114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Felemásan rajtoltak az egyetemi csapatok a női kosárlabda NB I-ben

Ha igazi kosárlabda fan vagy, és nemcsak az NBA-t nézed éjjel-nappal, a felnőtt női bajnokságban most három egyetemi csapatért is szoríthatsz.

Olvasási idő: 1,5 perc

 

Elkezdődött a női kosárlabda NB I idei kiírása, mezőnyében három egyetemi csapattal. A Pécs PEAC nyert, az ELTE BEAC és a frissen feljutott TFSE vereséget szenvedett a nyitófordulóban.

 

Új reményekkel vágott neki a bajnokságnak a nagy múltú ELTE BEAC Újbuda, amely az NB I tavalyi idényében 9. lett, idén azonban a legjobb 8 csapat közé szeretne bejutni. A játékoskeret több mint felét egyetemi hallgatók alkotják, akik közül Mérész Beatrix, Tóth Franka, Vincze Virág és Benke Sára már többször bizonyította tehetségét.

 

A fővárosiak számára az első mérkőzés nem a tervek szerint alakult: bár az ELTE az első két negyedben jól tartotta a lépést a PEAC-cal, játékosai a 3. és a 4. negyedben mindössze 15 pontot dobtak, így a csapat vereséggel kezdte a bajnokságot (48–84).

 

Három hallgató erősíti a PEAC csapatát, amely tavaly az előkelő, 7. helyen végzett az NB I-ben, idén azonban szeretne előbbre lépni. A vezetőedző ebben nagy szerepet szán az U19-es válogatott Wentzel Nórának, aki a csapat egyik alappillére. A fiatal kosártehetség berúgta az NB I ajtaját a nyitómérkőzésen: 9 ponttal járult hozzá a csapat győzelméhez az ELTE BEAC ellen (84–48).

Hosszú idő után újra tagja az élvonalnak a Testnevelési Egyetem női kosárcsapata, a TFSE, amely hamisítatlan egyetemi gárda: a magyar játékosok napi két edzés mellett órákra járnak, a csapat légiósai pedig mind egyetemi diplomások. A légiósok mellett Doktor Anna (BCE), Herman Alíz (TF) és Kováts Gabriella (TF) alkotja a csapat gerincét.

 

Bár a tavalyi 2. helyezett Diósgyőr ellen nem sikerült a bemutatkozás, a TFSE centere, Doktor Anna 6 pontot szórt az idei bajnokesélyesnek, a csapat pedig – egy negyedet leszámítva – végig partiban volt a jóval esélyesebb vendégek ellen.

 

Ne felejtsd, az ELTE BEAC, a TFSE és a PEAC meccsein a részvétel ingyenes, a csapatok a helyszínen számítanak rád!

 

Eredmények:

PEAC-Pécs – ELTE BEAC Újbuda 84–48 (19–18, 18–15, 25–7, 22–8)
TFSE-MTK – Aluinvent DVTK 66–83 (19–22, 6–24, 23–11, 18–26)

 

Edzői nyilatkozatok:


Magyar Bianka (TFSE): Nagyon örülünk, hogy a DVTK-val tudtuk játszani az első mérkőzésünket. Tudjuk, hogy bajnokesélyes csapat, úgyhogy nagyon megtisztelő volt ellenük játszani. Próbáltunk mindent beleadni, de ahogy többször is elmondtam, egyáltalán nem vagyunk még kész, és leszünk ennél sokkal jobbak is.

 

Meszlényi Róbert (PEAC): Nem rosszul kezdtük a mérkőzést, hanem nem kezdtük el, és az már most látható, hogy ez a csapat a védekezésre kell, hogy építsen. Akkor nyílik esélyünk jó eredményt elérni, ha nem húsz, hanem negyven percen át leszünk képesek összpontosítani.

 

Balogh Judit (ELTE BEAC): Nem mi kezdtük jól a mérkőzést, hanem a PEAC rosszul. Már az elején látható volt, hogy előbb-utóbb össze fog állni a játékuk, és kiütközik a két csapat közti különbség, ez a második félidőben be is következett.

 

Tudtad?

Ha nem tudsz a helyszínen szorítani kedvenc csapatodnak, kövesd az eseményeket élőben a MindiGO Sport TV honlapján, vagy töltsd le az ingyenes applikációt, és okostelón vagy laptopon kövesd a mérkőzést!

Szöveg: Márványkövi Ferenc, hunbasket.hu
Fotó: Rónási Fotó - PEAC-Pécs

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink