114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Elégedetten távoztak a FISU felsővezetői Budapestről

2019. január utolsó hétvégéjén a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) képviselői a jövőre Budapesten tartandó, legnagyobb hallgatói világfórum, a FISU Forum szakmai előkészületeinek egyeztetése, valamint az esemény tervezett helyszíneinek bejárása miatt látogatott hazánkba.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Testnevelési Egyetem (TE) közös szervezésében megrendezendő FISU Forum 2020-as helyszíneit a FISU képviseletében Verena Burk, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első elnökségi tagja, a FISU Oktatási-, valamint Média Bizottságának elnöke, és Julien Buhajezuk, a FISU oktatási menedzsere járták be.

A delegáció megtekintette a rendezvény helyszínét, mely a Testnevelési Egyetem új épületében kapott helyet és a kiszolgáló épületeket, mint például, az egyetem újonnan épült ebédlőjét, amely a várhatóan mintegy 300 résztvevő részére szolgál étkezésére az egy hetes esemény során. Ellátogattak továbbá az ELTE Budaörsi úti Kőrösi Csoma Sándor kollégiumába, ahol a tervek szerint a résztvevők szállása lesz. A felújított kollégium megfelel a FISU Forum szemléletének, mely szerint mind a résztvevő hallgatók és kísérők, mind pedig a FISU vezető tisztségviselői, bizottsági tagjai, egyéb meghívott nemzetközi szervezetek képviselői és a meghívott előadók is azonos feltételekkel, egy helyen legyenek elszállásolva, ezzel is erősítve a közösségi szemléletet.

A helyszínbejárásokat felsővezetői szakmai egyeztetések követték, melyben többek között megállapodtak a FISU Forum 2020 tematikáját illetően is. A megbeszélésen jelen volt prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök, dr. Sterbenz Tamás TE rektorhelyettes, prof. dr. Földesiné Szabó Gyöngyi, a TE professor emeritája, dr. Székely Mózes MEFS főtitkár, Kovács György MEFS főtitkár-helyettes, valamint kiemelt vendégként dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a MOB elnökségi tagja, és Deregán Gábor, a Nemzetközi Fair Play Bizottság kommunikációs vezetője. A Forum plenáris ülésein kívül szemináriumok, workshopok keretében egyéb altémakörök is meghatározásra kerültek, mint például: sportolás az egyetemeken; hallgatók részvétele az egyetemi sport szervezésében; inklúzió – parasportok, faji-, nemi egyenlőség, kultúrák, vallások találkozása; kihívások az egyetemi sportban – kettős életút, média bevonása, új sportok - pl. E-sport; alumni mozgósítása. A fölvetett témakörök pontosítására az elkövetkező hónapokban, további egyeztetések során kerül sor.

A találkozó rendkívül eredményesnek volt mondható, a FISU tisztviselői a legnagyobb rendben találták az esemény előkészületeit, mind a MEFS, mind a TE részéről.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink