114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Elrajtolt a futsal MEFOB

Három mérkőzéssel vette kezdetét a futsal MEFOB 2019-2020-as kiírása.

Olvasási idő: 1,5 perc

 

Decemberben elrajtolt a futsalosok egyetemi országos bajnoksága, amelyen egyelőre három mérkőzést játszottak le, a Kaposvári Egyetem csapata már két mérkőzésen is túl van – felemás sikerrel.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a férfiaknál 7-7 együttes mérkőzik meg a selejtezők során a keleti és a nyugati csoportban, míg a nőknél 3-3 csapat harcol a továbbjutó helyekért. Ehhez meg kell nyerni a csoportot, vagy elég a dobogón végezni, mert a két csoport második és harmadik helyezettje keresztbejátszással dönt az áprilisi négyes döntőbe jutásról.

A férfiaknál eddig három mérkőzést játszottak le, kettőt az első, egyet pedig a második fordulóból. A sorozat nyitómérkőzését Debrecenben játszották, ahol az ELTE csapata vendégeskedett. A tavalyi bajnok továbbra is nagyon erős, meggyőző játékkal már a félidőben 4:1-re vezetett a DE ellen, a vége pedig 10:2 lett a budapestiek javára. Várkonyi Barnabás négy, Dunai András pedig három góllal terhelte meg a debreceni csapat hálóját.

A Nyugati csoportban az előző szezon ezüstérmese, az ELTE-SEK együttese kezdett szintén lehengerlően, hiszen 8:0-ra győztek a tavalyi kiírásban a legjobb négybe jutó Kaposvári Egyetem csapatát. Sipos Gergő ihletett formában játszott, négy gólt is szerzett, mellette Kőfaragó Szilárd három góllal segítette a szombathelyi csapatot.

Kiegyenlítettebb volt a küzdelem az NKE és a Kaposvári Egyetem meccsén a Ludovika Arénában. Az első félidőben még döntetlenre álltak a felek (2:2), végül csak a hajrában tudta a maga javára fordítani a meccset a Kaposvár Sipos Attila és Bohata Ádám góljaival, majd Bunovácz Adrián góljával tette biztossá a sikert.

Az első fordulóban a Testnevelési Egyetem a Kecskemétet (NJE) fogadja, a Corvinus pedig a PPKE együttesét a Keleti csoportban, a Nyugati csoportban a Pannon Egyetem csapata a PTE-t látja vendégül, Győrbe pedig az NKE látogat.

 

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Vönöczky Áron (Kaposvári Egyetem)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink