114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Elindult a B33 MEFOB

Tíz női és tizennégy férfi csapat részvételével a Tücskecsarnokban tartották meg a B33 Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) I. fordulóját, ahol első körben a férfiak mezőnyében az USC Szeged, míg a hölgyeknél a TFSE szerezte meg a győzelmet. A versenysorozat célja a 2015. évi egyetemi - főiskolai B33 kosárlabda bajnoki cím, vagyis a B33 MEFOB győztes, valamint a további helyezések eldöntése mellett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által elindított 3 a 3 elleni játék (3x3) széles körben történő megismertetése, a sportág népszerűsítése és általa a felsőoktatási intézmények, az intézményi sportszervezetek, valamint a Diák Sport Egyesületek közötti kapcsolat erősítése.

A bajnokságot tornarendszerben bonyolítják le, tehát két selejtező tornát és egy döntőt (8 férfi és 8 női csapat részvételével) tartanak. A tornákon a csapatokat csoportokba osztják be és körmérkőzésekkel döntik el a csoportokon belüli eredményt. A csoportok első helyezettjei egyenes kieséses rendszerben folytatják a küzdelmeket a torna győztesének eldöntéséért. A döntőbe az első két tornán elért eredményeik alapján a legjobb férfi és női csapatok jutnak be, a bajnoki címet a döntő győztese nyeri el.

A B33 MEFOB-ot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) együttműködésben rendezi meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS).

A versenybe azoknak az egyetemi - főiskolai sportszervezeteknek a 4 fős csapatai kapcsolódhattak be, amelyek részt vettek az MKOSZ és a MEFS közös szervezésű Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2014/2015 versenyében és a nevezésre vonatkozó előírásokat megfelelő időben teljesítették. Emellett az egyetemi csapatok kiegészültek a világbajnokságra készülő U18-as válogatottal is.

A következő fordulót 2015. május 9-én, Kecskeméten tartják majd.

Az első forduló eredményei és a további részletek megtekinthetőek az eseményoldalon.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink