114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ezerrel pörög a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság - izgalmas csatákon bizonyítanak a csapatok

 

Míg a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság már a 3. fordulónál jár, addig a hölgyek keleti csoportjának mérkőzései még csak most kezdődtek, a nyugati csoport pedig a 2. fordulónál tart.

A 3. forduló csúcsrangadója az előző két évad győztesének, a TF-nek és a Miskolcnak a fővárosi csatája volt a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az összecsapás nem okozott csalódást, küzdelmes és a végsőkig kiélezett játékot hozott, amely a címvédő 2 pontos sikerével zárult. A másik keleti találkozón a debreceniek simán verték a Szeged csapatát. A nyugati csoportban a Veszprém "elkapta" a tartalékos Mosonmagyaróvárt, a PEAC látványos mérkőzésen aratott biztosnak mondható győzelmet Sopronban, a BME pedig közel 40 pontos verést mért a Petőfi SE együttesére. Részletes képes beszámoló ITT.

BME

A keleti csoportban vendég, a nyugatiban hazai dominancia volt a jellemző a férfiaknál. A címvédő TF egy kifejezetten színvonalas mérkőzést nyert meg Nyíregyházán, a Debreceni Medikus pedig Szegeden győzött nagy csatában. A Miskolc a helyenként ügyesen kosarazó újonc AKE-BGE otthonában diadalmaskodott, a csoportban az egyetlen hazai siker az egri legénység nevéhez fűződött, amely az ELTE-BEAC csapatát múlta felül. Nyugaton mindhárom mérkőzés sima hazai sikerrel zárult, a Közgáz a Petőfi SE-t, a Mosonmagyaróvár a PEAC-ot, a BME pedig  Veszprémet verte. Részletes képes beszámoló ITT.

A nyugati csoport két mérkőzésével a hölgyeknél is elkezdődött a Nemzeti Egyetem Kosárlabda Bajnokság. A BME-MAFC "repülőrajtot" véve verte  PEAC-ot, a Közgáz pedig a másik baranyai együttes, a Petőfi SE otthonában győzött. Részletes képes beszámoló ITT.

Petőfi SE

A női keleti csoportban is kezdetét vette a szezon. A legnagyobb küzdelem a 20 pontos hazai sikerrel végződő Debreceni-Miskolc találkozón volt. A keleti csoport másik meccsén a címvédő TF nagy különbséggel verte a Nyíregyházát, a nyugati csoportban a Közgáz a PEAC-ot, a Petőfi SE pedig az újonc SMAFC-ot verte simán. Részletes képes beszámoló ITT.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink