114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Európai csapatok nélkül folytatódik az egyetemi labdarúgó-vb

Különösebb meglepetések nélkül zajlanak Jinjiangban az egyetemi labdarúgó-világbajnokság küzdelmei. A férfiaknál az elődöntőbe, a nőknél pedig a döntőbe kerülésért játszottak a csapatok.  

Olvasási idő: 1,5 perc

Azt már a csoportküzdelmek után sejteni lehetett, hogy az Európán kívüli csapatok uralják a mezőnyt, ugyanis mindössze két európai együttes jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ám ott mindkettő elvérzett.  

 

A férfiaknál az A-csoportot magabiztosan megnyerő Málagai Egyetem – kisebb meglepetésre – 2–0-ra kikapott az uruguay-i Köztársasági Egyetemtől a legjobb négy közé jutásért vívott mérkőzésen, így nem jutott be az elődöntőbe.

 

Hasonlóan járt a C-csoportban első helyen végzett brazil Paulista Egyetem is, amely a mexikói Függetlenségi Egyetem ellen vívott találkozón a rendes játékidőben elért 1–1-es döntetlen követően 11-esekkel maradt alul ellenfelével szemben.

 

A negyeddöntőkben meglehetősen rájárt a rúd a csoportelsőkre, hiszen a B jelű kvartettben első helyen továbbjutott bangkoki Thonburi Egyetem szintén tizenegyespárbajban vérzett el a koreai Myongji Egyetem ellen.

 

A D-csoport elsője, az orosz Szmolenszki Egyetem sem tudta megmenteni a csoportelsők becsületét, a legjobb négy közé jutásért vívott párharcban 2–0-ra kikapott az ausztrál Wollongong Egyetemtől.

A nőknél a csoportküzdelmeket toronymagasan megnyerő brazil Paulista Egyetem az elődöntőben sem adta alább, 2–0-ra legyőzte a thaiföldi Asian Scholars Egyetemet, így bejutott a szombati döntőbe. Az elődöntő másik párharcában az Ottawai Egyetem és a Pekingi Egyetem csapott össze. Mivel a rendes játékidőben nem született gól, büntetők következtek, amelyeket a kanadai csapat értékesített jobban (5–3), így a szombati döntőben ő lesz a Paulista Egyetem ellenfele.

 

Egyetemi labdarúgó világbajnokság 2019. Jinjiang, november 30. – december 1.

A negyeddöntő párosítása, november 29. (férfiak):
Köztársasági Egyetem (Uruguay) – Myongji Egyetem (Dél-Korea)
Wollongong Egyetem (Ausztrália) – Függetlenségi Egyetem (Mexikó).

A döntő párosítása, november 30. (nők):
Paulista Egyetem (Brazília) – Ottawai Egyetem (Kanada)

Ha böngészni támad kedved az eredmények között, katt ide.

Élőben akarsz meccset nézni? Itt megteheted.

Ez pedig az esemény hivatalos weboldala.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: freepiks, pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink