114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Első osztályú játékosok, első osztályú mérkőzések az idei Röplabda MEFOB döntőjén

A címvédő csapatokról szólt a 2016/2017-es Országos Egyetemi - Főiskolai Röplabda Bajnokság hétvégi döntője, melyet az ELTE és a BEAC szervezett június 3-4. között a Tüskecsarnokban.

A legjobb négy férfi és női csapat körmérkőzések során mérte össze a tudását.

A női versenyt szett veszteség nélkül, Tóth Eszter vezérletével százszázalékosan nyerte az ELTE csapata. A Vári Péter vezette alakulat immáron háromszoros bajnok idei győzelmével. A bajnokcsapatból az edzők véleménye alapján Boller Anna lett a legjobb mezőnyjátékos. Második helyen végzett a Kaposvári Egyetem (KE), Horváth Alexandra kiemelkedő játékával, aki a torna legjobb támadója címet is elnyerte. A Pécsi Tudományegyetem lányai a BME-t megelőzve végeztek a dobogó legalsó fokán, míg a műszakisok a torna legjobb feladójának díjával (Németh Judit) vigasztalódhattak a negyedik helyen. 

A férfi mezőnyben is a legtöbb első osztályú játékossal felálló csapatok kerültek az élmezőnybe. A magyar felnőtt bajnoki ezüstérmes Bagics Balázzsal felálló Kaposvári Egyetem csapata, megismételve 2015/2016-os teljesítményét, címvédőhöz méltóan 3:1-re húzta be a döntőnek számító BME elleni mérkőzést, így szintén veretlenül lett bajnok. A BME ezüstéremmel, a Debreceni Egyetem pedig bronzéremmel térhetett haza. Fodor Andtal DEAC-os tanítványai közül került ki a feladó Bakóczy András, míg Bagicsot (KE) választották meg a legjobb támadónak, és Takács Mátyást (BME) a legjobb mezőnyjátékosnak. Negyedik helyen a döntőre a meglehetősen foghíjasan érkező Testnevelési Egyetem csapata végzett. 

A díjátadón köszöntötte a résztvevő csapatokat a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára Dr. Székely Mózes, valamint a házigazda ELTE részéről a hallgatói önkormányzat elnöke, Sujtó Attila, míg Ilyash György az ELTE Sportiroda vezetője a különdíjakat adta át a két nap alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak.

A szervezők köszönettel tartoznak a résztvevő csapatok sportszerű játékán kívül a MEFS támogatásának, a Magyar Röplabda Szövetségnek a játékvezetésben nyújtott segítségért, Soltész Róbert leköszönt MEFS szakreferensnek, a MAFC röplabda szakosztályának, és a BRSZ-nek a mérkőzés labdák biztosításáért, valamint a Nemzeti Sportközpontoknak az esemény méltó helyszínéül szolgáló Tüskecsarnok használatáért.

Simon Gábor, a rendező Budapesti Egyetemi Atlétikai Club ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 119 éves fővárosi klub számára nagyon fontos volt egy sikeres MEFOB megszervezése, főleg egy olyan sportágban, ami óriási lehetőség előtt áll, mivel 2017-től a hatodik látványsport TAO-s támogatási rendszeréhez csatlakozik a röplabda is: „Reméljük, hogy a TAO-s sportfinanszírozás új utakat és sohasem látott, látványos fejlődést fog megindítani a hazai röplabdázásban, és azon belül az egyetemi klubok, egyesületek röplabda életében is.”

 Eredmények összefoglalója:

Női:

1. ELTE

2. KE

3. PTE

4. BME

Férfi:

1. KE

2. BME

3. DE

4. TE

A legjobb játékosok:

Legjobb női mezőnyjátékos: Boller Anna (ELTE)

Legjobb női támadó játékosa: Horváth Alexandra (KE)

Legjobb női feladó játékosa: Németh Judit (BME)

 

 

Legjobb férfi mezőnyjátékos: Takács Mátyás (BME)

Legjobb férfi támadó játékosa: Bagics Balázs (KE)

Legjobb férfi feladó játékosa: Bakóczy András (DE)

 

Forrás: elte-beac 

Képek: Nagy Ádám Zoltán

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink