114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Egyetemi országos úszóbajnokság - olimpiai érmesekkel

A szokásoknak megfelelően válogatottak sora, köztük olimpiai érmesek, így Cseh László és Kapás Boglárka is indult az egyetemi és főiskolai úszó országos bajnokságon, a Tüske-uszodában. Tizenhat felsőoktatási intézmény csaknem 200 hallgatója vett részt az eseményen, jóval többen, mint az elmúlt esztendőkben bármikor.

Mondhatni, a helyszín még sosem volt ennyire közel az úszó MEFOB hagyományos rendezője, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem főépületéhez, hiszen az egyetemisták első ízben úszhattak egy igazán méltó helyszínen, a tökéletesen felszerelt Tüske-uszodában – ahol az eseményt Kiss Ádám professzor, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke nyitotta meg.

 

A válogatott versenyzők elkötelezettségére jellemző, hogy Kapás Boglárka például a viadal miatt péntekre átrakott kemény edzés után, begyulladt bölcsességfoggal vállalta a szereplést – ám az ELTE pszichológia szakos hallgatójaként ez úgymond magától értetődő volt. „Ezután megyek a fogamat megnézetni, remélem, találunk valami megoldást, mert nem szeretném, ha a decemberi rövidpályás világbajnokság idején jutnánk el oda, hogy ki kelljen húzatni” – mondta Bogi, aki azért simán behúzta a 400 gyorsot, és még a számára amúgy kissé idegen vizeken is kifejezetten jól teljesített, győzött 100 pillangón, míg 100 gyorson dobogós lett.

 

Cseh László az első „őszi” győzelmeit ünnepelhette, hiszen azok után, hogy a rövidpályás országos bajnokságon kétszer is milliméterekkel maradt le a pillangószámokban, most a sprintszámokban is akadt nála jobb – 50 gyorson a győri specialista Takács Krisztián, 100 gyorson és 100 háton a kőbányás, most a Károli színeiben induló Telegdy Ádám, míg 100 pillangón a TFSE-s Pulai Bence. Ugyanakkor 200 vegyesen a BME-t képviselő Cseh lett a legjobb. „Egyre jobban esnek az edzések, múlt héten még nehezen csináltam végig egy-egy napot, ezen a héten már nem volt gond, az egyetemi bajnokság pedig felér egy edzéssel, hiszen majdnem az összes számban indulok – mondta a riói ezüstérmes. – Őszintén szólva, nem hiányzik most a rövidpályás vébé, túl rövid idő maradt a felkészülésre, olyan eredmények miatt pedig nem akartam kiutazni, amelyek nem méltóak hozzám.”

 

A Testnevelési Egyetem erős csapattal érkezett, hiszen többek között Verrasztó Evelyn, Joó Sára, Sztankovics Anna, Galamb Szimonetta, valamint az egyébként már edzősködő – a nyíltvízi úszó reménység, Kiss Nikoletta a tanítványa – Kutasi Gergely is ott volt a rajtköveken, majd később rendre a dobogón is. A debreceniek csapatát erősítő, a riói olimpián 10km-en induló Papp Márk a 400 gyors „kötelező” behúzása mellett még nosztalgiázott is 100 háton, valamint ő is részt vett az eseményt záró váltókban: először 4x100 vegyesen, majd az egyetemi bajnokságokat megkoronázó „intézményi” 10x50-es gyorsváltóban. Ez utóbbit a TF vitte el minimális, 3 tizedmásodperces különbséggel a BME „tizese” előtt, a „profik” és a nem igazolt résztvevők eredményeinek összesítése ugyanakkor hétfőn lesz hivatalos: szokás szerint a TF és a BME között dől el az összetett elsőség sorsa. A díjakat Dr. Székely Mózestől a MEFS főtitkárától vehették át az éremesek.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink