114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ergométeres Egyetemi OB a győri Széchenyi István Egyetemen

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) 2014. évi első állomását március 1-én Győrben tartották az Ergométeres OB keretében. Az idei esztendő különösen gazdag, mintegy 40 különböző versenyből álló sportágválasztékában három evezős esemény is található, a sort az Ergométeres MEFOB nyitotta meg.

 

A Széchenyi Egyetem Sportcsarnoka teljesen megtelt evezőpadokkal, versenyzőkkel, nézőkkel és a szervezők lelkes csapatával. Az éjszakába nyúló, de mindvégig kifogástalanul megrendezett program zárásaként került sor az egyetemi futamokra. Elsőként a hölgyek indultak el a 2000 méteres versenyen, és a 12 fős mezőny nem csak mindent megtett a teljesítésért, de a győztes Sztankó Zsuzsanna (edzője Molnár Zoltán) kitűnő idővel fejezte be a versenyt.

 

 

Következtek a férfiak, akiknél már a táv felénél eldőlni látszott az aranyérem sorsa. A sikert a szurkolók örömére a győri Juhász Adrián „húzta be” (edője Molnár Dezső), aki az utolsó métereken még egy óriási hajrával igazolta klasszisát. A precíz és mindenhonnan követhető kivetítőkön jól látszott, hogy féltáv után már 13 méter előnnyel „evezett”, és ez csak növekedett a végéig.

 

 

Rövid pihenő után léptek a padokhoz a csapatok, öt egyetem hat legénységet állított ki. Pontosabban a szabályok szerint minden csapatban legalább egy hölgynek is indulni kellett, és több hallgató is vállalta a részvételt az egyéni viadalok után az egyetem hajójában. A közösen teljesítendő 2 km-es távot óriási ováció és folyamatos bíztatások között teljesítették a versenyzők. A Budapesti Corvinus Egyetem győztes csapatának mindössze egy perc körüli időre volt szüksége a befutáshoz, ami kitűnő eredmény. Azt azonban ne gondoljuk, hogy a többiek nem hajtották ki magukat, a bronzérmes csapat legerősebb embere szó szinte bevágódott, beborult a célba, legalább is oldalra dőlve hagyta el az ergométert, önfeláldozó küzdelem végén.

 

 

Az országos bajnokságot meglátogatta dr. Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára, és sikeresen teljesítette a VIP futam 500 méteres versenyét. A vendégek számára rendezett gálaversenyen a Magyar Evezős Szövetség vezetése (alelnök, főtitkár, szövetségi kapitány), a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára és hét evezős klub elnöke és edzői vettek részt.

 

 

Jövőre reményeink szerint sokkal több hallgató, és még több csapat készül fel és indul el a bajnokságon. Azokat is várjuk, akik majd a tavasz folyamán az egyetemi tízevezős MEFOB-on (április 26.), a Dunai Egyetemek Regattáján (május 1.) és az sor zárásaként az evezős MEFOB-on (június 6-7.) indulnak. Az idei egyetemi sorozatra minél több szurkolót és leendő evezős hallgatót hívunk, a bőséges sportkínálat mellett vidám kísérő programokról is gondoskodnak a szervezők.

 

 

Eredmények:

Férfi Ergométeres MEFOB

 1. Juhász Adrián (SzE) 06:03.5
 2. Papp Gergely (ELTE) 06:13.3
 3. Komáromi Máté (ELTE) 06:26.5

 

Női Ergométeres MEFOB

 1. Sztankó Zsuzasanna (KGRE) 07:17.9
 2. Dohovics Virág (SzE) 07:19.8
 3. Fábics Anita (PE) 07:42.4

 

Csapat Ergométeres MEFOB

 1. BCE (Sváb Dorottya, Lőrincz Ádám, Pétervári-Molnár Bendegúz, Szekér László) 01:29.0
 2. PE (Cserta Eszter, Csáford Balázs, Fenk Norbert, Zsolyomi Tibor) 01:30.0
 3. NKE (Nagy Kinga, Fejér Dániel, Mészáros Csongor, Sárfi Tamás) 01:31.0

 

Részt vevő felsőoktatási intézmények:

 • BCE – Budapesti Corvinus Egyetem
 • BME – Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem
 • ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem
 • KGRE – Károli Gáspár Református Egyetem
 • NKE – Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 • ÓE – Óbudai Egyetem
 • PE – Pannon Egyetem
 • SE – Semmelweis Egyetem
 • SzE – Széchenyi István Egyetem

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK












Banner
Banner
Banner
Támogatóink