114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Éremeső az Egyetemi Küzdősport Európa-bajnokság első napján

36 országból 1300 résztvevő érkezett 404 egyetem képviseletében az EUSA Combat Games 2019 –versenyére Zágrábba. Négy sportág - taekwondo, judo, karate és kickbox - versenyzői 3 helyszínen mérik össze tudásukat.

JUDO

Az első versenynapon a judosok közül Monori Daniel (PTE) 60 kg-ban nyert ipponnal az angol Millward ellen, majd a spanyol Zurdo ellen is ipponnal diadalmaskodott. A döntőbe jutásért a francia Raoul ellen veszített, a bronz mérkőzésen kikapott ellenfelétől Milictől, így az 5. helyen zárt.

Boros Bence (PTE – 66 kg) a francia Leveille, a svájci Jaggi és a spanyol Alonso ellen is ipponal győzött. Az osztrák Doppelhammer ellen szintén diadalmaskodott a döntőbe jutásért. A döntőben a bosnyák Zadro ellen veszített, így a ezüstérmet szerzett.

Bognár Péter (PTE - 66 kg) a francia Lallau ellen maradt alul, így nem folytathatta a versenyt.

Windischmann Bence (PTE -73kg) a horvát Sundov ellen kapott ki, így nem jutott tovább.

Knetig Emőke (PTE – 52 kg) a francia Menardot győzte ipponnal, majd a spanyol Montserrat ellen veszített, így vigaszágon haladt tovább. Ezt követően győzelemmel jutott be a bronz mérkőzésre, ahol ipponnal győzött, így 3. helyen zárta a viadalat.

Balogh Daniella (PTE - 57 kg) iponnal győzött az olasz Ripandelli, majd az ukrán Perekhrest és a spanyol Lopez ellen. Ezt követően a spanyol Muro kifogott rajta, így a bronzért szállhatott csatába, ahol sajnos nem sikerült győznie, így az 5. helyen zárt.

Kiskó-Keller Bettina (PTE - 57kg) a spanyol Bellestores ellen veszített, így nem folytatatta versenyt. Helyezetlenül zárt.

Hegedűs Bendegúz a Testnevelési Egyetem hallgatója 73 kg-ban a francia Gaba ellen iponnal kezdett, majd a portugál Fernandez ellen is győzött. Ezt követően az angol Serdega ellen szintén nyert, majd kikapott a francia Rubianotól, így a harmadik helyért küzdhetett, ahol a horvát Sundov ellen nyert.

 

KARATE

Nagy Botond döntőbe jutott férfi katában, szlovák ellenfele lesz. Sterck Laura női katában bronzérmes lett. Klement Kármen női kumite -50 kg bronzérmes lett.

Nagy Botond (BME) döntős, Sterck Laura (BCE) és Klement Kármen (TE) pedig bronzérmet szerzett az Egyetemi Küzdősport Európa-bajnokság karate versenyén.

Férfi formagyakorlatban Nagy Botond (BME) három fordulóból is sikerrel jutott tovább. Mivel a harmadik körben a BME hallgatója a legmagasabb pontszámot érte el, így a fináléba jutott, ahol a szlovák Smoliga lesz az ellenfele. A döntő időpontja: szombat 16:00

Női katában Sterck Laura (BCE) három fordulón túljutva jutott el a bronzmérkőzésig, ráadásul a második körben magasabb pontszámot ért el, mint a többszörös korosztályos Európa-bajnok, későbbi döntős olasz D'Onofrio. A bronzéremért az BCE hallgatója magabiztosan nyert a spanyol Vega ellen.

 

A női kumite 50 kg-os súlycsoportjában Klement Kármen (TE) három győzelemmel végzett a harmadik helyen. A TE hallgatója a bronzmérkőzésen az ukrán Kmit ellen diadalmaskodott.

Férfi katában Forgács Tamás (TE) két, Szilágyi Gergő (TE) egy kört vett sikerrel. A nőknél Fábián Csenge (BME) az első fordulóban kilenc fős mezőnyében ötödik lett, ezzel éppen nem jutott tovább.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink