114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

ELTE-diadal Debrecenben, újabb bravúr a BME csapatától a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 7. fordulójában a nőknél

Négy mérkőzést, köztük két rangadónak nevezhető összecsapást rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban a hölgyeknél. A keleti csoportban az ELTE-BEAC kitűnő második félidei játékával tudott nyerni a DEAC otthonában, míg a Miskolc a papírformának megfelelően simán verte a javuló játékot mutató nyíregyháziakat. Nyugaton a helyzet - változott! A BME már 27 ponttal is vezetett a Közgáz elleni fővárosi derbin, s végül 15 ponttal diadalmaskodva meglepetésre továbbra is veretlenül vezeti a csoportot a Sopronban fölényes győzelmet arató Győr, valamint az általa most legyőzött Közgáz előtt.

Keleti csoport:

 

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi Egyetem 94-47 (20-7, 15-10, 28-14, 31-16)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Takács, Lónáth

 

Miskolci Egyetem: TAKÁCS 11/6, KECSKÉS 34/30, SZEGECZKI 11, Balázs 9/3, Kababik 4. Csere: PAPP SZ. 13, NAGY E. 12. Edző: Lippai Szabolcs

Nyíregyházi Egyetem: Lukács 5/3, Alajtner 1, Veréb, TÓTH F.22/3, KARAKÓ 19. Csere: Adonyi, Balogh, Mester, Molnár, Nagy. Edző: Farkasinszki Orsolya

 

Mindkét csapat sok hibával, pontatlanul kezdett, nehezen "pörögtek föl" a csapatok. A nyitó szakasz második félőben kezdett megmutatkozni a miskolci "erőfölény", a szakasz végére 10 pont fölötti előnyt szereztek a vendéglátók. A második negyedet a nyíregyháziak a mérkőzést végül dupla-duplával záró Karakó Dorina (19 pont 16 lepattanó), valamint Tóth Friderika eredményessége révén kiegyenlítetté tették. Ám így is közel 20 pontos miskolci előnnyel fordulhattak a csapatok. Szünet után a remek dobóformát kifogó Kecskés Karina (10/13, 76,9% tripla), a dupla-duplával záró Szegeczki Nóra (11 pont, 12 lepattanó) és a tripla-duplától csupán 2-2 gólpasszal és lepattanóval elmaradó Takács Anna vezetésével fokozatosan növelte előnyét a Miskolci Egyetem. A találkozót öt miskolci játékos is 10 pont felett zárta, így magabiztosan nyerte meg a mérkőzést a hazai csapat a jól küzdő, s helyenként ügyesen kombináló nyíregyháziak ellen.

Lippai Szabolcs: - Gratulálok a lányoknak! Lassan ugyan, de sikerült felpörögni a mérkőzésre, és a hárompontosokat is sikerült jobb százalékkal dobnunk. További sok sikert kívánok a nyíregyházi csapatnak!

Farkasinszki Orsolya: - Nagyon örülök, mert mérkőzésről-mérkőzésre fejlődnek a lányok. Alapvetően jó mérkőzés volt, a hibáinkon javítunk még, pontosítjuk a dobásainkat és a védekezésben is igyekszünk kiérni a kinti dobásokra. Gratulálok a lányaimnak és az ellenfélnek is.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_632

 

 

 

DEAC – ELTE-BEAC 70-86 (16-14, 22-22, 16-27, 16-23)

Debrecen, Debreceni Egyetem Sportközpont Klinikai Campus Játékcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kokas, Hegedűs

DEAC: NAGY L. 10/3, Mezei 11/3, Sükei 6/3, HOLINKA-MIKLÓS 17/9, PAPP 18, . Csere: Ruzsa-Kiss 3, Shirian 5. Edző: Kászoni Boglárka

ELTE-BEAC: Varga 5/3, TAKÁCS 14/6 , Nagyi 13, TARNAI 12, STEKLER 13. Csere: Simon 6/6, Fabini 2, KISS A. 15, Simoncsik 6. Edző: Laklóth Anna

Nagy lendülettel kezdte mindkét csapat a mérkőzést, érezték a súlyát a felek, ugyanis a tabellán a csoport 2. pozíciója volt a tét. A nagy iramú játékot a Debrecen kezdte jobban, de az ELTE-BEAC Nagyi Tímea villanásaival megmutatta, hogy nem adja olcsón a bőrét. Mindkét csapat szigorú védekezést mutatott, a szabad labdákra mindkét csapat játékosai nagy lelkesedéssel ugrottak, vetődtek mindenki ugrott. A nyitó negyed szűk hazai vezetéssel zárult. A második negyed elején váltva estek a kosarak, ahol a hazai csapatból a Mezei Dóra – Holinka-Miklós Hanna révén tartotta kicsiny előnyét. A szakasz közepén az ELTE agresszív védekezéséből labdaszerzéseinek, majd Stekler Kamilla kosarainak köszönhetően átvette a vezetést. A kemény védekezés sok személyi hibával járt mindkét oldalon, fej-fej mellett haladtak a csapatok a színvonalas, izgalmas összecsapáson. A félidő vége a szünetig ekkor 5 értékesített hárompontosnál járó Debrecennek sikerült jobban, 2 pontos hazai vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt lendületes, pontos játékkal, s egy 7-0-s rohammal kezdte a vendégcsapat, gyors időkérést kikényszerítve a hazai edzőtől. Ez nem segített a debrecenieken, a szakasz közepén már 10 pont volt az ekkor csapatként nagyon egységes, a hazai védekezési hibákat könyörtelenül kihasználó ELTE-BEAC előnye. A szakasz második felében állandósult a 10 pont körüli fővárosi vezetés. A záró szakaszt Papp Nelli vezetésével 6-2-vel indítva a Debrecen 5 pontra  felzárkózott. Ezt követően azonban az ELTE újítani tudott, sok hibára kényszerítette az ellenfelét, újra ellépett, s ezzel megtörte a szünet után az üldözésbe belefáradt debreceni lányokat, s a remek mérkőzés végére tovább növelte előnyét, s végül 16 ponttal győzött.

Kászoni Boglárka: - Gyenge volt a védekezésünk, támadásban pedig a helyzeteket nem akartuk, nem mertük elvállalni. Túl sok eladott labdánk volt és kevés lepattanót sikerült összeszednünk. Ilyen sok hibával nem lehet mérkőzést nyerni! Tanulunk a hibáinkból és megyünk tovább! Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!

Laklóth Anna: - Gratulálok mind a két csapatnak, nagyon kemény mérkőzést játszottunk, a végeredmény nem mutatja, hogy milyen kiélezett volt a meccs. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert félidőben  rendkívül fegyelmezetten játszottak, szinte minden kérésemet szóról szóra végrehajtották, minimális hibával. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az edzőjük lehetek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_633

 

Halasztott mérkőzés:

Semmelweis Egyetem —Szegedi RSC 2021. 03.08.

 

 

Nyugati csoport:

 

BME MAFC - Közgáz SC és DSK 58-43 (17-8, 24-16, 12-7, 5-12)

Budapest. Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Bagi, Molnár

 

BME-MAFC:  BOZSÓ 10/6, Hizsnyik 12 HORVÁTH 6, Kardos 2, MUNTEÁN 10/6, . Csere: KORONDÁN 12, Nagy 6/6, Kovács, Zovits. Edző: Gorácz Árpád

Közgáz SC és DSK: Katona 7/3, Doktor 11/3, Hidas 3/3, Munkácsi 2, Pfandler 4. Csere: SZAMMER 10/3, Ryan 4, Farkas 2, Strupka, Galba. Edző: Vladár Csaba, Németh Kata

 

Két-két gyors kosárváltás után „lefagyott” az eredményjelző a csoport fővárosi rangadóján, s a hatodik percben is még csak 4-4-et mutatott - görcsösen kezdtek a felek. A szakasz második felére a hazaiak megnyugodtak, és a negyed végére már 9 ponttal vezettek a nagyon pontatlanul, kapkodva kosarazó Közgáz ellen. A második negyed a csapatok támadó játékáról szólt, ez helyenként már rangadóhoz méltó játékot hozott. A vendégek nem fogtak ki jó napot, továbbra is elég rossz százalékkal értékesítették dobásaikat, míg a csapatként nagyon egységes BME jóval pontosabban, eredményesebben és nyugodtabban kosarazott. A játék képe szünet után sem változott, fokozatosan nőtt a különbség, a vendégeknek szinte semmi sem sikerült. Ami a Közgáz becsületére szól, hogy nagy hátrányban sem adta föl. A záró szakaszban közel 30 pontnyi "szakadék" tátongott a felek között, úgy tűnt, az okosan, higgadtan kosarazó BME nagy verést mérhet fővárosi riválisára. A vendégek a végén egy 12-0-s rohammal "kozmetikázták" vereségük mértékét.

Gorácz Árpád: - Jó iramú játékot, nagy küzdelmet láttunk. Jobb dobószázalékunknak és jó védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet. Kár a végjátékért, bár akkor én kevertem meg a csapatot. Büszke vagyok a lányokra.

Vladár Csaba: - Gratulálnom kell a BME játékosainak, harcosan és kifejezetten ügyesen játszottak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_634

 

SMAFC - UNI Győr SZESE  27-114 (2-28, 6-27, 7-32, 12-27)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Rokob, Tóth.

 

SMAFC: Pados, Takács, Gombkötő 12/6, Palotai 4, Czirják 11. Csere: Határ.

Edző: Márkus Tamás.
UNI Győr SZESE: Horváth D. 8/6, PERL 22/6, HORVÁTH K. 11/3, Rabi 12, NAGY  R. 19/3. Csere: POZSGAI 8, Tóth 6, KIRÁLY 10, Inczédi 2, BÁNSZEGI 10, Rácz 6. Mb. edző: Balla Dóra.

 

A mérkőzést nagy iramban kezdte a vendég együttes, amely nagyobb tudását kihasználva már az első negyedben tetemes előnyt szerzett.  A hazai csapat az egész első félidőben nem találta a ritmust sem védekezésben sem támadásban, így a félidőre a mérkőzés érdemi része el is dőlt a 8-55-ös állással. A második félidőben már a soproni csapatnak megvoltak a kidolgozott helyzetei, de a dobások nagyrészt kimaradtak. A vendég együttes vissza tudta szedni saját lepattanóit és ezzel könnyű kosarakat tudott szerezni, így folyamatosan tovább tudta növelni előnyét, s végül a papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott.

 

Márkus Tamás: - Gratulálok a Győrnek, teljesen megérdemelten nyerték a mérkőzést. Sajnos a mai napon is tartalékosan tudtunk kiállni, így szakmai dolgokról nem szeretnék beszélni. Pozitívum, hogy a lányok az első perctől az utolsóig küzdöttek és mindenki, aki a pályán volt kiadta magából a maximumot.
Balla Dóra: - Nagyon örülök ennek a győzelemnek, egy kisebb technikai problémával kezdtük a mérkőzést, de ezen túl tudott lendülni a csapat. Örülök, hogy tudtunk gyakorolni a hétfői Közgáz elleni mérkőzésünkre különböző játékelemeket. Gratulálok a SMAFC csapatának. Én, mint régebben itteni játékos örülök, hogy így térhettem vissza edzőként. Azt gondolom, hogy nagyon szuper meccset tudtunk játszani.

 

Halasztott mérkőzés:

Ludovika Csata—PTE-PEAC 03.29.

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink