114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Elhunyt Gál László

Gál László a MEFS kilenc tagú Professzori Tanácsának tagja, ELTE Savaria Egyetemi Központ professor emeritusa, címzetes főigazgató, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület tiszteletbeli elnöke nyolcvan éves volt.

Május 24-én kaptuk a megrendítő hírt: elhunyt mindenki Gál tanár ura, Gál László.

1974 óta dolgozott az ELTE Savaria Egyetemi Központban, az akkor megalakult jogelőd Szombathelyi Tanárképző Főiskolán kezdte munkáját.

Az elmúlt évtizedekben vezette a Testnevelési Tanszéket, majd a Sporttudományi Intézetet, 1997-ben a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola főigazgatója lett. A szombathelyi felsőoktatással egyidős Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület alapító tagja, majd haláláig tiszteletbeli elnöke volt.

Túlzás nélkül állíthatjuk, egy legenda távozott.

Gál László 2017-ben professor emeritusi címet kapott. Az indoklás szerint, több évtizedes kiemelkedően magas színvonalú, hazai és nemzetközi oktató tevékenysége, tudományos teljesítménye, a tudományos utánpótlás nevelésében való részvétele, valamint az oktatás és kutatás terén végzett szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.

Gál Lászlót, Mocsai Lajos a MEFS tavaly megválaszott elnöke megbízásából Kiss Ádám és Földesiné Szabó Gyöngyi társelnökök javaslatára a MEFS elnökségének tevékenységét segítő Professzori Tanács tagjává választották.

Gál László 2001-ben kapta meg a MEFS Sportért Életmű-díjat annak elismeréseként, hogy évtizedeken keresztül élen járt a hazai egyetemi sport szervezésében. 

1991-ben aktív szerepet játszott a MEFS és a hazai egyetemi sportélet újraszervezésében, több cikluson keresztül MEFS alelnök, 2003-2007-ig között a MEFS elnökségében a Nyugat-Magyarországi Régióban töltött be elnöki tisztséget.

Gál László halálával a hazai felsőoktatás meghatározó személyiségét veszítette el.

Kép, forrás: ELTE SEK

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink