi Sándor.

 Az óriási dobópárbajt hozó első negyedben még a Mezei Máté-Nagy Kevin-Schuj Márton trió révén a pécsiek tartani tudták a lépést a pécsi mérkőzésen 30 pontos győzelmet aratva gyakorlatilag biztos továbbjutóként  pályára lépő miskolci gárdával. A két középső negyedben egyértelmű fölényben játszott a 14 gólpasszig jutó Takács Dániel által remekül mozgatott hazai együttes, amely ekkor a Lippai Szabolcs, a Kozák fivérek, Márton és Bertalan, valamint Sándor Bence és Szekeres Ferenc vezetésével eldöntötte a maga javára a vissszavágót. Az utolsó pillanatig becsülettel küzdő pécsi csapat az elsőhöz hasonlóan nagy dobópárbajt hozó 4. negyedet megnyerte.

Szollár Gergő: Köszönjük a mérkőzést ellenfelünknek, remekül játszottak a pécsi srácok. Sok sikert kívánok nekik az NB2-es bajnokság hátralévő részére. Gratulálok a saját csapatomnak, továbbra is tartjuk a veretlenségünket. Két mérkőzésünk van hátra, mindent meg fogunk tenni a széria folytatásáért és a bajnoki címért.

Földi Sándor: Nagyszerű csapat volt az ellenfelünk! Magas ritmusban, nagyon gyorsan kosárlabdáztak. Megérdemelték volna a NBI B piros csoportban maradást. Sajnos nálunk nem játszhatnak az NBI A és NBI B csoportos egyetemisták, sem a PVSK-ból, sem a Nemzeti Akadémiából. NB2-es játékosaink minden tőlük telhetőt megtettek és egy jó mérkőzést játszottunk és a vereség ellenére is emelt fővel hagyhattuk el a pályát! Gratulálunk az ellenfélnek és sok szerencsét kívánunk a folytatásban!

Statisztika

Továbbjutott: Miskolci Egyetem kettős győzelemmel

 

 

 

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - EKE Eger 85-76 (18-21, 25-24, 23-13, 19-18)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés. V.: Kapusi, Tóth.

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN  26, BAKON 13/9, GEIGER 18/3, Horváth Á. 10, DOMSITZ  10. Csere: Pálinger, Varga T., Varga Z. 3/3, Iváncsics, Friedl 3, Karsai, Hágen 2. Edző: Laky Tibor.

EKE Eger: SZABÓ M. 14/12, Pomázi, Steiner 7/3, PAPP 15/3, SZICSÁK 31 . Csere: Kátai 5/3, Kenéz 4, Sárosi. Edző: Dr. Váczi Péter.

 

A párharc 12 pontos mosonmagyaróvári vezetésről indult, és gyakorlatilag ott folytatódott, ahol Egerben abbamaradt. A csapatok fej-fej mellett haladva óriási harcot folytattak a pályán. Hol az egyik, hol a másik alakulat lépett meg egy kicsit a másiktól. A mérkőzés már annak első félidejében is hatalmas emóciókat gerjesztett mindkét oldalon, ami sok esetben a játék precizitásának rovására ment. Mindkét csapat sok hibával játszott, ám óriási elánnal harcolt. A vendégeknél az óváriak számára szinte tarthatatlan Szicsák Bence, míg a hazai együttesnél Kámán Bálint termelte a pontokat. Félidőben 2 ponttal vezetett, így a szünetre 10 pontra tudta csökkenteni a hazai pályán összeszedett hátrányát az Eger. A második félidő első felében a hazai gárda egy 13-2-es rohamot bemutatva meglépett, majd stabilizálni tudta az előnyét. A záró felvonás első percei ismét a vendégeké voltak, egy 7-0-s rohanással ismét nyílttá tették a találkozót a szívósan küzdő, s helyenként jól játszó egriek. A végjáték azonban  Kámán és a végül 10 pontos, 15 lepattanós dupla-dupláig jutó Domsitz Márton eredményes játékával a hazaiaké volt, a mosonmagyaróvári gárda megszerezte a győzelmet és bejutott a bajnokság négyes döntőjébe.

 

Laky Tibor: Örülök a győzelemnek és annak is, hogy hosszú idő után a férfi csapatunk is bekerült a négyes döntőbe. Kicsit nehezebb lett a mérkőzés, mint gondoltuk. Menet közben kellett alkalmazkodnunk a rossz dobó százalékunkhoz, ezért változtatnunk kellett a játékunkon és a harmadik negyed végén tudtuk megtalálni azt a játékot, amivel eredményesek tudtunk lenni. Nagy várakozással tekintünk a döntő elé.

Dr. Váczi Péter: Elsősorban szeretnék gratulálni a Mosonmagyaróvárnak és sok sikert kívánok nekik a döntőben. Másodsorban szomorú vagyok, mert három alapemberünk hiányzott mindkét mérkőzésen. Ez egy még parázsabb párharc lehetett volna, ám sajnos a legrosszabb pillanatban sérültek meg a játékosaink, ami eléggé behatárolta a lehetőségeinket. Ezzel együtt a csapatom csillagos ötöst érdemel, mert mindent megtett, ami ebben a szituációban megtehető volt. Ellenfelünknek sok sikert kívánok!

Statisztika 

Továbbjutott: Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC kettős győzelemmel

 

 

 

 

SzoESE - Nyíregyházi Egyetemi SE 101-57 (29-12, 24-12, 31-20, 17-13)
Szombathely, zárt kapuk mögött. V.: Tóth, Esztergályos.

 

SZOESE: HORVÁTH CS. 19/6, KISS M. 19/9, Novák, Werner 5, OROSZI 17/3. Csere: SCHVEIGHOFFEER 10/3, Gundinger 6, BOJKOVSZKY 16/6, Gombkötő 3/3, Frisnyák D. 6. Edző: Kéri Péter, Mészáros Máté.

Nyíregyházi Egyetemi SE: TISZA 20/3, Demeter 12/12, Szilasi 8/3, Kovács, GERŐCS 17. Csere: Bíró. Edző: Bus Iván.

 

A SZOESE jelentős előny birtokában várta a hazai mérkőzést. Mindkét csapat tartalékosabb felállásban kezdte a mérkőzést a megszokottnál. Az első percekben felváltva estek a kosarak, de az első negyed második felében elhúzott a hazai csapat és 10 perc után már 17 pont volt a SZOESE előnye. Nem változott a játék képe a folytatásban sem a szombathelyiek labdaszerzésekből szereztek könnyű kosarakat míg a vendégek többnyire a triplavonalon túlról próbálkoztak. A fordulás után tovább növelte az előnyét Kéri Péter csapata. Ekkor már minden játékos sok lehetőséget kapott és többnyire tudtak is ezzel élni. A záró negyedre már csak a különbség volt kérdéses, illetve, hogy eléri-e a szombathelyi csapat a 100 pontot, ami végül sikerült is nekik. A hazaiak közül Horváth Csaba és Oroszi Viktor teljesített kiemelkedően. Előbbi 19 ponttal és 11 gólpasszal ért el dupla-duplát és végül 37 VAL-os összteljesítménnyel zárt, míg utóbbi 17 pontja mellé 10 lepattanót gyűjtött be (23 VAL), szintén dupla-duplát elérve. A vendégeknél Gerőcs Roland 17 pontos és 7 lepattanós eredménye emelhető ki.

 

Kéri Péter: A jelentős előny birtokában nem szerettünk volna elbizakodottan hozzáállni a meccshez és ezt a fiúk is érezték. Nagyon jó ritmusban játszottunk és gratulálok a csapatomnak a döntőbe jutáshoz.

Bus Iván: Sajnos ismét tartalékosan tudtunk kiállni a mérkőzésre. A szombathelyiek a nálunk kiharcolt előny tudatában is komolyan vették a meccset. Gratulálok nekik a döntőbe jutáshoz.

Statisztika

Továbbjutott: SzoESE kettős győzelemmel

 

A férfi négyes döntő mezőnye: Közgáz, Miskolci Egyetem, Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC, SzoESE

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink