114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Egyetemi sport hétvége Sidi Péterrel és Nagy Péterrel

Az utolsó áprilisi hétvége mozgalmasnak ígérkezik az egyetemi – főiskolai sport számára. Sportlövészetben, súlyemelésben, evezésben, aerobikban és testépítésben is összemérik tudásukat a hallgatók a MEFOB bajnoki címekért. Az események részletei a www.egyetemisport.hu weboldalon megtalálhatóak.

 

Klasszisok bemutatója a Sportlövő MEFOB-on

Az idei sportlövő MEFOB különlegessége, hogy a sportág legjobbjai tartanak bemutatót a versenyen 12 órától. A bemutató részvevői: Sidi Péter olimpiai 6. helyezett, világbajnok, világcsúcstartó puskás versenyző, aki egyetemi vb-t is nyert. Az egykori egyetemista Miskolczi Julianna Európa-bajnok sportlövő, aki a márciusi moszkvai Eb-n Európa csúccsal nyert, puskás versenyző. Dávid Krisztina mozgáskorlátozott pisztolyos lövő, aki a legutóbbi angliai világkupán világcsúccsal nyert. Ő még a kilencvenes években tanult a Szegedi Tudományegyetemen, ami akkor még nem volt akadálymentes. Mire Kriszta elvégezte az egyetemet az intézmény akadálymentesítve lett. Kriszta főiskolai és egyetemi diplomát is szerzett, a felsőoktatásban szerette meg a sportlövészetet. Nagyon büszke arra, hogy sikereinek köszönhetően a rá irányuló figyelemnek is része volt abban, hogy akadálymentesítsék az egyetem épületét. A negyedik profi részvevő az Európa-bajnoki ezüstérmes Csonka Zsófia pisztolyos versenyző, aki a londoni olimpián a pontszerző 6. helyet szerezte meg, és immáron sokadik diplomáját szerzi a felsőoktatásban. Ő korábban több Universiadén, és egyetemi vb-n is indult, egyetemi világbajnok.

A verseny egyben felmérő az októberi al-aini egyetemi világbajnokságra, ezért kötelező a részvétel azoknak, akik a világbajnokságon indulni szeretnének. A szervezők 80-100 fős induló létszámra számítanak április 26-án a Puskás Stadion Lősátrában megrendezésre kerülő MEFOB-on. A versenyen számos sportvezető, edző, kiemelt edző, és Győrik Csaba szövetségi kapitány is jelen lesz.

Sportlövő MEFOB 2014 eseményoldala: http://www.mefs.hu/esemenyek/versenysport/sportlovo-mefob-2014

 

 

Újra otthon, világcsúcsok színhelyén a súlyemelés

Az április 26-i egyetemi sporthétvégén – immár 45. alkalommal - a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezik meg a 47. súlyemelő MEFOB-ot. A hazai felsőoktatási súlyemelő sport úgymond „bölcsőjéhez” tér tehát vissza, hiszen a Műegyetemi Atlétikai Football Club (MAFC) otthona, a műegyetem patinás Központi épületének tornaterme, ideális helyszíne a súlyemelő versenyeknek. A teremben, az elmúlt 62 évben számos világcsúcs született, igaz ezeknek immár több mint ötven éve.

A súlyemelő MEFOB elindításának fő segítője Aján Tamás volt, aki 1968-ban került a Magyar Súlyemelő Szövetség élére főtitkárként, s azonnal meglátta, hogy a sportág értelmiségének kinevelésében fontos szerepe van a felsőoktatásban tanulók bajnoksága megrendezésének.

Az eddig beérkezett nevezések alapján a tavalyihoz hasonló létszám várható, s legnevesebb induló a jelenlegi legjobb magyar súlyemelő Nagy Péter, aki az elmúlt években nyert Universiadét és Főiskolai Világbajnokságot is. A bajnokság nem ütközik a jelenleg Tel Aviv-ban zajló Európa-bajnoksággal, így Nagy Péter is ott lehet az indulók között. Rajta kívül több korosztályos bajnok és bajnoki helyezett is indul, így elmondhatjuk, hogy a súlyemelő MEFOB-on részt vesz minden olyan válogatott versenyző is, aki egyetemre és főiskolára jár.

A bajnokság 2014. április 26.-án 11 órakor kezdődik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (Budapest XI. Műegyetem rakpart 3. földszint 46.) az I. számú tornateremben, amely jelenleg a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar próbaterméül is szolgál.

Súlyemelő MEFOB eseményoldala: http://www.mefs.hu/esemenyek/versenysport/sulyemelo-mefob-2014

 

 

“Újra Hív a Duna Budapest szívében”

Vasárnap 12:00 órai kezdettel kezdődik a Fixüléses Tízevezős Egyetemi Országos Bajnokság. Az egyetemek közötti verseny a korábbi évek szezonnyitó eseményén is szerepelt, népszerűségét és rangját jelzi, hogy az idén egyetemi országos bajnoki címet kaphat a győztes. Ezeknek a hajóknak a vonzereje abban rejlik, hogy a versenyevezősök mellett az amatőrként sportoló egyetemisták is részt vehetnek. Az egyetemi verseny előfutára a május 1-én, Budapesten a város szívében megrendezésre kerülő „Dunai Regattának”, amelyen a hazai nagy egyetemek nyolcasai mellett külföldi egyetemi csapatok is rajthoz állnak. A Fixüléses Tízevezős Egyetemi Országos Bajnokság védnökei Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Dr. Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Az egyetemi csapatok 1000 méteres távon mérik össze erejüket.

Fixüléses Tízevezős MEFOB 2014 eseményoldala: http://www.mefs.hu/esemenyek/versenysport/fixuleses-tizevezos-mefob-2014

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink