114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Első egyeztetés az EUSA elnök és a MEFS új elnöke között

A múlt hónapban megtartott MEFS Tisztújító Közgyűlést követően Adam Roczek, az EUSA elnöke tárgyalást kezdeményezett az újonnan megválasztott MEFS elnökkel, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajossal.

A bemutatkozó megbeszélés alatt, melyet Zoom platformon folytattak, Mocsai Lajos ismertette új programját, melyet MEFS elnökként kíván megvalósítani, két különböző minőségében: egyrészt a Testnevelési Egyetem (TE) rektoraként és MEFS elnökként, másrészt pedig a Magyar Rektori Konferencia  (MRK) társelnökeként két oldalról kívánja az egyetemi sportot támogatni és segíteni annak fejlődését.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, MEFS elnök

A MEFS 5-6 különböző ponton kíván beavatkozni és fejlődést elérni az egyetemi sportban, és mivel a Magyar Kormány a sportra stratégiai ágazatként tekint, bízik benne, hogy a következő években jelentős fejlődésen, egy reneszánszon fog átesni a magyar egyetemi sport.

Adam Roczek, EUSA elnök

Adam Roczek, az EUSA elnöke először is gratulált Mocsai Lajosnak a kinevezéséhez. Arról tájékoztatta őt, hogy a MEFS és az EUSA kapcsolata az előző vezetéssel is kiváló volt és a két szervezet együttműködését különösen fontosnak tartja.

Az EUSA hamarosan szeretné megkezdeni a 2024-es Európai Egyetemi Játékokkal kapcsolatos tárgyalásokat, valamint sikeres együttműködést kíván a következő, EUSA tisztújításig hátralévő egy évre.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink