114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Már most vésd fel 2020 egyetemi sporteseményeit!

Az év eleji naptár rendezgetéshez jól jöhetnek a tuti sportinfók! Lássuk, hogy hol szurkolhatunk 2020-ban a felsőoktatásbeli sportolóknak!

Olvasási idő: 2 perc

Kiválóan teljesítettek 2019-ben a magyar egyetemi sportolók, szép sikereket értek el a nápolyi nyári Universiadén, de egyetemi világbajnokságokon és európai egyetemi bajnokságokon is születtek kiemelkedő magyar eredmények. 2020-ban Universiade nem lesz, viszont egyetemi világbajnokságokon lehet majd drukkolni a magyar sportolók sikeréért.

Elsőként a marokkói Marrakech-ben a mezei futók egyetemi világbajnokságán szurkolhatunk március 7-én, majd ugyancsak márciusban (március 10-13.) a gyorskorcsolyázók mérik össze tudásukat Amszterdamban. A hónap végén a sítájfutók versenye következik a finnországi Rovaniemi-ben.

A nyári események sorát a székesfehérvári amerikaifutball egyetemi világbajnokság nyitja, majd további több, mint húsz világbajnokságot rendeznek szerte a világban: jövőre először rendeznek egyetemi világbajnokságot Argentínában (hetes rögbi), Ukrajnában (vízisí és wakeboard) és Marokkóban (mezei futás). Magyarország két világbajnokságot is rendez: június 4-10. között az amerikaifutball, június 27-28. között pedig a triatlon legjobb egyetemi sportolói jönnek hazánkba. Bár nem sportesemény, de az év egyik legfontosabbja a FISU Forum, melyet jövőre Budapesten tartanak augusztus 12-16. között.

A legtöbb versenyt Lengyelország rendezi, a kézilabda, a futsal és az ökölvívás világbajnoksága mellett, ők rendezhetik az első szellemi sportok világbajnokságát Bydgoszcz-ban. Először került be az egyetemi világbajnokságok közé a falmászás, melynek Torino ad otthont szeptember 17-20. között.

A FISU égisze alatt szervezett egyetemi világbajnokságok világszerte többezer hallgatót mozgatnak meg, a rendezésekből pedig minden kontinens kiveszi a részét: 31 különböző világbajnokság mezőnyét 20 ország látja vendégül. Az egyetemi világbajnokságok 29. szezonjában is az Universiadék műsorán nem szereplő sportágakban mérik majd össze tudásukat a világ legsportosabb hallgatói.

Emellett Magyarország és a világ sportja számára az év kiemelt eseménye lesz a tokiói olimpia és paralimpiai, ahol szintén szurkolhatunk egyetemi hallgatók sikeréért.

2020. január 9-22. között rendezik meg Lausanne-ban a Téli Ifjúsági Olimpiát,  ahol nyolc sportág, tizenhat versenyszámában, 23 magyar versenyzőnek szurkolhatunk.

A nyár kimagasló eseményei közé tartozik a belgrádi Európai Egyetemi Játékok 2020. július 12-25. között, melyen 19 különféle sportban van lehetőség az indulásra, aminek fontos előfeltétele, hogy a 2019/2020-as tanévben indulj a sportágad MEFOB-ján!

Lassan érkeznek az információk a 2020-as MEFOB-okról is: február 22-23. Velencén az ergométeres MEFOB-ot rendezik, május 30-án Egerben a legjobb egyetemi birkózók gyűlnek össze, szeptember 19-én pedig az evező MEFOB-ot rendezik meg. Júliusban irány a strand: strandkézi és strandröpi MEFOB lesz Velencén!

A 2020-as FISU-rendezésű egyetemi világbajnokságok versenynaptára itt olvasható, a további sportesemények listáját itt találjátok.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Piaxabay, Lausanne2020 (Twitter), FISU (Flickr)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink