114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

ELTE-bravúr Szegeden, Doktor-extra a PTE-PEAC ellen

Két halasztott mérkőzést játszottak a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban, s a lányok ezzel 2018-ra "letették a labdát". Mindkét mérkőzés hozott érdekességeket. A keleti csoportban az ELTE nyerni tudott az előző kiírás bronzérmesének, a Szegednek az otthonában. "Nyugaton" a Közgáz - PTE-PEAC találkozó a hazaiak játékosának, Doktor Annának a nem mindennapi egyéni teljesítményéről marad emlékezetes. 

 

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, NŐK

 

Keleti csoport:

Szegedi RSC - ELTE-BEAC 56-69 (22-14, 10-23, 9-10, 15-22)

Szeged, 30 néző. V.: Vadász, Nyilas
Szegedi RSC: BOROS 7, KŐHÁZI 10/3, Nagy l. 7, KECSKÉS 30/3, Váradi.  Csere: Hevesi, Kovács 2, Fodor, Vizes, Kurityák, Kajtár, Ódry. Edző: Földi Alexandra
ELTE BEAC: Varga A. 8, Némedi 4, Szabó Zs. 7, KULCSÁR 15/3, STEKLER 8/3.  Csere: Aszódy, DARNÓT 8, LENDÉR 13, Regdánszki, TARNAI 6. Edző: Dr.  Gyarmati István

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, egészen a 8. percig  fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor a hazaiak Kecskés Fanny vezérletével  egy 10-2-es  futással zárták le a negyedet. A második játékrészben az ELTE akarata érvényesült Darnót Anna, és Kulcsár Bianka pontjaira nem volt válasza a Szegednek, így a hazaiak 5 pontos hátrányba kerültek szünetre. A  harmadik negyedben a küzdelem dominált, a szakasz elég pontszegény lett. A hazaiaknál Nagy Lili, a  vendégeknél Tarnai Klára vette a hátára a csapatát támadásban. A záró  10 percben a Kecskés és Kőházi Fanni vezette - mindketten 1-1 lepattanóval maradtak el a dupla-duplától - szegediek minden felzárkózási kísérletére volt válasza az ELTE csapatának - amelyből Lendér Lilla (13-13 pont és lepattanó)  dupla-duplát ért el - így  a vendégek megérdemelten győztek Szegeden.

Földi Alexandra:  Jó ritmusban kezdtünk, azonban a második félidőre elfogyott az energiánk, az ellenfél pedig negyven percig igen agresszíven védekezett. Besűrűsödtek a meccsek,  valahol  várható volt, hogy elfáradunk és belefutunk ilyen vereségekbe. Úgy éreztem, ha vért is izzadunk, akkor sem tudtunk volna nyerni, ellenfelünk sokkal jobban játszott, gratulálok az ELTE  csapatának.

Dr. Gyarmati István:  Köszönjük a Szeged csapatának a játékot. Ezzel  a győzelmünkkel azt gondolom elég érdekesen fog majd a tavaszi idény  alakulni, mert a szegedi csapat megverte a Debrecent, mi ugye most  megvertük a Szegedet, tehát elég izgalmas rájátszás lesz. Örülök, hogy  a játék mellett látogatásunkkal jótékony célt is szolgálhattunk.

Statisztika 

 

 

Nyugati csoport:

Közgáz - PTE-PEAC 97-51 (21-15, 25-10, 26-8, 25-18)

Budapest, Kinizsi u. 30 néző. V.: Szilágyi Oláh.
Közgáz: Kokavecz 4, GALBA 13/6, DOKTOR 18, Szammer 8. Abaházy 8.  Csere: SZALAY 15/3, HIDAS 15/9, BALIGA 8, Katona 8/6. Edző: Németh Kata.
PTE-PEAC: Szabó N. 6/6, Propszt 1, Balázs 4, Bátai 6, SCHERER 26.  Csere: Süle 6, Szenteszki 2, Horváth K. Edző: Gyenge Gábor.

5-0-lal nyitottak a vendégek, majd 2 és fél perc elteltével Galba Eszter triplájával próbált bekapcsolódni a mérkőzésbe a Közgáz. A  nyitó etap hajrájáig a Scherer Dorottya találataira építő pécsi csapat  vezetett,  a Közgázt Galba tartotta versenyben. A szakaszt a vendégek  eladott labdáiból indulva könnyű kosarakkal, Doktor Anna és Szalay  Viktória vezetésével egy 10-2-vel zárva fordítottak a hazaiak, akik a  második etap elején lendületben maradtak, s egy 15-2-vel lényegében eldöntötték a meccset a maguk javára. A félidő hajrájában volt egy  fellángolásuk a vendégeknek, de Hidas Réka tripláira építve szünetig  20 pont fölé növelte előnyét a Közgáz. Szünet után zónára álltak át a hazaiak, s ez ellen gyakran tűntek tanácstalanoknak a pécsi lányok. A  Közgáz indításokból, s a pécsi zóna ellen is könnyedén szerezte  pontjait. A záró negyed nagy dobópárbajt hozott, a pécsiektől a végül 26 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát elérő Scherer villogott, ám teljesítménye szinte elhalványul a quadriple-double-t elérő - négy  statisztikai mutatóban is két számjegyű eredményt elérő - Doktor Anna  (18 pont, 19 lepattanó 11-11 gólpassz és szerzett labda) fehér holló  ritkaságú játéka, eredményessége és mezőnymunkája mellett.

Németh Kata:  Szokásos gyenge kezdésünk után ezúttal viszonylag jó játékkal tudtunk nyerni. Örülök annak. hogy veretlenül zártuk az évet,  szeretnénk ugyanígy folytatni jövőre! Gratulálok a jól küzdő pécsi csapatnak.

Gyenge Gábor:  Gratulálok a Közgáznak, a hazaiak a játék minden  elemében felülmúltak minket. Indiszponáltan játszó csapatom csak rövid időszakokra tudott felnőni a feladathoz.

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink