114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Felemás szezonkezdet a röplabda NB I-ben

A férfi egyetemi röplabdacsapatok közül a MAFC-BME vezeti a tabellát, a DEAC pedig zárja. A női NB I-ben jól rajtolt a TFSE, a PTE-PEAC viszont kezd magára találni.

Olvasási idő: 1,5 perc

A koronavírus-járvány nem kímélte a röplabda-bajnokságok küzdelmeit, számtalan mérkőzést kellett elhalasztani a fertőzés miatt. Így fordulhatott elő, hogy a MAFC-BME csapata már hat, a DEAC pedig öt lejátszott meccsnél tart, de a nagy riválisok még csak háromszor léphettek pályára. A debreceniek igencsak alulteljesítenek eddig, még szettet sem sikerült nyerniük ebben a szezonban, Hubicska Patrikék (NYE) nagy küzdelemben eleddig alulmaradtak, ellenfeleik sokszor csak “hosszabbításban” tudták két vállra fektetni őket. A több egyetemistával (F. Nagy Bence - NYE; Imre Tibor - NYE; Szikszai Marcell - DE) felálló DEAC, ha ezeket a szoros szetteket elkezdi a maga javára fordítani, akkor hamarosan a győzelmek is megérkeznek majd.

A MAFC-BME csapatánál három győzelemre ugyanennyi vereség jut, hazai pályán csak a Dunaferrtől szenvedtek vereséget. A műegyetemiek elsősorban a légiósaikban bízhatnak, három bolgár játékosuk rendre jó teljesítményt nyújt, mellettük Csoma Krisztián termeli a pontokat (legtöbbet az egész bajnokságban!), Eke Péter pedig blokkjaival vezeti a védelmet. Hogyha sikerül stabilizálni a formájukat, akkor a műegyetemiek kedvező helyzetből várhatják a bajnokság rájátszását. Amennyiben nem lesz halasztás, a MAFC és a DEAC november 22-én csap újra össze egymással, ezúttal Debrecenben.

A női NB I-ben is két egyetemi csapat vitézkedik: a TFSE és a PTE-PEAC. Előbbi két sima, 3:0-ás sikerrel kezdte a szezont, majd a harmadik meccsén óriási küzdelemben maradt alul a Gödöllővel szemben (2:3), a MÁV-Előre csapata ellen viszont ők bírták jobban idegekkel a hajrát és győztek 3:2-re. A pécsiek fordítva kezdték a szezont: két 3:0-ás vereség a Budaörs és a Gödöllő ellen, majd a kaposvári kölcsönjátékosokkal együtt megjött az első győzelem is a mindeddig nyeretlen Jászberény ellen. A TFSE és a PTE-PEAC első összecsapása december ötödikén lesz.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink