114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Judo Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi kara

A Magyar Sportok Házában együttműködési keretmegállapodást írt alá a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (PTE ETK) 2018. február 19-én.

Dr. Tóth László elnök, valamint prof. dr. Betlehem József dékán a keret-megállapodásban a szakmai, tudományos és oktatási munka területén történő szorosabb együttműködés feltételeit rögzítették. Elsődleges célként az fogalmazódott meg, hogy a sportági képzések, így az edző (OKJ) és szakedző (BSc) képzés, valamint a judoval kapcsolatos kutatások terén alakuljon ki együttműködés. Az MJSZ a jövőben megfelelő végzettségű szakembereket biztosít a képzésekhez, valamint szakmai gyakorlóhelyként részt vesz a hallgatók képzésében. A PTE ETK a judoval kapcsolatos képzések akkreditációját, indítását, valamint a judohoz köthető sporttudományi kutatások folytatását vállalta.

Az MJSZ részéről dr. Tóth László elnök, valamint a pécsi származású Vészi Klára Universiádé (2000) II. helyezett, Masters Európa- és világbajnok, többszörös magyar bajnok, Grand Prix szervező vett részt az aláíráson. Az előkészítő folyamatban Simon Csaba nyújtott segítséget. Dr. Kovács Antal (MEFS elnökségi tagja) judo olimpiai- és világbajnok, a PTE ETK Fizioterápiás és Sporttudományi Intézetének adjunktusa mindkét fél oldaláról érintetten támogatta és segítette az együttműködés létrejöttét.

A PTE ETK-t dr. Betlehem József professzor úr, dr. habil. Ács Pongrác, a kar oktatási dékánhelyettese, a Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet igazgatója, valamint dr. Morvay-Sey Kata adjunktus, judo sportedző, karate szakedző képviselte.

Forrás: PTE

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink