114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Erős mezőnyben is kiválóan szerepelt a magyar sportlövő csapat

Október 8 és 12 között az Arab Emirátusok-beli Al Ainban rendezték meg az V. Sportlövő Egyetemi Világbajnokságot (EVB). A versenyen hazánkat 6 fiatal, korábban is már komoly sikereket elérő egyetemi hallgató képviselte, akik idén is kiváló helyezésekkel térhettek haza.

A Plichta Györgyi által vezetett Nemes Adrienn (Semmelweis Egyetem), Babicz Sára (ELTE), Mihalkó Nikoletta (Károli Gáspár Református Egyetem) összeállítású női csapat az ezüstérem mellett - amelyet a 25 méteres pisztoly versenyszámban szereztek -, még egy ötödik helyezéssel is gyarapodott a 10 méteres légpisztoly versenyszámban. A csapatversenyek helyezésein túl Nemes Adrienn (SE) negyedik helyen végzett a 10 méteres légpisztoly és ötödik helyen a 25 méteres pisztoly versenyszámokban.

A fiúk is szép teljesítménnyel tértek haza, hiszen trap csapat versenyszámban Romano Mario Imre a Milániói egyetem, Szollár András a Pannon Egyetem és Zsarnay István Gábor a Budapesti Corvinus Egyetem halgatói az ötödik helyen végeztek. Szollár András ezen kívül dupla trap versenyszámban pontszerző hatodik helyet szerezte meg.

A mezőny igen erős volt, így a helyezések már önmagukban is kiváló eredmények. Gratulálunk!

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink