114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Egyetemi Röplabda MEFOB nyolcaddöntő

 

SZTE - TF 1:3 (25:23; 15:25; 24:26; 13:25)

 

SZTE: Fürdök Nóra, Dohi Nikolett, Vass Violetta, Sipka Bernadett, Konstantinovics Lili, Pomázi Rebeka. Csere: Vígh Dóra. Edző: Bondor Tamás.

TF: Kolada Judit, Czakó Bernadett, Körmendi Nóra, Soós Brigitta, Szalay Andrea, Villányi Brigitta. Csere: Fehér Zsófia. Edző: Molnár István.

 

A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban, de a kezdeti hátrányát hamar ledolgozta a Testnevelési Egyetem. Ezt követően egészen 22:22-ig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd remek mezőnymunkával, nagyot küzdve a szegedi lányok szerezték meg a vezetést.

A második szett elején remek nyitásainak köszönhetően a TF nagy előnyt szerzett, majd az SZTE-s lányok kicsit közelebb tudtak kerülni a játszma közepénél. Ekkor viszont újabb hazai megingás következett, becsúszott pár apró hiba, melyet feljavuló centermunkájával magabiztosan használt ki a vendég csapat, egalizálva ezzel.

A harmadik játékrész újra az elejétől kezdve izgalmas csatát hozott, a budapestiek pár pontos előnyét mindig ledolgozta a Szeged. Nagy küzdelem zajlott a pályán, a remek labdamenetekkel tarkított szettben 21:24-ről taktikus szervákkal egyenlíteni tudott a hazai csapat, ezt követően végül mégis a TF húzta be a szettet.

A negyedik játszma szinte másolata volt a másodiknak, hiszen az elején ellépett a vendég csapat, és bár becsülettel küzdöttek a Szegedi Tudományegyetem játékosai, eldőlt a győzelem sorsa.

  

Bondor Tamás (SZTE): Nagyon jó kis mérkőzés volt, nagyon tetszett a lányok hozzáállása, bátran és lelkesen játszottunk. Nem titok, most játszott először így ez a csapat, illetve nem tudtunk a legerősebb felállásunkkal szerepelni a hazai mérkőzésünkön, ennek ellenére óriásit játszottak a lányok, büszkén álltam az oldalvonal mellett, csak dicséret illeti őket! Gratulálok a TF-nek, de úgy érzem nem lefutott még ez a párharc, és bőven van keresnivalónk a hétfői visszavágón!

 

 

NJE-SZTE 3:0 (22,17,15)

 

NJE: Ádám Szabolcs, Andruskó Dávid, Bosnjak Dániel, Erki Milán, Fekete Csaba József, Kecskés Sánrod, Kölbös Krisztián, Potz Levente, Somogyi Bence, Guzmics Richárd, Gönczi Imre, Tamasi Ákos, Varga Zoltán. Vezetőedző: Gyurkó Sándor, edző: Dorcsák Lajos, Csala Bernát, szakosztályvezető: Szalmer László

 

A Gyurkó Sándor vezette Neumann János Egyetem férfi röplabda csapata szinte teljesen újjá szerveződött, ez a bizonytalanság látszódott az első játszma első felében, de utána már elkapták a fonalat és olyan sebességű játékot mutattak, amit nem tudott követni az ellenfél. A harmadik játszmában az ellenfélnek sikerült ugyan felzárkóznia, de végül 3:0-ra nyerte a mérkőzést az NJE.

 

A visszavágót Szeged játszották, ahol szintén a kecskeméti siker született, így a legjobb nyolc közé jutott a NJE röplabdacsapata.

 

Gyurkó Sándor (NJE – vezetőedző): Teljes kerettel, 13 játékossal érkeztünk a visszavágóra. Ellenfelünk terme jóval alacsonyabb, mint a GAMF terem, így az első játszámban sorozatban nyeltük le a nyitásokat vagy pattintottuk fel a plafonra. Bátran és fegyelmezetten játszott a csapatom. Sajnos az ellenfél játékára rányomta a bélyegét az ,hogy nem veszíthetnek játszmát. A kettős győzelemmel kivívtuk, hogy bejussunk a legjobb nyolc egyetemi csapat közé.

 

 

 

Nyolcaddöntő

1. mérkőzés

2. mérkőzés

Széchenyi István Egyetem

3:0 (17,11,18)

3:0 (75:0)

Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ

Miskolci Egyetem

0:3 (-17,-20,-22)

0:3 (-7,-23,-15)

Eszterházy Károly Egyetem

Testnevelési Egyetem

3:0 ()

Budapesti Corvinus Egyetem

Neumann János Egyetem

3:0 ()

3:0 (22,17,15)

Szegedi Tudományegyetem

Pécsi Tudományegyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

 

A következő mérkőzésen már a legjobb négy közé jutás lesz a tét.

Kép forrása: kesport.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink