114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Elmarad a WRO 2020-as Világdöntője - KÖZLEMÉNY

Nem rendezik meg a a WRO 2020-as világdöntőjét, aminek a kanadai Montreal adott volna otthont.

Olvasási idő: 3 perc

"Nehéz volt meghozni a döntést, de elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a legfontosabb a közösségünk biztonsága és egészségének megőrzése a COVID-19, koronavírus lefolyásának idején is. Figyelembe vettük, hogy a járvány miatt több országnak is azt a döntést kellett meghoznia, hogy nem rendezi meg a helyi versenyeket a bevezetett karantén és az utazási korlátozások miatt."

A WRO nemzetközi szervezete és a kanadai világdöntő szervezői közösen hozták meg a döntést. Dominic Bruneau, a kanadai verseny szervezője így nyilatkozott:

„Csalódottak vagyunk, hogy a kanadai világdöntő lefújása mellett kellett döntenünk. Szerettünk volna vendégül látni titeket Montrealban, a WRO2020 világdöntő idejére. Reméljük, hogy ennek ellenére folytatni fogjátok az idei év témájának, a Klíma osztagnak a kihívásait. Amikor túl leszünk a krízisen, a klímaváltozással kapcsolatos megoldásokra, kreatív ötletekre újra szükség lesz.”

A koronavírus 2020-as versenyszezonra gyakorolt hatása

A világdöntő mellett az idei évre tervezett nemzetközi – kínai, olaszországi, amerikai – barátságos versenyek is elmaradnak, mivel a szervezők hasonló nehézségekkel küzdenek, mint a világdöntő szervezői.

Az egyes országokban megrendezendő versenyekért a nemzeti szervező felelős. A csapatok a nemzeti szervezőnél érdeklődhetnek arról, hogy a saját országukban a versenyt megrendezik-e és ha igen, milyen formában.

Az Edutus Egyetem döntése a WRO magyarországi versenyeinek megtartásával kapcsolatban:

Bízunk abban, hogy az elrendelt intézkedéseknek köszönhetően a koronavírus gyors lefolyású lesz és hamarosan mindenki visszatérhet a hétköznapi rutinjához! Tisztában vagyunk azzal, hogy a csapatok a regionális elődöntőkre nem fognak tudni felkészülni az iskolabezárások és az otthoni távoktatás mellett, ezért azt a döntést hoztuk, hogy a magyarországi regionális elődöntők helyett egy nemzeti döntőt szervezünk a 2020-2021-es tanév őszi félévében. Bízunk benne, hogy addigra normalizálódik a járványhelyzet.

A nemzeti döntő tervezett időpontja: 2020. október 2-3.

Helyszín: Győr Városi Egyetemi Csarnok (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 1.)  

Ez azt jelenti, hogy mind a négy versenykategória. – Regular, Open, Football, Advanced Robotics Challenge – egy időben lesz megtartva. Azokkal a csapatokkal, akik már regisztráltak valamelyik regionális elődöntőre, e-mailben vesszük fel a kapcsolatot és tájékoztatjuk őket a változásokról és az ezzel kapcsolatos esetleges teendőkről.

Ennek értelmében a regisztrációs időszakot is meghosszabbítjuk.

A nemzeti döntőre való regisztráció határideje: 2020. szeptember 6.

A wro.hu oldalon és a Facebook, illetve Instagram oldalunkon folyamatosan tájékoztatunk mindenkit az éppen aktuális helyzetről. A már regisztrált csapatok csapatvezetőit megkérjük, hogy amennyiben 2020. március 27. péntek 17.00 óráig nem kapnak tájékoztatást e-mailben a teendőkről, jelezzék azt a wro.hu lap alján található versenyszervező kapcsolat bármelyikén.

Az Edutus Egyetem a magyarországi verseny mellett 11 másik országban (Bosznia-Hercegovina, Csehország, Grúzia, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Montenegró, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) is szervezőként vesz részt a helyi WRO versenyek lebonyolításában.

Az Edutus Egyetem keresi a megoldást, hogy a fent nevezett országok (+ Magyarország) nemzeti döntőjén jól teljesítő csapatok valamilyen módon nemzetközi környezetben is összemérhessék tudásukat. Ennek lehetősége egyeztetés alatt van a WRO Nemzetközi Szervezettel valamint a koronavírus miatt kialakult helyzet előrehaladásának alapján mérlegelünk egy esetleges országok közötti verseny (Közép-Európai döntő) megrendezéséről.

Forrás: Edutus Egyetem

Fotó: Edutus Egyetem

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink