114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Élsportolókat díjazott a Debreceni Egyetem

Átadták a Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója díjakat a különböző sportágakban, hazai és nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért egyetemi sportolóknak. Összesen huszonhatan vehettek át elismerést az ünnepségen.

A díj 2006-os alapítása óta minden évben elismerik a Debreceni Egyetemen tanuló, versenyszerűen sportoló hallgatók eredményeit. Idén kilenc sportág huszonhat képviselője kapott elismerést a Nagyerdei Stadion Északi VIP termében, szeptember 16-án rendezett díjátadón. A díjazottak Európa-bajnokságokon, világbajnokságon, MEFOB-versenyeken, Eb-re kvalifikáló országos bajnokságon, egyéb nemzetközi és hazai megmérettetéseken értek el kiemelkedő sikereket.

Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója a ceremónián kiemelte, az egyetem számára is nagy büszkeséget jelent a díjazás.

- A fiatalok egyedülálló módon képviselik az intézményüket, bizonyítják, hogy a tanulás és a sport összeegyeztethető, ráadásul nemzetközileg is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A díjazott fiatalok jelentik a legjobb példát arra, hogy az egyetemi tanulmányok segítenek a sportpályán, aki sportol, az a tanulásban is jobban teljesít. A két legjobb befektetés közül az egyik a sport, mert hosszú, egészséges éveket élhetnek azok, akik sportolnak. A másik a tanulás, hiszen az élsport mellett befektetett energia révén nagyobb eséllyel helyezkedhetnek el ezek a fiatalok a munkaerő piacon – mondta a DESKI igazgatója.

Hozzátette, a fiataloknak meg kell becsülniük, hogy jó egyetemen tanulhatnak, és élsportolók is lehetnek, mindezzel pedig példát mutathatnak az egyetemen belül és a sportklubjukban is. Balogh László kiemelte, hogy a versenyszerűen sportoló hallgatók számára mentor- és tutorprogram is rendelkezésre áll a Debreceni Egyetemen ahhoz, hogy minél hatékonyabban végezhessék el az tanulmányaikat.

Az idei díjazottak között szerepel a sokszoros bajnok, magyar csúcstartó gátfutó Kozák Luca, a szintén válogatott atléta Koroknai Tibor, az olimpiai aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, a többszörös magyar bajnok jégkorongozó Hetényi Zoltán, valamint a DVSC kézilabda csapatának és a magyar válogatottnak is oszlopos tagja, Tóvizi Petra.

A kitüntetett hallgatók teljes listája ITT  érhető el.

Szöveg és kép forrása: Sajtóiroda - BZ

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink