114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Európa legjobb csapata lett a 3x3 Egyetemi Kosárlabda Ligában a Testnevelési Egyetem női csapata

A szeptember 14-17. között Xiamenben megrendezett 3x3 Egyetemi Kosárlabda Ligában a 16 egyetemi csapatból álló női mezőnyben a Boros Zoltán vezette Testnevelési Egyetem női csapata egy hajszálnyival maradt csak le az éremszerzésről.

A 16 csapatos 3x3 Egyetemi Kosárlabda Ligában a magyarok a litván, a japán és a kínai egyetem csapatával kerültek egy csoportba, ahol az első mérkőzést a japánok ellen vívták. Nemcsak a kellemetlen stílusú tokiói egyetem csapatát kellett legyőzni a TF csapatának az első csoportmérkőzésen, hanem a 38 celsius fokos hőséget és a 70%-os páratartalmat is. A japánok kezdtek jobban a 2 pontos kosarakkal, de a TF-es lányok hamar felzárkóztak. A mérkőzés végig fej-fej melletti küzdelmet hozott, melyet mi sem jellemez jobban, minthogy két perccel a vége előtt, még a japán csapat vezetett 12:10-re de nagyon jó hajrával fordítottak a magyar lányok és így, ha nehezen is, de megszerezték a győzelmet az első mérkőzésükön. Testnevelési Egyetem - Takushoku University (Japán) 14:12

 

Boros Zoltán vezette Testnevelési Egyetem női csapat tagjai: Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána, Varga Barbara.

 

A japánok elleni győzelem után, pénteken kora délután a csoportmérkőzésekkel folytatódtak a küzdelmek a kínai Xiamen városában, ahol először a magyar csapat a Litván Sport Egyetemmel játszott. A mérkőzés elején a litván csapat kezdett jobban, de hamar egyenlíteni tudtak a TF-es lányok és a mérkőzés fele után át is vették a vezetést. Ezután a feljavult védekezésnek és az eredményes támadójátéknak köszönhetően, annak ellenére, hogy a litván csapat kemény ellenfél volt viszonylag magabiztosan 17:9-re megnyerték a mérkőzést.

 

Kora este a helyi Xiamen egyetem csapata volt a magyar lányok utolsó csoport ellenfele, akit 15-14-re szoros csatában győztek le. A mérkőzés elején Kováts Gabi pontjaival és Varga Barbara remek védekezésével tartotta magát a TF. A házigazdák 1-2 ponttal vezettek végig a helyi szurkolók hatalmas nagy biztatása közepette, de a mérkőzés utolsó percében 14-12-es kínai vezetésnél Karlócai Juli 2 pontos kosarával egyenlített a magyar csapat és 6 másodperccel a vége előtt Miháczi Dia győztes kosarával meg is szerezte a győzelmet.

 

A következő mérkőzésen a tét a legjobb nyolc közé jutásért folyt, ahol is hosszabbításban a magyar csapat 13-11-re legyőzte a portugál Porto Egyetemét. A mérkőzés vége előtt 11-8-ra vezettek a TF-es lányok, de egy 2 és egy 1 pontos kosárral egyenlített a portugál csapat a rendes játékidőben, de Kováts Gabi két büntető dobásával végül sikerült megszerezni a győzelmet. A legjobb négy közé jutásért az egyetemi Európa-bajnok ukrán egyetemi csapat következett, akit szintén hosszabbítás után sikerült legyőzni 14-12-re. A döntőbe jutásért a kanadai Regina egyetemmel játszottak a magyar lányok, de sajnos nem sikerült a döntőbe jutás, ahogy a bronzéremért való mérkőzésen is alulmaradt a kínai Quinghai Egyetem ellen.

 

Végül a 4. helyen végzett a Testnevelési Egyetem a 16 csapatos női 3x3 Egyetemi Kosárlabda Ligában. Annak ellenére, hogy éppen csak lecsúsztak a dobogóról a 4. helyezés hatalmas sikernek számít, nemcsak a helyezés miatt, hanem azért is, mert ezzel az eredménnyel Európa legjobb csapata lett a 3x3 Egyetemi Kosárlabda Ligában versenysorozaton.

 

A 3x3 Egyetemi Kosárlabda Liga végeredménye:

 

  1. Chinese Culture University (Tajvan)
  2. University of Regina (Kanada)
  3. Quinghai NormalUniersity (Kína)
  4. Testnevelési Egyetem

 

Gratulálunk a Testnevelési Egyetem csapatának a helyezésért! A magyar csapat tagjai: Karlócai Julianna, Miháczi Diána, Kováts Gabriella, Varga Barbara, edző: Boros Zoltán.

 

Fotók: Boros Zoltán

Cikk: Boros Zoltán beszámolója alapján

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink