114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Férfi egyetemi bajnokság: Izgalmas, szoros csaták, tripla-duplák

Kiélezett, izgalmas csatákat hozott a hét, mind a keleti, mind a nyugati csoportban a férfi Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban.

A közelmúltban akadtak olyan játékhetek a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, amelyeken sok volt a sima, egyoldalú találkozó. Nos, ezen a héten volt izgalom bőven, a keleti csoport mindhárom találkozója roppant kiélezett és izgalmas volt. Az Eger büntetőkkel az utolsó pillanatokban kerekedett a DEAC fölé, a Nyíregyháza szédületes, 15-0-s utolsó 4 perccel fordított a TF ellen, az ELTE-BEAC pedig a hajrában átvéve a vezetést nyert a DMSE otthonában. A nyugati csoportban kevés kosarat, de hatalmas küzdelmet hozott a PTE-PEAC-SzoESE rangadó, amelyet 8-0-s utolsó 2 percével fordított a maga javára a hazai gárda. A biztos vendég sikerrel záruló Veszprém-SMAFC alsóházi találkozón mindkét oldalon akadt egy-egy játékos - Naményi Márk, illetve Heiszenberger Norbert - aki tripla-duplát ért el, s ugyanezzel büszkélkedhet az NKE csapatát fölényesen legyőző Közgáz irányítója is, Laczó Levente. 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak

Keleti csoport, 13. forduló

 

EKE Eger - DEAC 82-81 (23-23, 20-17, 18-14, 21-27)

Eger, Eszterházy Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Takács, Vaszi.


EKE Eger:
SZABÓ M. 12/6, PAPP B. 27/15, UNGI 18, ILLÉS 8/6, Szicsák 7. Csere: Pomázi 3/3, Bíró 4, Kátai 3/3. Edző: Váczi Péter.

DEAC: POLLÁK 17, Berzi 6/6, ASSZÚ 17, Mászlé 4, FÁBIÁN 16/3. Csere: SIPOS 21/15, Fülöp, Papp. Edző: Tankó István.

 

A csapatok azonnal egymásnak estek és csak támadtak, támadtak mit sem törődtek a védekezéssel. Kiélezett első két negyedet játszottak, sok kinti operált mindkét csapat, összesen 19 hárompontos találat született a színvonalas, izgalmas találkozón. A lepattanókat jobban (52-41) szedő hazaiak kezükben tartották a mérkőzést, de gyors játékosai révén  betörésekkel is próbálkozó  debreceniek a sok büntetőnek köszönhetően végig meccsben maradtak. A negyedik negyedben úgy tűnt, döntésre viszi a dolgot az Eger, a szakasz közepén 10 ponttal vezettek a hazaiak. A hajrában viszont több labdát is eladtak a vendéglátók, a DEAC fordítani tudott. A végjátékban aztán Papp Bendegúz büntetőivel és egy jó védekezéssel végül az egri legénység nyerte a mérkőzést, s újabb lépést tett a négy közé jutás felé.

 

Váczi Péter: Gratulálok mindkét csapatnak! Vérbeli rangadót játszottunk, mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. Talán a végén szerencsésebbek is voltunk, de tettünk is érte. Sok sikert a továbbiakban Debrecennek.

Tankó István: Gratulálok nevelőedzőmnek ehhez a győzelemhez. Sok hibával játszottunk, de volt esélyünk a győzelemre. A mai nap az Eger jobban játszott, jövő héten megpróbálunk javítani.

Statisztika

 

 

DMSE - ELTE-BEAC 68-72 (22-15, 18-20, 20-19, 8-18)

Debrecen, OEC tornaterem, zárt kapuk mögött. V.: Hegedűs, Kokas.

 

DMSE: Horai 5, NÁDASI 14/6, Veszprémy 8/3,  Nyíri 10, KOVÁCS G. 23/3. Csere: Szilágyi 4, Malkócs, Szabó 4. Edző: Kovács István.

ELTE-BEAC: MOLNÁR A. 12/3, Tímár 12/6, JÓNÁS 15/3, Réti 6, Ipacs 10/3. Csere: CSÁNYI 10, Szabó B. 3/3, Somosi, Somogyi 2, Baroch 2, Gombos. Edző: Csányi Zoltán.

 

Az előzmények alapján izgalmas találkozóra volt kilátás, még annak ellenére is, hogy mindkét csapat tartalékosan lépett pályára. A hazaiak ragadták magukhoz a vezetést, zónavédekezésükkel sokszor nehéz helyzetbe hozták az ELTE csapatát. Míg a vendégek sokáig a távoli dobásokat erőltették, a hazaiak keményen támadták a gyűrűt, aminek köszönhetően sok büntetőt dobhattak. Ebben elsődlegesen  a végül igen "izmos" dupla-dupláig (23 pont, 16 lepattanó) jutó Kovács Gábor  jeleskedett, aki 13 kiharcolt faultot „pakolt fel” a statisztikai lapjára a mérkőzés végére. A vendégek mindezek ellenére végig látótávolságon belül maradtak, és igyekeztek kombinatív támadójátékot bemutatni vegyes védekezés mellett. A debreceniek egyre fáradtak, míg a budapestiek próbálták a maguk javára fordítani a mérkőzést, s a záró szakasz közepén át is vették a vezetést.  A végjátékban apró nüanszok döntöttek végül a valamivel frissebben játszó fővárosi csapat számára. Míg a kiemelkedő számokat hozó Kovács mellett csak Nádasi Norman dicsérhető 14 pontjával a medikusoktól, a vendégek csapatként kiválóan osztoztak a terheken. Öt játékosuk is elérte a 10 pontot, Jónás Bence, Csányi Kristóf és Molnár Alex a pálya mindkét oldalán aktívan dolgozott, a bátran vállalkozó Ipacs Donát (10 pont, - 16 mezőnykísérlet -11 lepattanó)  pedig dupla-duplával segítette csapatát győzelemhez.

 

Kovács István: Sajnos az utolsó pillanatban két meghatározó játékosunk is kiesett, így tartalékosan léptünk pályára. A fiúk mindent megtettek, igazi brusztolós meccset játszottunk. Ha harmincnégy perces lett volna a meccs, akkor nyertünk volna. Szép álom…. Gratulálok az ellenfélnek.

Csányi Zoltán: Egy küzdelmes, de nem túl látványos meccsen nagyot küzdve, egységesen harcolva tudtunk diadalmaskodni. Küzdöttek egymásért a srácok, és végül ez sikert hozott egy nemes ellenféllel szemben. Köszönjük a lehetőséget.

Statisztika 

 

 

 

 

Nyíregyházi Egyetemi SE - TFSE 91-84 (22-23, 28-23, 18-27, 23-11)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sallai, Kisházi.

 

Nyíregyháza: VASKÓ 24/18, DEMETER 20/6, Tisza 14/3, GERŐCS 12, MOKÁNSZKI  21/9. Csere: Jánkfalvi, Horányi. Edző: Bus Iván.

TFSE: Szabó D. 10/6, Horváth G. 4, Kovács M. 3/3, KIRÁLY 24/6, FÉLIX 24. Csere: Laman 9/6, Váczi 1, SCHUBERT 9/9. Edző: Boros Zoltán.

 

Bár mindkét oldalon akadtak hiányzók, egy nagy iramú, színvonalas és izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok. A kigyenenlített, végig szoros első félidőt követően a második érdekes, és roppant hullámzó játékot hozott. A 3. negyed egyértelműen a két dupla-duplázó magas játékosa, Király Zalán (24 pont, 12 lepattanó), valamint Félix Ákos (24 pont, 11 lepattanó) vezette TF csapatáé volt, amely 5 pontos előnnyel várhatta a záró etapot. Ebben a hazaiak tapadtak a fővárosi együttesre, ám a szakasz közepén bemutatott 7-0-s rohamával 8 ponttal ellépett a TF. A hajrá azonban egyértelműen a csapatként talán "több lábon álló" nyírségi fiúké volt, akik a jó dobóformát kifogó Vaskó György, valamint a végül 12 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Gerőcs Roland vezérletével egy szédületes, 15-0-s utolsó 4 perccel a maguk javára fordították a találkozót.

Bus Iván: Nagyon örülök a győzelemnek. Ezúttal sem tudtunk teljes kerettel kiállni, de ez egy nagyon szép diadal volt, s büszkék lehetnek a fiúk, mert nagyon nagyot harcoltak egymásért. A TF-nek sok sikert kívánok a továbbiakra.

Boros Zoltán: Elég küzdelmes mérkőzés volt, sajnos voltak hosszabb rövidzárlataink,  mindkét félidő végét elrontottuk. Gratulálok a Nyíregyházának ennyivel jobb volt.

Statisztika 

 

 

 

Nyugati csoport, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Veszprémi Egyetemi SC - SMAFC 69-101 (13-19, 18-24, 20-27, 18-31)

Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Szőcs, Sebesi.

 

Veszprémi Egyetemi SC: NAMÉNYI 11/3, VEINGARTNER 37/9, Nagy Zsugya 12, Lukenics 2, Kovács 7. Edző: Mónus Péter.

SMAFC: Hipságh 18/6, HEISZENBERGER 14/6, Fekete 4, Gáspár 2, BARCZA 4.  Csere: SZEGEDI 37/15, Janzsó 2, RÉTI 15, NICHTER 5/3. Edző: Farkas Dávid.

 

Az első negyedben felváltva estek a kosarak, a negyed végén a vendég SMAFC kicsit ellépet a hazai csapattól. A második negyed első felében váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén szigorított védekezésén a vendégcsapat a és gyors indításokból egy 13-0-s rohammal elhúzott. Szünet után mindkét oldalon szép egyéni megmozdulások jellemezték a játékot, sok volt a hárompontos kosár volt jellemző. Fokozatosan növelte előnyét a pontosabban, csapatként jobban játszó SMAFC csapata, a kissé elfáradó 5 játékossal is derekasan küzdő Veszprém ellen, s végül magabiztos győzelmet arattak a vendégek. A találkozó több kiemelkedő egyéni teljesítményt is hozott . Hazai oldalon Naményi Márk tripla-duplája (11pont, 13 assziszt, 11 lepattanó), valamint a remek dobóformát kifogó Veingartner András 37 pontja (12/15 dupla, 3/4 tripla) dicséretes. Soproni oldalon is akadt egy  tripla-duplázó Heiszenberger Norbert (14 pont, 10 assziszt, 15 lepattanó) személyében,  Szegedi Márton pedig (37 pont, 5/7 tripla, 10 lepattanó) dupla-duplával tett igen sokat a lepattanó csatát 49-25-re megnyerő SMAFC sikeréért.

 

Mónus Péter: Gratulálok ellenfelünknek, a támadó lepattanóból sajnos sokat engedtünk ellenfelünknek - tizenkilencet szedett. Ettől függetlenül gratulálok csapatomnak is, mert ebben a nehéz helyzetben is küzdünk és egy sportszerű mérkőzést játszottunk.

Farkas Dávid: Két nehéz helyzetben lévő csapat játszott egymással, ahol sportszerű ütközetben sikerült magabiztos győzelmet aratni, köszönhetően jó dobószázalékunknak. Mindenkinek sikerült pontot dobni, ez külön örömmel tölt el. Gratulálok mindkét csapatnak és sok sikert, valamint kitartást kívánok kollégámnak, hogy a márciusi meccs dömpingjüket sérülések nélkül le tudják hozni.

Statisztika

 

13. forduló

Közgáz - NKE SE 127-60 (33-18, 28-13, 31-12, 35-17)

Budapest, Kinizsi u., zárt kapuk mögött. V.: Czupi, Lázár.

 

Közgáz: LACZÓ 19/6, FÓTI 19/3, Gőczi, ÚR 10, Bartha 12. Csere: NAGY G. 25/3, HAJDÚ 13/3, LIMPEK 18/6, Papp D. 11/9. Mb. edző: Horváth Márton.

NKE: Pálvölgyi 7/3, PILINSZKI 25, Józsa 3/3, Bolyki 10, PÓCZÓS M. 13. Csere: Póczos S. 2. Edző: ifj. Paulik Attila.

 

Az első percek a végül tripla-dupláig (19 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz) jutó hazai irányító, Laczó Levente és a dupla-duplával záró Póczos Mátyás (13 pont, 18 lepattanó) dobópárbaját hozta. Az első negyed közepétől nagy fölénybe kerültek a hazaiak, akik felállt védelem ellen is könnyedén dobtak kosarakat, s labdákat szerezve gyakran le is indították ellenfelüket. Hazai részről Limpek Balázs (18 pont, 10 lepattanó) és a pontjai java részét a hajrában szerző Bartha Ákos (12 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplát ért el, a Közgából nem kevesebb, mint 8 játékos is kétszámjegyű ponttal járul a fölényes győzelemhez. A vendégeknek - elsősorban az óriási lelkesedéssel, s ügyesen kosarazó Pilinszki Máté révén - időnként felvillanásokra futotta.

 

Horváth Márton: Jó hozzáállással játszották le a mérkőzést a srácok, a szimpatikus és helyenként ügyesen kosárlabdázó NKE ellen, várjuk vissza minél előbb edzőnket, Vladár Csabát.

ifj. Paulik Attila: Gratulálok a Közgáznak, ezúttal ebben az összetételben ennyire futotta, remélem, a következő évadban jobban meg tudjuk szorítani ellenfelünket.

Statisztika

 

 

 

PTE PEAC - SZOESE 54–50 (9-17, 14-14, 12-8, 19-11)

Pécs, Ifjúság út 6., zárt kapuk mögött. V.: Fleischmann, Téczely.

 

PTE PEAC: Gergely 4, Varga 6/6, Schuj 11/6, NAGY K. 23/6, Lajos 4. Csere: Major 3/3, Griszháber 3, Huszka, Gerőházi, Sziráki. Edző: Földi Sándor.

SZOESE: Horváth 3, Kiss 7, SCHWEIGHOFFER 10, Oroszi 5, Vicze 14. Csere: Monek, Hábel 5, Gundinger, Novák 2, Balogh 4. Edző: Kéri Péter.

 

Nagy iramú, harcos, kemény mérkőzés volt, igazi rangadó. Kevés kosár esett, az első negyedben egyértelműen a vendég szombathelyi együttes akarata érvényesült, sikerült is 8 pontos előnyt szerezni a SzoESE legénységének. Később fokozatosan kiegyenlítődött a játék, továbbra is a védekezés dominált, fogcsikorgató, kőkemény harc folyt a pályán.  Az utolsó 2 percre még 4 pontos vendég vezetéssel fordultak a csapatok, végjátékban viszont a hazai csapat hatékony zónájával, valamint a kiélezett helyzetben egy kulcsfontosságú triplát, majd két büntetőt is beemelő Nagy Kevin vezérletével egy 8-0-s rohammal a pécsi együttes fordítani tudott, s legyőzte a Szombathely együttesét. Döntő tényező volt, hogy bár szinte minden statisztikai mutatóban - lepattanó, szerzett és eladott labdák - a vendégek voltak jobbak, viszont 21 hárompontos kísérletükből egy sem volt sikeres. A hazaiak ugyanennyi triplát emeltek rá, de ők kísérleteik harmadát, azaz hetet be is dobtak.

Földi Sándor: Változatos mérkőzés volt. Inkább az ellenfél vezetett, de végén mi. Végül is szoros játék volt. A zónánknak viszont meglett az eredménye, talán az hozta meg a győzelmet.

Kéri Péter: Nagy iramú mérkőzés volt. Az első félidőben jó ritmusban játszottunk végig vezetni tudtunk, uraltuk a mérkőzést. A játékvezetői felfogás az egész mérkőzés során érthetetlen volt. Végül a Pécs a végjátékban jobban jött ki, gratulálok nekik, három hét múlva visszavágunk.

Statisztika

Halasztott mérkőzés:

BME-MAFC — Mosonmagyaróvár SzE 03.23.

Nyitókép: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink