114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

EKE és TF lett az idei Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnok a Kézilabda MEFOB-on

Nőknél az Eszterházy Károly Egyetem, férfiaknál pedig a Testnevelési Egyetem hallgatói lettek a 2019-es Kézilabda MEFOB BAJNOKAI.

Az egymást követő öt sikeres rendezés után a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség idén is a Széchenyi István Egyetemet bízta meg az országos döntő megrendezésével. Így több csapat is ismerősként érkezhetett sportos egyetemünkre.  Ebben az évben is hat női és hat férfi csapat szerepelhetett, amit az egyetemi kézilabda sportág fejlődése, a nevezése száma is indokolt.  Sajnos az ELTE Savaria Egyetemi Központ lányai nehéz helyzetbe hozva a rendezőket és a döntőbe jutott csapatokat a torna előtt egy nappal visszaléptek. Így a női verseny Testnevelési Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem csapatai részvételével kezdődhetett. 

 

A megnyitón Prof. Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke köszöntötte a sportolókat. A sport olyan közösségeket teremt, amelyek „a mai felsőoktatási képzési struktúrákban nehezen szervezhetőek meg” emelte ki köszöntőjében.  

 

A Széchenyi István Egyetemen két klub a SZESE és a MOGAAC kiemelten figyel hallgatói fizikai képzésére, hiszen karrierjükben nem lehetnek sikeresek fittség és versenyzői erények nélkül, hívta fel erre is a figyelmet házigazdaként Dr. Dóka Ottó a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese, a Mosonmagyaróvári Gazdászok Atlétikai Clubjának (MOGAAC) elnöke. Büszkén említette, hogy a kézis sikerek mellett, a MOGAAC támogatásával a B33-as egyetemi bajnokságban is ezüstérmet szerzett az a Széchenyi István Egyetem.

 

Auer Károly a SZESE kézilabda szakosztályának vezetője, az ETO SZESE szakmai igazgatója, a támogatói oldal elvárásairól, céljairól beszélt, amely az egyetemi – városi férfi kézilabdasport fejlesztésének elmúlt ötéves eredményes időszakát ölelte fel. Büszkén említette, hogy a ma már 400 fős utánpótlásból kinőve, három győri nevelésű játékos mutatkozhatott be a nemzeti válogatottban. Reméli, hogy a győri első csapat hamarosan az NBI-ben szerepelhet, megtartva az egyetemi játékosokat is a legjobbak között.

 

Bartha Zsolt Magyar Egyetemi - Főiskolai Kézilabda Bajnokság szakmai referense köszöntőjében felhívta a figyelmet a MEFS támogatói együttműködésére, a hazai egyetemi kézilabda sport nemzetközi szinten is bemutatható teljesítményében bízva, bíztatta az egyetemeket a népszerű nyári egyetemi európai bajnokságokon való részvételre.

 

A fiúknál bajnok lett és a fődíjat a „Bridge Kupát” nyerte a Testnevelési Egyetem, az ezüstérmet a Széchenyi István Egyetem szerezte meg. A dobogó harmadik fokára az Eszterházy Károly Egyetem csapatának tagjai állhattak fel. Negyedik a Debreceni Egyetem, ötödik a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a hatodik helyen végzett.

 

A lányoknál a fődíjat, a „Pannon Work Kupát” vehette át Molnár Albert igazgatótól az Eszterházy Károly Egyetem, az ezüstérmet a Pécsi Tudományegyetem, a Testnevelési Egyetem kézilabdásai pedig a bronzérmet vihették haza. Negyedik lett a Szegedi Tudományegyetem, és ötödik a Károli Gáspár Református Egyetem lett.  

 

A legjobb kapusnak járó külön díjat a hölgyeknél Győrffy Alexandra (Eszterházy Károly egyetem), a fiúknál pedig Mlinkó Gábor (Testnevelési Egyetem) vette át Auer Károlytól a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől.

 

A gólkirálynak járó különdíjat a lányoknál Borbély Márta 35 góllal (Eszterházy Károly Egyetem), a fiúknál pedig 31 gólt elérő Hans Johann Schmidt (Budapesti Műszaki és Gazdaságutdományi Egyetem) és Pethő Ákos (Debreceni Egyetem) vehette át Győrfi Jánostól mesteredzőtől, az MKSZ elnökségi tagjától.  

 

A legtechnikásabb játékosnak kiírt díjat Zsiga Gyula a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója adta át Szűcs Dalmának (Szegedi Tudományegyetem), és Menyhárt Máténak (Eszterházy Károly Egyetem ) kapta meg.

 

A legjobb edzői elismerést Danyi Gábortól az Audi ETO KC vezetőedzőjétől vehette át a bajnokcsapatok (Testnevelési Egyetem és Eszterházy Károly Egyetem) edzői Adorján Gábor (férfi csapat) és Debre Viktor (női csapat).

 

VÉGEREDMÉNY

BRIDGE KUPA – FÉRFI KÉZILABDA MEFOB DÖNTŐ EREDMÉNYEI

 1. Testnevelési Egyetem
 2. Széchenyi István Egyetem
 3. Eszterházy Károly Egyetem
 4. Debreceni Egyetem
 5. Pécsi Tudományegyetem
 6. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 

PANNONWORK KUPA – NŐI KÉZILABDA MEFOB DÖNTŐ EREDMÉNYEI

 1. Eszterházy Károly Egyetem
 2. Pécsi Tudományegyetem
 3. Testnevelési Egyetem
 4. Szegedi Tudományegyetem
 5. Károli Gáspár Egyetem

 

KÜLÖNDÍJAK

LEGJOBB KAPUS

Férfi: Mlinkó Gábor (TE)

Női: Győrffy Alexandra (EKE)

 

GÓLKIRÁLY

Férfi: Hans Johann Schmidt (BME – 31 gól) // Pethő Ákos (DE – 31 gól)

Női: Borbély Márta (EKE – 35 gól)

 

LEGTECHNIKÁSABB JÁTÉKOS

Férfi: Menyhárt Máté (EKE)

Női: Szűcs Dalma (SZTE)

 

LEGJOBB EDZŐ

Férfi csapat: Adorján Gábor (TE)

Női csapat: Debre Viktor (EKE)

 

Fotók: Széchenyi István Egyetem, Testnevelési és Sportközpont

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink