114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ezúttal is nyolcaddöntő Nápolyban a vívóknál

A nápolyi Universiade egyéni vívóversenyének utolsó napján a női kardozók és a férfi tőrözők léptek pástra. A legjobban Záhonyi Petra (BME) szerepelt, aki 15. lett. Vasárnaptól a csapatok következnek.

Nem szakított a hagyományokkal a magyar vívóküldöttség a nápolyi Universiadén. Ahogy az első két napon, úgy ezúttal is a nyolcaddöntő volt a végállomás a mieink részére. A nap első versenyszáma a férfi tőrözőké volt, mindhárom magyar továbbjutott a csoportkörből. A folytatásban, a 32 közé kerülésért Kiss Dániel (Unviersity of Notthingham) a holland Postot győzte le (15:5), Liszkai Tamás (OE) pedig a kínai Hszunál bizonyult jobbnak (15:7). Bellovicz Gábor (TE) viszont vereséget szenvedett a chilei Alarcontól (11:15). A következő körben Dani az olasz Ingargiolától (7:15), Tamás a tajpeji Csentől kapott ki, és ezzel a mieink számára a verseny véget ért.

Női kardban Kelecsényi Mirabellától (BGE) a csoportkört követően búcsút vettünk, míg Kern Bianka (BGE) a 32-ért maradt alul a koreai Honggal szemben (6:15). Egyedüliként Záhonyi Petra (BME) maradt, aki előbb biztosan verte a mexikói Salgadót (15:7), majd a 16 közé jutásért bravúrosan fordított a hajrában 15:14-re az oroszból azerivé lett Bolsakova ellen. Csakhogy a nyolcaddöntőben nagyon nehéz ellenfelet kapott a korábbi felnőtt válogatott francia Balzer személyében, és ellene nem volt sok esély (6:15). Petra ezzel a 15. lett, és az egyéni versenyek során a magyarok negyedik nyolcaddöntős helyezését szerezte. 

Az Universiade vasárnap a férfi kardcsapatok és a női párbajtőrcsapatok versenyével folytatódik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Universiade, Nápoly.

Férfi tőr egyéni, 68 induló. A csoportmérkőzéseken: Kiss Dániel 4 győzelem/2 vereség,  Liszkai Tamás 3/2, Bellovicz Gábor 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Kiss-Post (holland) 15:5, Liszkai-Hszu (kínai) 15:7, Bellovicz-Alarcon (chilei) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kiss-Ingargiola (olasz) 7:15, Liszkai-Csen (tajpeji) 11:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …23. Kiss Dániel, …26. Liszkai Tamás, …40. Bellovicz Gábor.

Női kard egyéni, 59 induló. A csoportmérkőzéseken: Záhonyi Petra 3 győzelem/2 vereség, Kern Bianka 3/3 (továbbjutottak), Kelecsényi Mirabella 1/5 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Záhonyi-Salgado (mexikói) 15:7, Kern-Hong (koreai) 6:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Záhonyi-Bolsakova (azeri) 15:14.

Nyolcaddöntő: Záhonyi-Balzer (francia) 6:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …15. Záhonyi Petra, …36. Kern Bianka, …52. Kelecsényi Mirabella.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink