114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Egyetemi Eb: kettős vereség a harmadik napon

Nem tudta folytani menetelést a TF női és férfi együttese a lengyelországi Poznanban zajló egyetemi Európa-bajnokságon. A lányok bár simán kikaptak német riválisuktól bejutottak a legjobb 8 közé, a tornát két szép győzelemmel kezdő srácok viszont az alsóházban folytatják, egyetlen triplán múlt a továbbjutásuk román riválisukkal szemben.

Nők:

Göttingeni Egyetem - TFSE 67-43 (16-6, 16-10, 17-10, 18-17)

TF: Miháczi 4, Fuisz 4, KARLÓCAI 7/3, Shirian 4, VARGA 13. Cs.: Herman 3/3, Szeli 4, Vörösházi 3/3, Révész. Edző: Magyar Bianka.

Továbbjutóként várhatta a csoportdöntőt a házigazdát legyőző két együttes. Nagyon "puhán" kezdett a TF, az első percekben átszaladt a magyar egyetemi bajnokon az agresszíven védekező, lendületesen, pontosan kosarazó, több élvonalbeli, s két válogatott kerettag kosarassal felálló német együttes. Hamar 10 pont fölé nőtt a különbség, a negyed hajrájában védekezésben harcosabb, keményebb lett a TF, de támadásban nagyon pontatlanul játszott, rosszul dobtak, több büntetőt is elhibáztak játékosai.

A második etapban Karlócai Julianna és Shirian Fatime próbálta versenyben tartani a TF csapatát, de a jóval tudatosabban, pontosabban kosarazó Göttingen fokozatosan növelte előnyét. A negyed hajrájában Miháczi Diána 4. TF játékosként iratkozott fel a kosárszerzők közé. A játék képe szünet után sem változott, 20 pont fölé nőtt a különbség. Ahogy a nyitó napon a lengyelek, úgy a német együttes ellen is volt egy röpke fellángolása a TF-nek, de a Varga Barbara, s a palánkos hármassal jelentkező Vörösházi Jázmin vezette 7-0-s "részhajrára 8-0-lal felelve eldöntötték a meccset a maguk javára a németek. A záró etapban elsősorban Varga eredményessége révén kiegyenlítetté tette a játékot a TF, de ez már nem osztott, nem szorzott. Fölényes göttingeni siker született, a TF csoportja 2. helyén végezve jutott tovább.

Magyar Bianka: Puhán kezdtünk, s hamar nagy hátrányba kerültünk, ezért kapkodtunk támadásban. Az első három negyedben egyértelműen a fizikálisan nagyon erős játékosokból álló, remekül védekező német csapat akarata érvényesült, csak a negyedik negyedben tudtunk felnőni a feladathoz. A záró szakaszban látott játékunkat kell folytani, mert most már csak erősebb és erősebb ellenfelek jönnek.

 

Férfiak:

Pitesti Egyetem - TFSE 66-56 (21-21, 19-14, 14-11, 12-10)

TFSE: NAGY BENEDEK 11/9, Nagy Botond 19/12, Armaghani 6, Pintér 6, Scerbinskis 6. Cs.: Boinitzer 2, Horváth B. 3/3, FÜLÖP 3, Király. Edző: Boros Zoltán.

A csoport többi eredményének alakulása folytán 7 pontnál kisebb különbségű vereség is 8 közé jutást ért - volna - a tornát két szép győzelemmel indító TF-nek. Bár román kosárral indult a találkozó, a két Nagy fivér egy-egy triplájára építve erre egy 8-0-lal felelt a TF. Remekül kezdett a magyar férfi egyetemi bajnok, 4 perc elteltével már kezdő ötösének minden játékosa "beköszönt" a Pitesti csapatának. A román legénység a TF eladott labdáiból szerzett könnyű kosarakkal próbálta tartani a lépést Boros Zoltán fiaival. A negyed hajrájában aztán a korábban több évet Tiszaújvárosban "lehúzó" Kilyen Őrs vezérletével egyenlített az ellenfél, amely a második etap elején lendületben maradt, s 4 ponttal ellépett az első negyed végén, s a második elején egy 10-0-s rohamot vezetve. Érthető Boros-idő után Nagy Benedek hármasára, valamint a védekezésben a román magas embereket rendre megzavaró lett center, Reinis Scerbinskis vezérletével egy 9-2-vel visszavette a vezetést a TF. A félidő hajrájában zónára állt át a Pitesti, s ezzel megzavarta, eladott labdákba "hajszolta bele" a TF-et, így 5 pontos román vezetéssel zárult a félidő.

A második ugyan Armaghani szemfüles center kosarával kezdődött, ám ekkor már mindkét csapaton kezdett érződni a sorozatterhelés, hogy a játékosoknak a három nap alatt ez a 3. mérkőzésük. A románok játszottak valamivel tudatosabban pontosabban, 1 pont fölé hízlalták előnyüket. A kis szusszanás után visszatérő Nagy Botond hozta vissza a TF reményeit egy triplával. Óriási volt az iram, sajnos a TF játéka időnként egyénieskedésbe  csapott át. Az utolsó 15 percben állandósult a Pitesti 10 pont körüli  vezetése. A TF időnként szinte csak a triplákkal operált - kevés sikerrel, igaz közelről is rendre kimaradtak a ziccerek, s a büntetőket sem értékesítették túl jó hatásfokkal a magyar egyetemi bajnok játékosai, akik közül Fülöp Botond harcolt hősiesen a palánkok alatt. A végjátékban 10 pontos román vezetésnél 9 másodperccel a vége előtt támadhatott a TF, de előbb Horváth B. dobása tévesztett célt, majd a visszaszerzett lepttanó után Nagy Botondot dobás közben úgy tűnt kicsit meglökték, elsodorták, ám a játékvezetők nem ítéltek személyit, így 10 ponttal nyert, s csoportelső lett a Pitesti, a TF epdig a 9. helyért játszhat a folytatásban.

Boros Zoltán: Sajnos nem sikerült valóra váltani álmunkat, a legjobb nyolc közé jutást. Jól kezdtünk, majd visszaestünk, ellenfelünk pedig agresszív csapatvédekezéssel levédte mozgásainkat, játékainkat. A védekezésre, az akaratra nem lehet panasz, de katasztrofális dobószázalékkal játszottunk, amellett, hogy távolról gyengén dobtunk, sok ziccert és büntetőt is kihagytunk, időnként egyénieskedtünk, támadójátékunk csődöt mondott.

Fotók: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink