114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

"Felemás" csütörtök a Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságon

Eredményesség tekintetében felemás napot zártak TF-es csapataink a lengyelországi Poznanban zajló egyetemi Európa-bajnokságon. A mutatott játék, a teljesítmény vonatkozásában viszont csütörtökön volt a legjobb az összkép: az eddigi legjobbját nyújtó női együttes a 3. negyed közepén még vezetett az Európai Egyetemi Játékok tavalyi győztese a bécsi csapat ellen, de végül osztrák siker született. A fiúk három negyeden át egyértelműen "uralták" a játékot francia ellenfelük ellen. A végén ugyan kissé megnehezítették  saját dolgukat, de 5 pont megmaradt előnyükből, így megszerezték 3. győzelmüket a tornán.

Nők, negyeddöntő:

Bécsi Egyetem - TFSE 63-51 (12-11, 16-20, 17-6, 18-14)

TF: Miháczi 6, FUISZ 2, HERMAN 8/6, KARLÓCAI 18/9, Varga B. 6. Cs.: VÖRÖSHÁZI 11/9, Szeli, Révész, Shirian. Edző: Magyar Bianka.

Parádésan kezdett a csoportmeccsek során bizony elég "vérszegény" produkcióval kirukkoló TF, amely Herman Alíz és Karlócai Julianna egy-egy triplájával gyorsan ellépett 6 ponttal a meglepő módon igen görcsösen kosarazó bécsi együttes ellen. A szakasz közepén aztán egy 10-2-t "repesztve" már a tavaly, Portugáliában az Európai Egyetemi Játékok női kosártornáját megnyerő osztrák csapat vezetett. Magyar Bianka együttese azonban nem tört meg, tartani tudta a lépést ellenfelével.

A második etap Vörösházi Jázminé volt, aki 3 triplát is beemelt ebben az etapban, Fuisz Viktória pedig remekül őrizte a ZTE-vel bajnoki bronzérmet szerző, nyáron Oroszországba szerződő irányítgó Sigi Koziart. Újra "villant" Herman, Karlócai pedig egyetemi MVP-hez méltó módon vezére volt a TF csapatának amely már 7 ponttal is vezetett. Ebből maradt 3 szünetig.

Térfélcsere után érezhető volt, hogy az első félidőben látotthoz képest jóval harcosabb felfogásban mentek föl a pályára a bécsi lányok. Karlócai jóvoltából azonban tartotta a lépést ellenfelével a TF. A 3. negyed közepén előbb az időmérő berendésében, majd sajnos a magyar egyetemi bajnok játékában állt be egy hosszabb rövidzárlat. A szakasz közepén 35-34-re még a TF vezett, ám a Koziar mellett a német élvonalban közel 11 pontot átlagoló amerikai Tonisha Baker vezetésével egy 16-2-vel a 26. és a 32. perc között eldöntötte a meccset a maga javára a bécsi csapat. A TF-nek a tartása a hajrára is megmaradt, nem esett szét a társaság, de az oszták együttes állandósítani tudta 10 pont körüli előnyét, s legyőzte a torna során messze a legjobb játékát nyújtó TF-et.

Magyar Bianka: Csak gratulálni tudok a lányoknak; messze ezen a meccsen teljesített a torna során a legjobban a csapat, felnőttünk a feladahoz és egy nagyon színvonalas meccset játszva alaposan megnehezítettük kiváló ellenfelünk dolgát.

 

Férfiak, a 9-12 helyért:

TFSE - Rennes 86-81 (22-15, 19-18, 33-13, 12-35)

TF: NAGY BENEDEK 3/3, NAGY BOTOND 28/15, Armaghani 4, PINTÉR 22/6, Scerbinskis 2. Cs.: BOINITZER 8, BOGNÁR 6/6, FÜLÖP 6, Király 1, Horváth B. 3/3, Világi 2, Laman. Edző: Boros Zoltán

Pintér Dávid parádéjával indult a TF-es srácok összecsapása a nem túl magas, ám remek fizikai felépítésű játékosok alkotta francia együttes ellen. A "civilben honvédos" kosaras vezérletével 12-2-es repülőrajtot vett a magyar férfi egyetemi bajnok. A folytatásban egységes csapatmunkával tartotta a TF az 5 és 10 pont közötti előnyét, Boinitzer Dávid játszott eredményesen, s hasznosan, sok pattanót megkaparintva az erős, ruganyos francia centerek elől, de az előny megtartásához  kellett egy-egy tripla a játékba lendülő francia legénység ellen a Nagy fivérek, valamint Bognár Mátyás és Horváth Barnabás részéről. 

Ahogy Boros Zoltán kérte, szünet után rátett még egy lapáttal a TF. A második félidő elején újra Pintér sziporkázott, majd "csatlakozást taált" Nagy Botond, akit képtelenek voltak szabályosan tartani a franciák. A pár napja a születésnapján is sziporkázó kosarat eredményes volt betörésből, büntetőit is biztos kézzel értékesítette, s a triplákkal sem maradt adós. Kettejük remeklése révén a 3. etap végére közel 30 ponttal "ment" a TF.

Érthető, hogy Boros mester a tetemes előny birtokában lehetőséget adott csapata eddig kevesebb szerephez jutó játékosainak. Többségük azonban nem igazán tudta felvenni a játék ritmusát, az eladott labdák mellé fegyelmezetlenségek társultak. A franciák pedig vérszemet kaptak, ráadásul a triplákat is elkezdtelék be-beemelgetni egymás után. 20 másodperccel a vége előtt 5 pontra feljöttek, s labdájuk volt még közelebb kerülniük a TF-hez, de végül magyar siker született.

Boros Zoltán: Három negyeden át kimondottan jól játszottunk, és nagy előnyt szereztünk. Úgy gondoltam, a negyedik negyedben lehetőséget adok azoknak a játékosoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak, ám  sajnos közülük nem mindenki tudta felvenni a ritmust, ezért lett szoros a vége.

 

Fotók: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink