114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Erődemonstráció a bajnoktól, hosszabbításos BME-siker Pécsett

A héten elkezdődött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. A férfiaknál a címvédő Miskolc az előző kiírás megnyerése mellett most már a kerek 70 pont különbségű debreceni diadalával is "hetvenkedhet". A jelentősen átalakuló TF rangadót nyert a hajrára az erejével elkészülő egri együttes ellen, a Nyíregyháza pedig biztosan győzött az NKE otthonában. A nyugati csoportban rögtön az első forduló hozott egy hosszabbításos meccset, amelyen a sokáig hátrányban lévő BME-MAFC nyerni tudott a PTE-PEAC otthonában. A Közgáz Mosonmagyaróváron, a Szombathely pedig Veszprémben diadalmaskodott.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

 

Keleti csoport:

ELTE-BEAC - Debreceni Egyetem 49-84 (16-24, 7-14, 11-25, 15-21)
Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Sentény B., Molnár T.
ELTE-BEAC: Molnár 10, Somosi 6, Tímár 2, Czimer 17/6, Mayer 8. Csere: Kovács 6.
Edző: Varga Zsolt
Debreceni Egyetem: Asszú 19/9, Kozák 6, Gáspár 9/6, Tisza 8/6, Kozák 7/3. Csere: Orosz 4, Zsuga 6/6, Szekeres 6, Pollák 9/3, Nemes 4, Oláh 6/6. Edző: Kovács Adrián

A mérkőzés elején látszott, hogy az ELTE csapata elég sok hiányzóval, a Debrecen pedig teljes kerettel érkezett. Ennek megfelelően bekezdtek a debreceni egyetemisták egy egész pályás letámadással, amivel a budapestiek nem tudtak vendégikr sokáig mit kezdeni. Ez tartott egész mérkőzésen, így a csak egy cserével rendelkező ELTE-sek gyorsan elfáradtak, ezért sima vendég siker lett a vége.

Varga Zsolt: Sajnos kevés merítési lehetőségem volt a padról, az ellenfél kemény védekezése gyorsan lefárasztott minket. Gratulálok a DEAC-nak a győzelemhez és a csapatomnak is a küzdésért.

Kovács Adrián: A hétvégén egy Hepp-kupa és egy U20-as mérkőzés után ezen a mérkőzésen azon voltunk, hogy gyakoroljuk azokat az elemeket, amelyek a későbbi mérkőzéseken szeretnénk használni. Ez többé-kevésbé sikerült is. Sok sikert kívánok az ellenfélnek a továbbiakban.

Statisztika

 

 

NKE SE - Nyíregyházi ESE 55-85 (6-26, 23-27, 15-15, 11-17)
Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Bagi, Bátovszky. 
NKE SE: Polgári 11/3, Csaba 7/3, Tasnádi 6, Kováts B. 10, Obermann 4. Csere: Kaló  10, Marton 3, Kovács T. 2, Papp M.: 2. Edző: Szekeres Dávid
Nyíregyházi ESE: Horváth B. 6, Kovács Z. 12/6, Bus 15/9,  Vaskó 17/6, Mokánszki  9/3. Csere: Szondi K. 3/3, Demeter 7/3, Jánkfalvi 16/6, Horányi A., Oláh Z. . Edző: Hegedűs Ferenc

Hamar megmutatkozott a nagy tudásbeli különbség a két csapat között, a mérkőzés már az első negyedben eldőlt. A folytatásban már kiegyenlített mérkőzést tudott játszani az NKE SE a jóval tapasztaltabb, nagyobb játékerőt képviselő ellenfele ellen.

Szekeres Dávid: Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez. A csapatomnak voltak nagyon jó periódusai, de a védekezésünk intenzitása - egyelőre - elmarad a szükséges szinttől.

Hegedűs Ferenc: Gratulálok a csapatomnak, sajnos voltak hiányzóink, de ennek ellenére is győzni tudtunk. Külön örülök annak, hogy mindenki pályára lépett, és voltak nagyszerű egyéni teljesítmények.

Statisztika 

 

 

TFSE– EKE Eger 89-60 (23-17, 18-7, 16-30, 32-6)
Budapest, Testnevelési Egyetem E-terem, 100 néző. V: dr. Szakáll,
TFSE: Nagy Botond. 24/15, Nagy Benedek 1, Király 8, Boinitzer 23/3, Világi. Csere: Pintér 8, Fülöp 5, Katona 14/12, Horváth 6, Armaghani, Laman, Félix. Edző: Boros Zoltán
Eger: Szabó 16/12, Mészáros 5/3, Beák 2, Varga 12, Megyes. Csere: Veres 2, Ungi 6, Steier 6, Pomázi, Papp 11/9. Edző:Váczi Péter

Új vezetőedzővel, kicserélődött játékos kerettel, de ugyanazokkal a magas célokkal vágott neki a TFSE csapata az új szezonnak, mint az eddigieknek. Ennek szellemében indította a mérkőzést a hazai csapat, ahol elsősorban Boinitzer Dávid és Nagy Botond pontjaira támaszkodva a negyed végére sikerült tíz pont feletti előnyt kiépíteni. Ebben a periódusban az Eger szekerét első sorban Varga Imre húzta elementáris zsákolásaival. A második negyed is hasonlóképp alakult, a TFSE sok cserével operálva, letámadást alkalmazva tartotta a tíz pont fölötti előnyét, az Eger jókor elsüllyesztett triplákkal maradt látótávolságon belül. A fordulás után az Eger csapata zónavédekezésre váltott, ami megzavarta a hazaiakat. Ritmusát vesztette a TFSE, ezt kihasználta az Eger és feljött három pontra. Ebben a periódusban Szabó Gábor tripláira építettek a vendégek, hazai oldalon Katona Bence lépett elő a pontszerzésben. Az utolsó negyedre elfáradtak az egri játékosok, ezt kihasználva a TFSE végül nagyarányú győzelemmel kezdte a 2018/09-es szezont.

Boros Zoltán: Annak ellenére, hogy öt csapatból jöttünk össze és közös edzés nélkül voltunk kénytelenek kiállni, viszonylag hamar megtalálták a játékosok az összhangot. Ennek köszönhetőn a harmadik negyedbeli hullámvölgyünket leszámítva magabiztos játékkal sikerült győznünk. Nagyon örülök, hogy ilyen szépen sikerült az első közös meccsünk.


Váczi Péter: Huszonnégy óra alatt sok volt a két tét meccs. Több hiányzónk is volt így csak harminchárom percig tudtuk ellenfelünk dolgát megnehezíteni. Gratulálok a TF csapatának megérdemelten győzött ellenfelünk.

Statisztika 

 

 

Debreceni Medikus SE - Miskolci Egyetem 60-130 (22-33, 12-39, 14-30, 12-28)
Debrecen, Móricz Zsigmond krt., 20 néző. V.:Kisházi, Nemes
Debreceni Medikus SE: Kovács 10, Dudás 6, Mlcoch 7, Veszprémy 6/6., Prokaj 14. Csere: Csirpák 5, Urbán 5/3, Hegyi 2, Bujdosó 5/3. Edző: Kovács István
Miskolci Egyetem: Kopasz 19/12, Takács 20/15, Lippai 17, Tóth 12/3, Orlicki B. 19.
Csere: Orlicki M. 6, Takács 14, Márton 10, Szepesi 13/12. Edző: Drahos Gábor

A sok új játékossal pályára lépő debreceni csapat fogadta a címvédőt,  a bajnokság egyik legerősebb gárdáját. A miskolciak hamar megmutatták, miért is tartoznak már évek óta a mezőny élcsapatai közé. Félelmetes dobóformát mutatva a már az elejétől jelentős nyomást helyeztek a hazaiakra, akik a második negyed első felében szinte képtelenek voltak pontot szerezni, így már félidőre majd negyven pont különbség alakult ki a csapatok között. A második félidőben sem vett vissza a vendégcsapat, és kiváló mezőnymunkájuknak, számtalan szerzett labdájuknak köszönhetően nagyon magabiztos győzelmet szereztek. A vendégeknél külön kiemelkedett Takács játéka, aki 20 pontja mellett 8 lepattanóval, 6 szerzett  labdával, valamint 9 gólpasszal zárt. Szintén majdnem tripla-duplát szerzett Tóth is (12 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz).


Kovács István: Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, amelyen a jobb csapat még ilyen arányban is megérdemelten nyert. Pontosabb játékkal sokkal eredményesebbek lehetünk. Gratulálok az ellenfélnek.


Drahos Gábor: Szerettünk volna eredményesen kezdeni, ami sikerült. Szerettünk volna negyven percen keresztül nagy intenzitással támadni és védekezni, ami szintén sikerült. Jó sebességű mérkőzés volt, mindkét csapatnak gratulálok és sok sikert a továbbiakra.

Statisztika 

 

 

Nyugati csoport:

PTE-PEAC - BME-MAFC 87-91 (28-24, 23-22, 13-14, 19-23, 4-8)
Pécs, TTK Csarnok, 50 néző. V.: Praksch, Szalóki
PTE-PEAC: Major 4, Iveszics 2, Tombor 4, Nyulász 20, Marosvölgyi 2. Csere: Laufer 11, Tóth K. 23, Nagy K. 15/6, Lajos 6. Edző: Földi Sándor
BME-MAFC: Schaul 17/3, Koflanovics 2, Tálos 16/3, Shirian 10, Fekete 9. Csere: Svéda 16, Rados 4, Csepregi 17/6, Szentes. Edző: Tiba Klára

Pörgős, nagy iramú mérkőzést játszott a két csapat. Időnként látványos támadójátékot is láthatott a mintegy félszáz főnyi közönség. A mérkőzés három negyedéig úgy tűnt a hazaiak nyernek, a végjátékban viszont döntőnek bizonyult a vendégek kicsit nagyobb rutinja és palánk alatti játéka, a fővárosiak hosszabbítésra mentették a találkozót, s nyertek.

Földi Sándor: Jól indult a mérkőzés, az első félidőben volt is 9-10 pontos előnyünk, amivel jobban kellett volna élnünk. Ellenfelünk a palánk alatt kicsivel rutinosabb volt, ezt láttam döntőnek. Mindig visszajöttek hátrányból és érzésem szerint  a mérkőzés végén is. ez döntött.

Tiba Klára: Nehezen indult számunkra a szezon Pécsen, ellenfelünk lendületes gyors játékkal a negyedik negyed elejéig vezetett, ám a hosszabbításban már nálunk volt a lélektani előny.

Statisztika 

 

 

Veszprémi ESC - Szombathelyi ESE 61-113 (12-35, 19-20, 17-31, 13-27)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, 80 néző. V.: Sebesi Gábor, Dr. Vajda Balázs
Veszprémi ESC: Veingartner 8, Balázs B. 22/3, Grifatong, Kacskó 9/9, Schmitz 14. Csere: Kovács 4, Lenger 4, Yin Yuteng, Répási. Edző: Mónus Péter

Szombathelyi ESE: Sinkovits 23/12, Papp 14, Mészáros 31/18, Oroszi 14, Schveighoffer 6. Csere: Horváth 8/3, Vicze 9, Kerekes 8. Edző: Kéri Péter

Az elejétől kezdve egy jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogatók. Jobban kezdtek a vendégek, 8 ponttal elhúztak. A negyed végére ezt tovább tudták növelni, 12-35-öt  mutatott a tábla. A 2. negyed kiegyenlített játékot hozott az első felében, felváltva estek a kosarak, de a negyedet végül 19-20-re vendégcsapat nyerte, és fölényes 31-55-ös előnnyel vonulhatott pihenőre. A 3. negyedben a SzOESE újra azt a játékát mutatta, mint az 1. negyedben, a Veszprém kapkodva sok labda eladással játszott. A 4. negyedre a játék képe nem változott, megérdemelt nagyarányú győzelmet aratott a jobb erőkből álló Szombathely. A vendégek részéről a Sinkovits - Mészáros tengely emelhető ki. Utóbbi 31/18 pontot, 4 gólpasszt, előbbi pedig 23/12 pontot és 3 gólpasszt "tett a közösbe" , de mindenki hozzátett a mérkőzéshez. Hazai oldalon Balázs B.- Schmitz duó szállította a pontokat. Balázs B. 22/3 ponttal, Schmitz pedig 14 ponttal 8 (3 támadó) lepattanvaló 5 kiharcolt faulttal,  Kacskó Cs.pedig  13 lepattanójával emelhető ki.

Mónus Péter: Gratulálok az ellenfélnek Látszott, hogy előrébb tartanak, összeszokottabbak.Huszonnyolc eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni, megilletődötten, kapkodva játszottunk. Megyünk tovább és bízok a jobb folytatásban. 

Kéri Péter: Szezon első meccse volt, bár kicsit foghíjasan tudtunk eljönni, de jó ritmusban tudtuk végig pörögni a meccset. Gratulálok a csapatomnak, remélem így folytatjuk tovább.

Statisztika 

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - Közgáz 53-71 (14-10, 12-24, 15-23, 12-14)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 40 néző. V.: Surányi, Erős
Mosonmagyaróvár: Nagy-Bíró 7/3, Kovács K. 11/6, Iváncsics, Horváth Á. 20/3, Szabó L. 11/3. Csere: Horváth Sz., Kosár, Mántity 4, Faragó. Edző: Laky Tibor
Közgáz: Sebők 4, Bea 4, Pálházi 3, Harsányi 8, Vörös 6. Csere: Debreceni 4, Vincze 8, Tichov 9/3, Szalay 2, Haris 6/3, Máriás 12, Sebestyén 5. Edző: Vladár Csaba

Az első negyed kiegyenlített játéka után, a második egységben a több NBI/B-s játékost is felvonultató Közgáz magasabb fokozatra tudott kapcsolni, így a nagyszünetre közel tíz pontos előnyre tett szert. Ebben az időszakban a csapatok rengeteg hibát vétettek, a sok eladott labda is ezt mutatta . A második félidőben erős tartásáról tettek tanúbizonyságot a hazaiak, akik NB I B-s játékosaikat nélkülözve léptek pályára, és kis híján kiegyenlítettek a harmadik negyed elején. Ez a felzárkózás sokat kivett a vendéglátó együttes játékosaiból, a mérkőzés végéig a Közgáz lassan, de biztosan növelte az előnyét, és megérdemelt győzelmet aratott.


Laky Tibor: Hasznos mérkőzés volt, ahol megtudtuk, hogy jelenleg hol tartunk. Gratulálok a Közgáznak!


Vladár Csaba: Hosszú idő után tértünk vissza a Nyugati csoportba, ahol egy szimpatikus csapat ellen léptünk pályára szép környezetben. A mérkőzésen mindkét csapat nagyon év eleji játékot mutatott. Próbáltuk a legjobbat kihozni ebből, ami hellyel-közzel sikerült is.

Statisztika 

 

PTE EMES Petőfi SE - SMAFC 65-46 65-46 (12-10, 15-6, 21,13, 17-17)
Pécs, Radnóti M. u..30 néző. V.:  Fleischmann K., Mintál Cs.
PTE-EMES Petőfi SE: Földes 4, Szavai 10/6, Gáspár 4, Buday-Sántha 14, Kis 8. Csere: Kovács 7/3, Marton 2, Győr 11, Fülöp 5/3, Pungor, Füzy, Kárpáti. Edző: Petőfi Áron
SMAFC:  Gottlieb 8/6, Tukovits 14/6, Szegedi 20, Vass, Barcza 4. Csere: Erdős, Nichter, Kőfaragó, Széplaki, Gáspár. Edző: Farkas Dávid

Végig kezében tartotta a hazai csapat a mérkőzés kimenetelét. Már az első negyedben sikerült előnyt kialakítaniuk, amit az ezt követő játékrészekben tíz pont fölöttire növeltek. A harmadik negye végére már közel 20 pontosra, megnyugtatóvá vált a vendéglátók előnye. A záró szakaszra a SMAFC is elkapta a ritmust, amely látszik is az utolsó negyed eredményén az utolsó negyedet kieygenlítetté tették a vendégek, de a magabiztos hazai sikert nem tudták megakadályozni. 


Petőfi Áron: Tartalékosabb volt az ellenfél, mint vártuk. Azt gondolom, hogy fogunk sokkal jobban játszani ennél, főleg támadásban. Ma amennyire lehetett, próbáltunk gyakorolni, bár mivel nagyrészt zónázott az ellenfél, ezért emberfogással nem sokat sikerült. Próbáljuk építgetni a csapatunkat és megyünk tovább a következő mérkőzésekre!

Farkas Dávid: Első meccs lévén kicsit izgultunk, ez meg is látszott az első félidőben, de sikerült felvennünk a ritmust. Sok a rutintalan játékosunk ebben a szezonban, de dolgozunk tovább és reméljük, hogy minél előbb sikerül megszereznünk az első győzelmünket. Gratulálok a hazai csapatnak, egy nagyon sportszerű társaságot ismertem meg a személyükben!

Statisztika

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink